Šta je novo?

[E73] Komentari

sto se zeznula?

Da, zasto? Doslo je vreme za refresh ponude, ipak je e72 tu oko godinu dana.

btw. zna li se sta o cudesnoj trojci c3 c6 e5 ??? hoce li bar jedan izaci uskoro *?

A da nije E73 samo osvezena verzija 72-ke i da ce takva biti plasirana na americko trziste preko T-Mobile-a?
@damjann
Modeli sto si ti nabrojao se ocekuju u drugom kvartalu ali se ne zna tacan datum izlaska.

A da nije E73 samo osvezena verzija 72-ke i da ce takva biti plasirana na americko trziste preko T-Mobile-a?
@damjann
Modeli sto si ti nabrojao se ocekuju u drugom kvartalu ali se ne zna tacan datum izlaska.

na gsm areni nagadjali da ce u indiji krenuti 10 pa 20.05 pa sada 1.6 ..... :D

I ja kontam da 73 nije nista revolucionarno u odnosu na predhodnika! Bilo bi divno kada bi ubacili onaj centralni taster osetljiv na dodir kakav je na novom BB Bold 9700 modelu!!

pa zar nije centralni taster senzorski na e72???

Ajde da sačekamo specifikacije ali ovako vizuelno ne vidim neku specijalnu razliku u odnosu na E72.
A za E72 mislim da je skroz ok telefon.

Zasto su se zeznulu!? Zato sto nista revolucionarno nije doneo u odnosu na E71, zato sto je sama izrada telefona losija od E71, zato sto se E71 i dalje fantasticno prodaje (bolje nego E72), zato sto su mogli da mu stave onako budjavi pad osetljiv na dodir, itt., itd.

Zasto su se zeznulu!? Zato sto nista revolucionarno nije doneo u odnosu na E71, zato sto je sama izrada telefona losija od E71, zato sto se E71 i dalje fantasticno prodaje (bolje nego E72), zato sto su mogli da mu stave onako budjavi pad osetljiv na dodir, itt., itd.

Zasto stalno ta prica da je E71 kvalitetnije izrade od E72? Nema ni gram metala manje nego E71, a "utegnutiji" ne moze biti.

E72 je logican nastavak starog modela, nadoknadjujuci neke male nedostatke koje je E71 imao (brzi procesor, novi softver, muzicki cip, bolja kamera...) i samim tim je postao jedan prilicno svestran telefon. Ne verujem da je Nokia uopste imala cilj da nadmasi prodaju E71, vec samo da je nastavi u istom ritmu. Da, mozda je daj touch pad bezveze, mozda je mogao imati i (bar malo) veci i bolji ekran, ali promasaj svakako nije, los telefon jos manje.
Sto se trenutne prodaje tice, zamolio bih te da izvor gde si saznao taj podatak podelis sa nama.

Metala ima manje! Pogledaj bocne strane uredjaja, gde poklopac baterije zahvata kompletne bocne ivice na E71, dok to nije slucaj kod E72. Ista stvar i sa donjim prednjim delom telefona. Koristio sam E71, kao primarni telefon, godinu dana i kasnije presao na E72, koji sma zamenio u roku od nedelju dana za, ponovo, E71! Upravo zbog, za mene, razocaravajuceg kvaliteta izrade i zbog podjednake brzine u radu, a razlika u cenu, tada, bila je gotovo dvostruka!
Sto se tice same prodaje, okacicu link kasnije.

Iskreno, trazis dlaku u jajetu
Evo gledam slike na GSM arena i metalni delovi su skoro istovetni sem sto kod E71 ima nesto (i to rekao bi prilicno zanemarljivo) veci taj deo kod poklopca ali iskreno ne vidim po cemu ceo telefon ispada po tome bolji ili losiji
E72, po meni, ima lepsi i zaokruzeniji oblik dok kod E71 deluje nekako previse uglasto sa onim gornjim i donjim delovima koji strce :smoke:

zato sto su mogli da mu stave onako budjavi pad osetljiv na dodir, itt., itd.

Milsim da subjektivan dozivljaj nekih stvari ne mozes da stavis kao zamerku- manu : ja stvarno nemam nikakvih problema sa touch pad-om na e72,cak mogu da kazem vrlo korisna stvar...i sta sad? ko je merodavan?

Milsim da subjektivan dozivljaj nekih stvari ne mozes da stavis kao zamerku- manu : ja stvarno nemam nikakvih problema sa touch pad-om na e72,cak mogu da kazem vrlo korisna stvar...i sta sad? ko je merodavan?

Uzmi probaj novi bold pa ces i sam poceti da pljujes po tom e72 tasteru ;)

Ajde neka komentarišu samo oni koji su probali to o čemu pričaju. Pustite to "vidi slike E72, ima tu metala". Razlika u izradi je evidentna. Ja ne bi dao E71 za E72. Baš me briga za kameru i procesor koji je smoren animiranim menijima, pa telefon ima sporiji odziv nego stariji model. Sedeo sam par dana i igrao se sa E72. Jednostavno nije to to. Lošija je izrada, deblji je, tastatura je lošijeg kvaliteta.

I da, nedelju dan sam se igrao sa Bold 9700. To je trackpad kakav treba da bude, na E72 samo smeta i ništa više.

Upravo sam to i rekao! Imao sam E71, zamenio ga sa E72 i vrlo brzo se vratio na e71! Losiji kvalitet izrade, sporiji odziv, krace trajanje baterije i vise para, dakle nista na strani E72!
Zato ocekujem da Nokia uradi pravu stvar na modelu E73, mada znajuci Nokiu vrlo lako moze biti suprotno.
Meni licno deluje kao da je E71 naslednik modela E72 a ne obrnuto, moje licno misljenje i utisak.

Treba da definisete ovo "losija izrada"
Ispada da zbog par mm metala i par mm debljeg telefona on ima losiju izradu, yeah right :smoke:

Pa nema sta ovo je bukvalno sto bi se reklo " isto sr*** ,drugo pakovanje " ...ne vidim drugu razliku...

Pa ovo je istovetni telefon
Izgleda da se ponavlja prica sa N70-N72 koji su prakticno bili isti telefoni, sem sto je N72 imala nesto drugacije kuciste :p

Imam jedan primerak e73...
Nego me strasno zivcira sto u softveru ne postoji opcija biranja mreze samo gsm, bez 3g...
A u kraju sam koji je strasno lose pokriven 3g mrezom pa mi cesto iskace iz mreze :S
Moze li se to nekako srediti?

Nazad
Vrh Dno