Šta je novo?

E8400 i Hyper 212 problem

batat89

Slavan
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi 12T Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Hteo sam ovaj cpu sa ovim coolerom kojeg sam kupio pre par dana da oc procesor na 4.0 ghz mislim da je to ok...
Uglavom stavio sam FSB na 445 i dobijo ravno 4.0 ostalo nisam dirao...
Sve radi ok jedino kad se kompjuter pali on se prvo upali pa se ugasi pa se ponovo upali i onda normalno radi i kad se restartuje.
Jedino kad se ugasi je druga prica.
Sad sam vratio cpu na 3.0 i probavo sam da dizem fsb za 10 i prvi put mi se iskljuci i onda sam ga ugasio i bas da vidim da li ce sad praviti problema i normalno je se ukljucio.Da nije to problem posto sam prvi put fsb odma sibno na 445 da bi dobijo ocekivanu brzinu.
Cpu je E0 sta mislite kolko moze da ide?
I ako neko moze detaljno da napise podesavanja da izvucem iz ovok pc.

Hvala unapred...

e840040hyper212.jpg

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=f-vPSuacOPo[/YOUTUBE]

moze biti i da je do ploce, ali i do toga sto si odjednom otisao na visok fsb.
Vidim da si pustio orthos sa prioritet 1. Stavi prioritet 9 i vidi koliko je zaista stabilan. Moguce da mu fali jos malo napona.

Normalno je da se upali, pa ugasi pa tek onda da krene da radi. Nove ploce tako rade.

Ne treba paljenje da bude takvo, vidi da li u BIOSu imas neku opciju za soft/hard boot ili nesto slicno tome. Pa to stavi na obrnuto od onoga na cemu je trenutno :D.
Nema to nikakve veze sa time da li si stavio prvi put 4GHz ili koliko god. Nego je iskljucivo "hardware related".
Druga stvar za koju vise verujem da je slucaj je ta da jednostavno nije OC stabilan i zato ima taj hard boot.
A treca stvar je zapravo ta da sigurno je da i nije stabilan. Moras podici voltazu procesoru i uskladiti memoriju kao i NB voltazu na tom FSB-u. Osim ako ti nije ostalo u BIOSu na auto pa da ploca sama odvrne to kako ume ? I sto se tice tih kombinacija, moras sam pronaci najbolje vrednosti, svaki je sistem drugaciji malo i primerci nisu isti.

Poslednja izmena:
To sto ti se tako ukljucuje komp je normalno sa mnogim novijim Asusovim plocama i to se zove "CPU Parameter Recall". Obezbedjuje da ne moras da radis clear cmos pri velikom overclocku i obezbedjuje ako ploca blokira da vrati sve na default. Ne znam zasto bas radi na foru"ukljuci, iskljuci, ukljuci" ali je i kod mene prisutno.
Za domete klokovanja ces morati da probas i to ces morati na licnom iskustvu da utvrdis dokle moze. Udari malo napona, pogledaj po forumu, dosta puta je prezvakana ta tema.

Nazad
Vrh Dno