Šta je novo?

EAGLE MX460 prevara,krs ili...

dj13

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
665
Pa reklo bi se da nije bas tako.
Clock na def. je chip 270,mem 400,sto je teska kradja.Ali kartica radi 100% stabilno na chip 300,mem 550.Memorija moze do 570 gde pocinje da brlja ali radi.
Kvalitet slike za te pare odlican.Ostrina je sasvim zadovoljavajuca (iznad ocekivanog),jedino sto su boje nekako isprane.
Nijednu anomaliju kartica nije pokazala posle 2 dana drndanja.

dj13 je napisao(la):
Pa reklo bi se da nije bas tako.
Clock na def. je chip 270,mem 400,sto je teska kradja.Ali kartica radi 100% stabilno na chip 300,mem 550.Memorija moze do 570 gde pocinje da brlja ali radi.
Kvalitet slike za te pare odlican.Ostrina je sasvim zadovoljavajuca (iznad ocekivanog),jedino sto su boje nekako isprane.
Nijednu anomaliju kartica nije pokazala posle 2 dana drndanja.

Koji detonatori?

Koliko 3D marki?

Ako kartica stize na kloku manjem od specifikacije onda je to prevara, tako ja gledam na te stvari. To sto radi na visem taktu je super i strava i nevidjeno ali ipak zna se sta je default brzina za mx460. Pravo da ti kazem pitanje je ko tu laze i vara eagle ili firma koja prodaje kao 460...

Re: Re: EAGLE MX460 prevara,krs ili...

dejandj je napisao(la):
Koji detonatori?

Koliko 3D marki?
dete 27.20 i 27.42
3d marki nisam stigao otisla
U poredjenju sa Asus GF2ti uocljivo bolje radi,narucito u rezolucijama iznad 1280x1024.

Broz je napisao(la):
Ako kartica stize na kloku manjem od specifikacije onda je to prevara, tako ja gledam na te stvari. To sto radi na visem taktu je super i strava i nevidjeno ali ipak zna se sta je default brzina za mx460. Pravo da ti kazem pitanje je ko tu laze i vara eagle ili firma koja prodaje kao 460...
CIP jeste MX460 i tu izgleda niko ne laze.Ali hercaza memorije je stvarno ispod svake granice dopustljivosti.Dobro je sto prvi primerci Eagla MX460 "odskacu" kvalitetom od svoje buduce brace,pa ce srecni vlasnici ovih karti stvarno imati MX460.
Prevara sa klokom memorije nije samo pojava kod Eagla.Ja sam se susreo sa istim podvalama i kod MSI i Chaintech grafickih.

Imao sam jednu takvu (crna sa providnim hladnjakom, mislim da je iz Imtel-a) isto radi na 270/400, ali sam je terao do 320/500 (nisam ni probao više, jer me nije ni zanimalo...). U principu nije ni loše za te pare...

PS: Niste valjda stvarno očekivali 550 MHz memoriju na Eagle-u :p

delimir je napisao(la):
Imao sam jednu takvu (crna sa providnim hladnjakom, mislim da je iz Imtel-a) isto radi na 270/400, ali sam je terao do 320/500 (nisam ni probao više, jer me nije ni zanimalo...). U principu nije ni loše za te pare...

PS: Niste valjda stvarno očekivali 550 MHz memoriju na Eagle-u :p

Pa pitanje je samo da nije mx440 o/c bar verbalno...

Ako skineš hladnjak sa čipa videćeš da jeste MX460, što se i ispisuje prilikom inicijalizacije karice...

Evo bas sam pogledao, ALI ne cip vec memoriju!

Ima Hynix (bivsi Hyndai) chip-ove hy5dv281622at-5 koji su nominalno 222MHz tj ddr 444MHz! Drugim recima u pitanju je mx440karta sa 460 chipom!

A i ono setovanje za brzinu chip-a odgovara za mx440! (manje vise).

Vrh Dno