Šta je novo?

E8400 cooler

craft

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2008
Poena
304
Dakle, CPU je Intel E8400 na default frekvenciji.
Kako dolaze topliji dani pocinje da me nervira sa periodicnim povecanjem broja obrtaja box coolera - ume da bude bucan.

Treba mi preporuka za neki tih cooler?

Pa za 50e imas neke od najboljih vazdusnih kulera :D.
20-30e, za neke od ona 3 modela koje je matrikssu predlozio.

Cm 212+ za male pare nije los.

Nisam mislio da su cm bucni, vec da su nesto malo bucniji od 1284, bar po specs i po broju obrtaja ventilatora. Nisam ni ja cuo 1284, ali mi je buka veoma bitan kriterijum, pa sam obratio paznju na specs. Inace su u istom rangu, 212+ i 1284, nema tu neke vece razlike sta god da uzme

Ja sam pre par dana kupio u bench house-u cooler master hyper 212 plus i po meni je on bolji kuler od vendette 2 koji sam koristio do pre desetak dana ali na drugoj konfiguraciji.Inace u biosu ploce gigabyte ga-p55a-ud3r je ukljucena opcija za regulisanje broja obrtaja cpu i drugih kulera i sada je dosta tih.Vrti se u rasponu od900 pa do 1400 obrtaja.I dobro hladi.Intel i5-750 u idle oko 20-22 stepena na defaultu.Mislim da ga trenutno ima samo u bench-u.

Poslednja izmena:
Vendeta 2 je u stvari isto sto i Xigmatek 1283, 1284 je ipak bolja varijanta, ima 1 pajp vise :D u svakom slucaju, od svih nabrojanih, 1284 je najlepsi-znaci ako imate providnu bocnu stranu

Poslednja izmena:
Nisam probao licno, ali ljudi u cije misljenje ne sumnjam kazu da da je na 212+ PWM ventilator dosta kvalitetan...

Nije baš šampion tišine i kvaliteta. Krt je. Pažnja pri čišćenju lopatica, jer su meni dve pukle ko grisina (prva je pukla u kompu dok je kuler vrteo). U svakom slučaju ipak je najbolja kupovina do 25-30€. Zaokružen proizvod.

Poslednja izmena:
Na poslu CM 212+ hladi core i7 860 (na default clocku), ne chuje se. Jedini problem sa CM 212+ je to shto u nekim kucishtima moze da ne bude dovoljno mesta da se zatvori bochna stranica poshto je veoma visok.

Nije baš šampion tišine i kvaliteta. Krt je. Pažnja pri čišćenju lopatica, jer su meni dve pukle ko grisina (prva je pukla u kompu dok je kuler vrteo). U svakom slučaju ipak je najbolja kupovina do 25-30€. Zaokružen proizvod.

Znao sam da su pucale lopatice na TX2 kuleru, ali one su i bile tanje, od one providne plastike. Stvarno nisam ocekivao da pukne lopatica na 212+ pri radu :S:

Corgito ergo NEsum :d.

Pa ovaj moj kinez Titan TTC NK35TZ jak kao vo, brz kao panter, a jeftin ko mrav :eyebrows:.

Obožavam kad se neko pravi pametan, a pri tom je i baba Kurani jasno šta sam hteo reći. Svaki proizvod ima neku manu ili slabu tačku. 212+ ima dosta više pozitivnih strana i kao takav je najbolja kupovina u ovom rangu cena (imao sam G. Max i V2). Samo sam rekao njegove mane i na šta treba obratiti pažnju. G. Max ima fantastičan vent (po meni jedan od najtiših stock ventilatora) koji se ne čuje na 1500 obrtaja i lepo hladi, ali ga 212+ bije skoro na svim poljima: nema glupave push-pinove (intel) već ima backplate i, po meni, jedno od najboljih rešenja za kačenje na sve moguće sokete (da mi je neko rekao da ću ovoliko da hvalim CM...), push-pull opcija sa dodatnim žicama za kačenje drugog venta. Da se razumemo, vent na 212+ odlično hladi, ali se na 1500 rpm već dobro čuje (na 2000 urla). Ja sam možda imao maler pa je možda imao neku fabričku mikro naprslinu, ali tvrdim da je napravljen od loše plastike koja ne trpi uobičajeno gibanje, jer mi je pri malom pritisku druga lopatica ostala u ruci. Krajnja preporuka: trudite se da ne odvajajte rotor i stator kada čistite sam ventilator jer lako se desi :wc:

Sasvim slucajno gledao da li se ukljucuje hardware acceleration pri pregledu YouTube 1080p sa novom verzijom Flash-a i vidim da mi je CPU mnozilac zakucan sve vreme na max....

Podesio lepo SpeedStep i Q-Fan profil u BIOS-u i sad se ne cuje :)
Nista od kupovine coolera :d

Nazad
Vrh Dno