Šta je novo?

E8500 Vs Q6600 ?

SeRPeNT

Slavan
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
320
Ja dajem moj glas q6600 mada bih voleo da neko ozbiljnijeg znanja prokomntarise

O ovome se već više puta raspravljalo, potraži malo...

Generalno, ako je samo za igrice, onda E8500. Ako se baviš još ponečim, npr, obrada video materijala, rendering itd, bolje Q6600...

Mislim da sam sam sebi nasao odgovor, budala nisam pre proverio ...
Kao sto M_M rece posto ce ova masina biti prevashodno za gaming evo mi odgovora:

results_coh.png

results_crysis.png

results_q3a.png

Hvala na trudu momcovi..

Ali kad se sve overklokuje druga je prica!~

Možda, ali uglavnom samo ako imaš neku žešću grafičku tipa GTX280 ili 4870X2...

Za "narodne grafičke" tipa 9600GT do 9800GTX i 3850 do 4870, i E8400 i Q6600 će biti sasvim dovoljni da usko grlo u 1680x1050 (većina 20-22" LCD-ova, kakve barem 80% ljudi ima) bude grafička a ne CPU.

Ono gde je razlika je što se E8500 overklokuje veoma lako i "hladno" u odnosu na Q6600, za kojeg za dobar OC treba baš odličan kuler i dosta umeća u OC-u...

Remedy је говорио како ће Alan Wake до 30% боље да ради на четворојезгарном процесору због тешких прорачуна физике, е сад не знам колико је то тачно и да ли ће да се одрази и на будуће игре!? За сад је CORE 2 DUO и више него довољан за све игре.

Remedy је говорио како ће Alan Wake до 30% боље да ради на четворојезгарном процесору због тешких прорачуна физике, е сад не знам колико је то тачно и да ли ће да се одрази и на будуће игре!? За сад је CORE 2 DUO и више него довољан за све игре.

da, ovo je tačno. kupovina nešto sporijeg procesora sa 4 jezgra je bar što se toga tiče pametnije rešenje. novije igre će sigurno više koristiti ove resurse. ista stvar je bila i sa prvom pojavom dvojezgarnih procesora - retko koja tadašnja igra je bila u stanju da iskoristi sve prednosti koje više jezgara donose. danas igre i te kako koriste to, a takva stvar će biti i sa novijim igrama.

uostalom razlika u broju fpsova kod crysisa (starije igre neću ni da pominjem) je minorna. 4 frejma manje pri rezultatu koji dozvoljava više nego udobno igranje nije neki problem, pogotovo ako se u obzir da se to kompenzuje kroz daleko udobniji, brži i efikasniji rad u multitasking modu. uostalom, kao što M_M reče, grafička karta je ta koja će biti usko grlo.
još jedan savet, ta razlika u testovima je sintetičke prirode (poslednji test) i naravno, potiče od veće frekfencije e8500. q6600 uopšte niej teško kloknuti (sa odgovarajućom matičnom pločom naravno) na 2.6 ili 3.0GHz, ali je i to overkill. na default vrednostima komp će raditi bez problema, a oc je besmislen ukoliko ne postoji realna potreba za većim frekfencijama.

moja preporuka je q6600. 4 jezgra naspram 2 su nekako bolji ulog u budućnost :D

Uvijek stignes kupit Q9xxx quad kad dodje Nehalem i padnu cijene.

Zasad: E8500, i to pogotovo noviji E0 stepping: 4GHz na svega 1.2V. To moze hladit bilo koji cooler, pocev od AC Freezera ili CM TX-a, za box nisam bas siguran.

Vrh Dno