Šta je novo?

Eagle GeForce 4 MX 440 prso s mozgom

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovo mi se u zivotu nije dogodilo...Desilo se sledece..
Pre neki dan mi je bio dosao ortak (nismo se dugo videli) i tako, ja njemu kazem 'e imam nfs6 aj da ti pokazem kako radi...'...kad sam upalio a ono UZAS! Seckalo je na sve strane, totalno neigrivo (a dan pre sam igrao bez problema na 1024x768)..reko sta je sad koji q***..Aj pokrenem neku drugu igru...opet isto! Resetujem komp, nema promene. Dobro, polako, mislim, aj pogledam u Power Stripu...da nije Antialiasing ukljucen ili tako nesto i umesto toga vidim da je kartica OCovana (???) na 130/200 (inace radi na 400/270). Naravno nisam ja nista OCovo, ai mi bi cudno da se kartica sam od sebe overklokuje i to na nizi takt..bezveze. Pomislih da je PS u pitanju, skinem ja njega ali opet isto (da napomenem da je u detonatorima, ver. 40.41 pisalo 400/270). Reinstaliram detonatore, i ko zna sta josh...i opet isto. Jedino sto mi je bilo preostalo je bilo ponovno instaliranje sistem,a (2k)...srecom, sve se vratilo na staro ali mi i dalje nije jasno sta se desilo???
Joshu da napomenem da sam u PS pokusao da povecam takt za memoriju i jezgro (sa onih 130/200) ali islo je samo do 150/220 (!!????)...
Sta mislite u cemu je bio problem???

Krs drajveri (40.72 su odlicni), za*ebi PS i instaliraj neki normalan program, poput Riva Tuner-a koji nema obicaj da drlja po registry-u.

1.Otvoris prozor,
2.Izvadis orla,
3.Zamotas ga u 100 Demona,
4.Bacis istog i ...
5.Zatvoris prozor (da ti neko ne vrati istog sa sve Demonima)...

nemo' se ljutis ali ne poznajem ni jednog zadovoljnog vlasnika Eagle-a...

Pozdrav!

Ma jok, ne ljutim se ja...znam ja da je Eagle krsh² ali kada sam kupovao morao sam na necemu da ustekam a to je bila graficka karta:<

neke od starijih verzija powerstripa (konkretno kof mene 3.0) prikazuju prepolovljene taktove, zanči ako bi pokazalo kao kod tebe 130/200 ono ustvari radi kao 260/400. Ja sad ne tvrdim da je to baš kod tebe slučaj, samo napominjem jer mislim da bi bilo korisno i na to obratiti pažnju da eagle ne bi stvarno odlepršao u nepovrat:D

Nema to veze sa grafickom. Najverovatnije nisu u pitanju ni drajveri.
Ili je u pitanju OS, ili kombinacija OS i drajvera, ili jednostavno to da neke igre na kombinaciji VIA-AMD seckaju, i to bas voznje, i nema pomoci. Nemam pojma zasto, ali i meni je na toj kombinaciji na svakih desetak sekundi seckao Colin McRee2, i samo na chistoj instalaciji Win98SE i tek instaliranoj igri se to nije desavalo, posle nekog vremena sve vise i vise. Nikada nisam utvrdio zbog chega.
Mozda zavera nekih proizvodjaca igara i Intela, ko bi ga znao.
Kod jos nekih ljudi sam to video, i niko nije utvrdio uzrok.
Sto se tice takta graficke, mozda ti PS pokazuje pravi takt za memoriju koji je 200 Mhz, pa za DDR memoriju to ti izadje 2X200=400 Mhz, a za procesor 2X135=270. Slaze se.
Uradi 3D Mark test. To ce pokazati sta se stvarno desava sto se brzine tice.(i napisi koja je ploca procesor i memorija)

Sada sve radi kako valja :) srecom, igre ne seckaju...

Brate, predji na RivaTuner, radi OC karte low level, ne preko drajvera. Ne mora da bude rezidentan, samo ti kod dizanja sistema podesi clock i to je to.

063 je napisao(la):
nemo' se ljutis ali ne poznajem ni jednog zadovoljnog vlasnika Eagle-a...
Ja sam imao eagle tnt2pro a sada imam gf2mx i zadovoljan sam sa obe... ovaj mx ima perfektan tv out.

Nazad
Vrh Dno