Šta je novo?

E8400 @ 4.05 i pucanje u igrama

mr_gee_fox

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2009
Poena
319
Dakle sta se desava. OCovao sam CPU na 4.05:
FSB 450
MEM 900 (FSB:DRAM 1:1) 5 5 5 15
Vcore 1.36
NB 1.25
Mem 2.2
ostale stvari su ostavljene na def.
Linx prolazi kao i 3DM06 bez problema i po nekoliko puta uzastopno.
Everest je temperature ocitavao do 72c (core 1/2) maksimalno pri linxovanju (tjmax na 100).
Ali kada udjem u GTA4 ili FC2 jednostavno pukne posle nekoliko minuta igranja ili odmah na ucitavanju u level. Nekad samo crashuje igra a zadnji put mi se desilo da je samo restartovao FC2....
probao sam i sa dizanjem voltaze na 1.39 mada ni to nije pomoglo....
OS je WIN7 x64

Da li ti je grafička OC-na?
Smanji malo clock da vidiš da li je problem baš do CPU-a.

bila je ocana, ali je tada bila na def....
da je do grafe, verovatno bi izlazili artefakti ili bi i drajver pukao sa igrom zajedno....

edit: prvo je pucao na 4.2 (FSB 467) pa sam ga smanjio na 450 i ista prica.....

Poslednja izmena:
meni tu smrdi na memoriju, mozda nece na 900, jer cim ti prolazi linx sve je ok sa procesorom, a cim optereti memoriju (recimo u igri) ona pukne, probaj da joj smanjis frekvenciju, mada evo vidim ti u potpisu da je model 1066, ali probaj za svaki slucaj, takodje probaj da stavis procesor na 3.9 cisto radi testa...

probacu, ali memorija je bez problema radila na 1066 na def sa malim dodatnim podesavanjima...
sada sam je jos smanjio da bude ratio 1:1 sto bi trebalo da bude pouzdanije nego kad je bila na 1066 tj 5:4 ako se ne varam

smanjio sam ga na 3.9 i radi bez problema.....
mada ne znam sta da mu radim da ga nateram na 4.2 ili bar 4.0 za svakodnevnu upotrebu posto testove i rezove na tim frekvencijama pravi bez problema

Ja tipujem na napon NB. Ipak si dosta odmakao od defaulta. Povecaj za jednu vrednost pa testiraj.

vidim da imas geminII tako da bi i cpu napon mogao preko 1.4 pa probaj da ga stabilizujes na 4.05

Povećaj napon za fsb, bezbjeddno je 1.4 , pojačaj i southbridge , možeš staviti pretposlednje najjače napone za nb,sb i fsb

digao NB na 1.35
i FSB i SB za nijansu jace od def vrednosti....
GTA je przio sat vremena bez crasha ili restarta.... za sad ok deluje

edit: ali ovog puta je bio na 4.2 (FSB 467)

Procesor namesti na 445x9=4004Mhz i memoriju ostavi na 1066mhz 5-5-5-15 i radice bez problema.Mnogi E8400 nece stabilno preko 445Fsb-a.:banana:

Kod mene je RAM zezao, imao sam 4 banke, nije hteo preko 3.9
-Povecaj mu vcore
-Ako vec imas ram koji fabricki garantuje 1066 zasto mu ne bi stavio mnozilac za cpu 8 i 1:1 divider
-Onda se igraj za fsb-om kada stavis 8 mnozilac
-Ako to ne uspe onda probaj sa drugom memorijom jer onda verovatno imas takozvani fsb hole...

Vrh Dno