Šta je novo?

Eagle 4MX460/440 ili Ati 9000

srle69

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
610
..ili bilo koja 4 MX440

Sta da kupim,prvenstveno za igre pa tek onda DiVx.

Ploca je MSI KT7 Pro 2A (kt 133 chip set)
AMD T-bird 850
256 MB Ram
Quantum AS 20 GB 7200

..i sta je unapredjeno kod MX460 u odnosu na MX440 ?

srle69 je napisao(la):
..ili bilo koja 4 MX440

..i sta je unapredjeno kod MX460 u odnosu na MX440 ?

Nista. Samo je brza 10%.

Kupi ATI.

Nije ti bolje da uzmes Ati, jer r9000 koji je ispod 100EUR je LE, a performanse su mu OCAJNE (mislim na 3D, proban Gigabyte model) i kosta 30-tak EUR vise od Eagle MX440. R9000 pro, kojeg jos nema ne bih ti preporucio jer kosta oko 130EUR, a za te pare mozes uzeti GF3 Ti200 nekog jaceg proizvodjaca, a za 170 vec ti4200 koja je jaca od svega gore navedenog. Dakle, R9000 Gigabyte koji radi na 250/400 je golo go**o.

Ako si spreman da das oko 130EUR, a bas hoces ATI, probaj da uvijas built by Ati R8500, sto je bolja karta od GF3 Ti 500.

Pozdrav!

Naravno ATI.Nikako Eagle.Ako hoces da klokujes mnogo se lose klokuje.A i boje su nikakve

Cvele je napisao(la):
Naravno ATI.Nikako Eagle.Ako hoces da klokujes mnogo se lose klokuje.A i boje su nikakve

Naravno ATI, bolji je chip itd itd,
ali Eagle gf4mx440 koji sam imao u rukama je davao 2x ostriju sliku nego asus gf4mx440 i ostavio jako dobar utisak za 70€,
a, da, i oko 5000 score 3dmark2001 na Celeronu T1200/512mb sdram

Eagle... MX 460 Ne daj vise od 4500djinkica...

Inace pojavio se NV18 (nema kod nas kao ni rade 9000pro...a za razumu cenu!).

Ovo je prvenstveno za TV-out tj DVD i DivX!

Ako su igre top onda GF4-TI4200 takodje Eagle ili tornado cca 133€.

Jel se stvarno pojavio Eagle Ti 4200?

Ja bih voleo da mi ljudi koji ovde preporucuju Ati kazu da li su ga licno probali (verzija 9000LE za oko 95 EUR) ili pricaju na osnovu onoga sto su procitali na raznim sajtovima? Ljudi, govorite samo ono sto ste LICNO probali, svako moze da procita review na NET-u...

Pozdrav!

dejandj je napisao(la):
Inace pojavio se NV18 (nema kod nas kao ni rade 9000pro...a za razumu cenu!).

NV18 je NV17+AGP8x tako da se oko te varijante ne teba mnogo uzbuđivati...Svi znamo kada je potreban veći AGP transfer, a na kartama sa 64 mega, za sada, sumnjam da je to preko neophodna stvar.

Amon_Ra je napisao(la):
Bolje da uzmes ATi 9000.

Pravite razliku između Radeon 9000 i Radeon 9000 Pro . Čip manje više, ali memorija kod R9000 radi na 400 MHz, a kod R9000 Pro radi na 550 MHz...

sad sam jos vise u dilemi !

Ne mogu da kupim Ati 9000Pro zbog kinte, i ovo sam jedva odlucio da uzmem.

Prvo,moj ortak ima Eagle 440 i solidna mu je slika, a i klokuje se do bola,zviznuo ga je na 350/500!!! Ima CD klub i ne gasi racunar,igra se non-stop i radi bez problema.
Mislio sam da ce MX460 sa klokom 300/550 da radi jos bolje,mada ne znam koliko ce moci da se naklokuje,ne verujem da ce mnogo.

Drugo,procitao sam da Ati 9000 trazi za AGPx4 napon od 1,5v. Ja na mojoj ploci imam AGPx4 ali nemam podesavanje za napon koji je 3,3V i ne znam da li ona uopste moze kod mene da radi AGPx4? Za napon 3,3 na AGP slotu Ati radi AGPx2 !!!. I sta ja tu sad dobijam sa ATI-jem? Osim toga, u startu je Ati sporiji zbog 275/400 u odnosu na EAGLE MX460 koji radi na 300/550 a i skuplji je od Eagle za koji znam da je losiji proizvodjac od ATi-ja. Ali vidim da i ATI-ja ima raznih kvaliteta u zavisnosti od prizvodjaca.Ne znam samo da li i Eagle trazi iste napone?Kod mene je AGP verzija 2.0

Uh,mnogo pitanja i dilema a ja tek sad ne znam za koju soluciju da se odlucim.
Mozda na kraju uzmem Innovision GF4 MX440 64MB DDR Tv-out...

Stvarno me bacate na muke...:(

Dr.Srle

nije lako biti Dr. :p

Re: sad sam jos vise u dilemi !

srle69 je napisao(la):
.

Mislio sam da ce MX460 sa klokom 300/550 da radi jos bolje,mada ne znam koliko ce moci da se naklokuje,ne verujem da ce mnogo.

Drugo,procitao sam da Ati 9000 trazi za AGPx4 napon od 1,5v. Ja na mojoj ploci imam AGPx4 ali nemam podesavanje za napon koji je 3,3V i ne znam da li ona uopste moze kod mene da radi AGPx4? Za napon 3,3 na AGP slotu Ati radi AGPx2 !!!. I sta ja tu sad dobijam sa ATI-jem? Osim toga, u startu je Ati sporiji zbog 275/400 u odnosu na EAGLE MX460 koji radi na 300/550 a i skuplji je od Eagle za koji znam da je losiji proizvodjac od ATi-ja. Ali vidim da i ATI-ja ima raznih kvaliteta u zavisnosti od prizvodjaca.Ne znam samo da li i Eagle trazi iste napone?Kod mene je AGP verzija 2.0

Uh,mnogo pitanja i dilema a ja tek sad ne znam za koju soluciju da se odlucim.
Mozda na kraju uzmem Innovision GF4 MX440 64MB DDR Tv-out...

Stvarno me bacate na muke...:(

Dr.Srle

Napravices gresku ako verujes da Eagle MX460 ima tu memoriju i brzinu!
TO je MX440 kartica i memorija na koju je stavljen GF4-MX460 chip!
Istini za volju da se kloknuti solidno do ljuto i kazu da je mnooogo vaznije memoriju kloknuti nego chip. Sto se AGP tice tu ti je kod Eagle-a ista stvar kao i kod svih. Nema veze ko je proizvodjac...

Ako mislis da li radi na starim plocama onda Eagle (bar kod mene) radi na BX/ZX ploci iako je to agp2x i (verovatno) 3.3V... Jedino se nesto vise greje... mada...

A koje ploce imaju 3.3v a koje ne? Jel to zavisi od cipseta ili..?

Jel bolji neki brand mx440/460 naspram npr gigabajtovog 9000

Kakva su iqstva?!?

Ma vecina ljudio vde nije videla ni 4mx a kamoli radeona9000.Prica se uglavnom napamet i na osnovu testova sa weba.
Kupis ono sto je jeftinije posto su priblizno iste brzine a ti ces razliku primetiti samo u slucaju da pokrenes nek 4dmark 2003 ili tako nesto pa ces i ti da bacas brojke po forumu.
A razlika u ceni nije da je primetna, nego...

Poslusaj Studenta. Moj drugar je dobio 9000 neznane marke (nisam video jer je u masini) i brzina je smesna. Recimo, UT2003 Demo koji na MX440 i AXP1600 256DDR radi ko zmaj sa full setovanjima secka na Rad9000 AXP2000 i 512DDR.

Ja samo mogu da pohvalim Gigabyte Radeon 9000 - TVOut je bolji od GF4MX, a da ne pricam o kvalitetu slike. Sto se tice performansi u 3D-u, tu su negde, s' tim sto ja preferiram Ati. Preciznije, u 3D Marku 2001SE, EagleGF4MX kod mene na masini je imao oko 4900 poena, dok je GA Radeon 9000 imao oko 5200 poena. Nijedna kartica nije bila overklokovana.

sta je ovo sa inno MX440 ?

Uzeo sam InnoVision GF 4 MX440 64 DDR Tv-out, nisam jos nasao Eagle koji mnogi pljuju.
Pa ovo je STRASNO !!!

Prodao sam svoju staru GF 2MX 400 MSi 32 MB (8817) i obradovao se kada mi je posle par dana stigla gore pomenuta kartica.Pakovanje OK,CD 3 komada,podloga za misa,kablovi...

SPOLJA GLADAC A UNUTRA JADAC !!!

Instalacija OK...restart...logo...boot...desktop...I NE MOGU DA VERUJEM !
2D prikaz UZAS !!! MUTNO,RAZLIVENO.

OK,trk na opcije 1024x768 32 bit 85 Hz................................JOS GORE !
Poceo sam da se mrstim,bole oci,uzimam krpu da prebrisem monitor (SAMSUNG 750s)...NISTA!

Cekaj,bre. Daj 3D igre............ISTO, mutno pa mutno.
Menjaj detonatore 1. 2. 3. 4. 5. ..............ISTO !
3DMark 2001SE 3960
Probam O/C, ide do bola,tj do maksimuma bez pucanja sistema i bez flikova.

Pocinjem da osecam nostalgiju za mojim starim GF 2 MX.

Zovem kolegu koji je kupio istog dana kod drugog prodavca istu kartu...PLACE KO KISA.On jos kupio najnoviji SAMSUNG monitor sa LCD-om.Isto mutna slika, definitivno kartica...PAKUJ...VRACAJ !

Posle citam na netu da vecina MX440 ima losiju sliku od svih GF iz predhodnih generacija,ako su sve kao ova, onda DZABE STE KRECILI !

Sad me strah da uzmem EAGLE MX460,naplasi me ovo veliko MX na kutiji.Ati 9000 definitivno necu da uzmem(sto ce neki sad jedva docekati da kazu:"JA ti lepo kazem da uzmes ATI").

Cekam EAGLE ili ako nadjem GF3 Ti200.

I dalje sam u dilemi sta uzeti...

DR.SRLE:(

Eagle GF2 GTS Ti

Nisi razmisljao o Eagle GF2 GTS TI DDR ? To ti je otprilike kao MX 440. Ali negde i brze. Ja sam ga uzeo, malo lemilicom poskidao par kondenzatora i dobio Kristalno cistu sliku EIZO 17", svi koji su bili rekli su da ovakvu cistu i ostru sliku nikada nisu videli u zivotu na monitoru, i to u 1280x1024 85HZ Pre eagla sam imao Guilemont GF2 GTS i mogu reci da Eagle (posle prepravke) ima cistiju sliku... ali ako ne skinete kondenatore onda je UZAS !! :wave;

Re: Eagle GF2 GTS Ti

washka je napisao(la):
Nisi razmisljao o Eagle GF2 GTS TI DDR ? To ti je otprilike kao MX 440. Ali negde i brze. Ja sam ga uzeo, malo lemilicom poskidao par kondenzatora i dobio Kristalno cistu sliku EIZO 17", svi koji su bili rekli su da ovakvu cistu i ostru sliku nikada nisu videli u zivotu na monitoru, i to u 1280x1024 85HZ Pre eagla sam imao Guilemont GF2 GTS i mogu reci da Eagle (posle prepravke) ima cistiju sliku... ali ako ne skinete kondenatore onda je UZAS !! :wave;

Koje kondenzatore si skinu, mas li sliku? Da li si ih menjao nekim kvalitetnijim?

Re: Eagle GF2 GTS Ti

washka je napisao(la):

Pa dobro,daj da skidamo da probamo bar da je sj..... nacisto.
Ovo su MX440 i sigurno druga arhitektura ploce.Bitno je da znas sta skidas.
Odakle ti uputstvo koji se kondezatori skidaju? Daj ga ovamo ili link.
Opisi detaljnije sta si radio kad si se vec javio.

DR.SRLE

Misko...

Jako je jednostavno, ali nemam sada sliku da ti pokazem koje trebas da odlemis, ne trebas nista umesto njih da stavljas samo ih odlemis i to je sve, jer oni samo prespajaju RGB signal na masu. Kako bi Matrox ili neki koji prave specijalne kartice za 2D prokaz prodavali svoje graficke kartice ako je EAGLE isto tako ostar u 2D ?!?! Ko bi bio lud da baca pare, pa ne!?

Inace u vezi tih kondenzatora.. Pre prikljucka imas paralelno 3 kondenzatora (oranz boje) pa 3 prigusnice (Ili zavojnice sive boje) pa opet 3 kondenzatora pa opet 3 prigusnice. ali negde izmedju imas i 3 male crne diode ili vec sta su, nijh ne moras da vadis mada i njih mozes ali tada treba da ih prespojis.
Kada pogledas na plocu videces da ima 5 puta po 4 reda kond. i zav. ti vadis samo 3 leva prema kraju ploce.. Pincetu u ruke malu lemilicu (Iliduvaljku) pa na posao.

Puno srece.....

GeForce/TNT Image Quality Problems Due to RFI Filtering

Evo malo sam procackao po net-u i nasao ne nekom site-u Tcno sta treba raditi. Citajte i prepravite i videcete kako i Eagle moze da ima kristalno cistu sliku.
Ali oni koji imaju vec mutan ili jako stari monitor nece bas biti jako odusevljeni !!! Efekat se posebno vidi na vecim frekvencijama osvezavanja ekrana,
isprobajte ovo pre nego sto izlemite:
- Prebacite refresh rate na 60 hz i pogledajte ostrinu slike pa vratite refresh nazad na 85 hz i videcete kako je slika mirnija ali mutnija. E kada skinete elemente onda ce vam ostrina slike na 85 hz biti otprilike takva kakva vam je bila na 60 !!!

Evo linka:
http://www.geocities.com/porotuner/imagequality.html

P.S. Ja sam vec desetak raznorazni GF-a poskidao i svi su prezadovoljni a bicete i vi.
Ako ne znate da radite sa SMD delovima ili nemate alat, odnesite u neku DOBRU radnju za popravku Mobilnih telefona, jer oni imaju alat za to....

- I take no responsibility of any damage caused.
:cool:

Ko ima strpljenja neka pročita test...Upoređivani su Radeon 9000 i Radeon 9000 Pro na jednoj strani, protiv NVidia GeForce 4 MX440. Jedan od retkih testova gde je ubačen i R9000, a ne samo R9000Pro...

http://www.amdworld.co.uk/lowcost.htm

Interesantno, meni je kroz ruke, da ne kazem masinu proslo jedno 10 raznih Innovision karti i za sve imam reci pohvale, i TNT2 Ultra, i GF2 MX, i GF2GTS, i GF3 i GF4 MX/Ti. Jedino sam imao problema sa budjavom TNT2 M64/Vanta ctp; ali sa tim krshem nije postojao niko bez problema. Sreca da nisu bili za moju masinu (a uostalom nisam nikad bio neobavesten do te mere da uzmem takvo neko s**nje "na prvu")
Koliko sam toga procitao loseg o Inno-u izgleda da sam imao brdo srece

Re: GeForce/TNT Image Quality Problems Due to RFI Filtering

washka je napisao(la):
Evo malo sam procackao po net-u i nasao ne nekom site-u Tcno sta treba raditi. Citajte i prepravite i videcete kako i Eagle moze da ima kristalno cistu sliku.
Evo linka:
http://www.geocities.com/porotuner/imagequality.html

P.S. Ja sam vec desetak raznorazni GF-a poskidao i svi su prezadovoljni a bicete i vi.Ako ne znate da radite sa SMD delovima ili nemate alat, odnesite u neku DOBRU radnju za popravku Mobilnih telefona, jer oni imaju alat za to....
- I take no responsibility of any damage caused.
:cool:

Ako "obradis" neku GF4-MX4x0 karticu javi mi rezultat na mail.

Brutalan Zlica je napisao(la):
Interesantno, meni je kroz ruke, da ne kazem masinu proslo jedno 10 raznih Innovision karti i za sve imam reci pohvale, i TNT2 Ultra, i GF2 MX, i GF2GTS, i GF3 i GF4 MX/Ti. Jedino sam imao problema sa budjavom TNT2 M64/Vanta ctp; ali sa tim krshem nije postojao niko bez problema. Sreca da nisu bili za moju masinu (a uostalom nisam nikad bio neobavesten do te mere da uzmem takvo neko s**nje "na prvu")
Koliko sam toga procitao loseg o Inno-u izgleda da sam imao brdo srece

Hmm, toliko napljuvase innovision, evo covek ima ista, ali bas, iskustva kao i ja. A imam i 3x Savage4 njihovu kartu + Philips 107b sa odlicnom slikom.

Nazad
Vrh Dno