Šta je novo?

E8400.....

cvelebgd

Slavan
Učlanjen(a)
09.02.2008
Poena
310
E ovako. Imam e8400 i 2x1GB PC800 1000MHz CAS4 Geil Ultra. Od grafike sam razmisljao da uzmem 8800GT ili 3870? Sto se tice ploce: Asus P5K Deluxe, Asus Maximus Formula,Gigabyte GA-X38-DQ6 ili Gigabyte GA-P35-DQ6?
Mogu da izdvojim za plocu i grafiku oko 400 evra. Sta bi se najbolje uklopilo sa ovim procesorom i memorijom? Da il je potrebno davati 200e za maticnu? :)
Hvala svima unapred

Maximus Formula i P5K Deluxe su po meni najbolje, s tim da je malo..cudno da pljunes 200e za Maximus-a, a oko 150-160e za procesor, tako da mislim da je naj opcija P5K Deluxe, sjajna ploca po meni.
Grafika, 8800GT je jaca i skuplja svega...20-30e valjda..znaci bolje nju.

I ja sam mislio da je glupo davati vise za plocu nego za procesor. Takodje prvi izbor mi je bila P5K Deluxe, ali me brine sto je ona crossfire. Da li ce da radi dobro za Nvidiom? Kakva je za OC?

Sve su CrossFire, to nema veze, to znaci da mozes da imas 2 ili vise ATI graficke na njoj a samo jednu nVidia graficku kartu, a SLI plocu su n680i,n780i chipset i te ploce, one su za 2 ili vise nVidia graficke kartice ili ti, jedna ATI, to nema nikakve veze ovde osim ako hoces da stavis 2 nVidia kratice,
Inace za OC je prva klasa.

Ok onda je odluceno P5K i 8800GT. Imam jos 2 dileme. Da li uzeti 8800GT 512 TOP, koliko sam upucen ona je fabricki overclockovana, ili od 1GB koja radi na manjioj frekvenciji,a skuplja je za oko 40evra? I mislilo sam da uzmem Gigabyte Odin pro 550w. Da li Gigabyte zna da napravi napajanje? Da li da uzmem neki CM ili Chieftec? Kupujem ovo tek za 5 dana tako da je svaki savet dobrodosao. :D
Hvala OCz na ovako brzim odgovorima.

Velika kolicina memorije na kartici sluzi samo za neke visoke rezolucije 1024mb bi ti trebalo na 8800GT ako imas neki ogroman monitor i rezoluciju 1900x1200 recimo ili koja je vec.
Tako da 512mb je i vise nego dovoljno za neki 19' - 22' inch monitor.
A Odin, vrh, ja imam Odin-a ne znam kakav je taj od 550W, dal se dobije software uz njega, LED fan i sve to, ali dajem ti svaku preporuku za njega, ja ga ne bi menjao ni za jedan Corsair,Enermax itd..
A evo vidim jedan review za Odina od 550W, ma uzmi odma, vrh je napajanje, po meni i specifikacijama bolji od Corsair 520W

Poslednja izmena:
Ne razumem zasto mislis da je glupo dati vise para za plocu nego za procesor.
Po meni je to bash obrnuto.
Glupo bi bilo dati vise para za CPU nego za plocu. Zamisli C2Q na nekoj ploci od 80e....
Po meni je Maticna najbitnija od svih ostalih stvari u konfiguraciji. Dzabe ti sve ostale najskuplje komponente ako ne komuniciraju izmedju sebe kvalitetno...
Ja bih ti preporucio P35-DQ6.

Ok nisam se dobro izrazio. Nije glupo dati vise jer je ploca osnova svega. Mislio sam da je bezveze dati vise para za x38 jer koliko sam video nema nekih velikih prednosti u odnosu na p35.
P5K DL nije jeftina(150evra).Pretera ga ti sa ovom od 80e :D

Poslednja izmena:
Ma nisam ja ni mislio bash na P5K DL nego sam se figurativno izrazio zbog ideje da treba ustedeti na ploci a ne na procesoru....
Licno ne znam kakva je P5K DL ali P35-DQ6 imam i prezadovoljan sam. Odlicna ploca. Jos da se pojavi Q9450 pa da menjam ovaj E6420 i bice pun pogodak.... Odlicna OC ploca sa odlicnim pasivnim hladjenjem. Mislim da se Asus ploce za nijansu vise greju od Gigabyte-a....
X38 ti nece trebati ni pod razno.

Ovde je bio rec o ploci od 200e+ koja realno gledano nije toliko potrebna osim ako nisi totalno okoreli OC-er, i to samo za bench ne 24/7 pa da ides na max is zvoje konfe,
P5K Deluxe je 150e i sjajna je ploca takodje ces da dobijes max OC i sa njom, zato je glupo dati vise para za plocu od procesora, u ovom slucaju,
A i recimo, Maximus Formula i E4500 vs E6750 i P35-DS3, sta je jace ?, prva kombinacija je skuplja..

Idem za par sati u kupovinu. Da li da uzmem Gigabyte GA-EP35-DS4 ili asus P5K premium. Ova gigabyte je neka nova koja podrzava DDR 1200mhz i FSB 1600mhz i kao stedi struji. Po nekom testu sto sam nasao tempratura u idle kad se ukljuci ta opcija je oko 15c.
Glasajte pa demokratski koja dobije vise glasova nju kupujem, ako nemate argumente :D
HITNO!!!

Asus isto ima 1600 FSB dobiveno sa zadnjim biosom, jos ako ces koristiti kakav veci hladnjak koji se montira sa drzacima odozdo nemoj gigabyte, radi hladnjaka sa donje strane koji smeta.

Sve ploce sa jednim PCI-E koje su vise od 100e ne vrede svoje pare. Isto vazi i za ploce sposobne za SLI ili CF, s tim da je kod njih u pitanju nekih 150eura.

Nazad
Vrh Dno