Šta je novo?

e8200 OC pomoc

Gamingfreek

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2008
Poena
301
poz ljudi.

Masina je znaci:

xfx790i ultra

Intel e8200

ddr3 2gb kingston

graficka 9800 gx 2 ....

napajanje je 700 w

OC sam e8200 na 4.0ghz za hladjenje koristim gemin 2 sa 2 kulera 120x120x25.
Jedan kuler sam naravno stavio da izduvava vazduh.

Nisam nikakve probleme imao do sad ,3 dana po 5 sati igranja i testiro sam ga i sve znaci nista temp se krece od 36,37 posle 5 sati igranja 44:46 neide preko. (merim sa real temp posto mi on pokazuje isto ko u biosu a core temp oko 8c razlike)

Moje pitanje je dali je temp dobra za 4.0ghz i dali moze jos da se oc i na sta bi trebao da pazim posto nisma bas iskusan u OC nikad me to nize zanimalo osim kad zafali fps naravno XD :)

By shuma18

Poslednja izmena:
Neshto ti pravo da ti kazem ne prijavljuje te temperature kako valja, razlika izmedju dva jezgra ti je 8 stepeni po core temp-u ...
Drugo cini mi se da su to bash bash niske temp pogotovo na ovu vrucinu, te ti pusti malo prime da vidimo mi kako se to onda ponasha...

I mozda i oce na preko 4ghz, ali proveri ti prvo da li ti je stabilno i na tih 4 sa par sati prime-a pa cemo onda dalje :)

Probaj novi Real Temp2.7 , mislim da ti je napon 1.44V veliki za svaki dan kod mene je 1.35-1.38V pa je i to jako.
vise ti i ne treba ,50%
mada sa tom voltazom i do 4.2-4.5Ghz zavisi od FSB ploze jer je mnozioc mali.(8)

Smanji voltazu, i gledaj da ti temp. ne prelaze ~60c po jezgrima.
Inace, sto se tice temp. E8xxx serija valjda ima Tjmax 95c ..sto bi znacilo da RealTemp i pokazuje dobra ocitavanja, mada opet deluju dosta dobro za clock i voltazu :)

Za svaki slucaj izgooglaj malo koji je Tjmax za E8xxx seriju pa ces tako znati kome da verujes.

real temp di daje 10c manju rem temp gledaj u CORETEMP-u ;)
sa tim naponom ako je iole normalan primerak trebalo bi da ide na 4.1 4.2 probaj pa javi samo podigni FSB ako budes imao problema podigni napone za NB PLL i FSB za po korak dva zavisi na koliko su sada i koliki su tu koraci
i iskljicu oc C1E i te stvari ;)

Nazad
Vrh Dno