Šta je novo?

e7200 oc problemcic

veljkoo

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2009
Poena
319
Danas digoh proces na 9.5x300=2850mhz
Probam ja intel burn test i eto ga pistanje(namestio sam u bios da pisti kad predje 70c).Znachi sugavi procesor nije prosao nije jedan krug standardnog testa(1024mb rama) i vec preso 70.
Da li je to normalno?
Koristim box kuler.Danas sam stavio i novu termalnu pastu(neka zalman)
Inache ni da default(2.53ghz)nece da uradi jedan krug intel burn testa a da ne predje 70c sto me josh vishe brine:smash:
Temp. u idle je oko 43c po real temp.
Ima neko ideju zbog cega se pregreva(mozda sam lose stavio pastu?

Poslednja izmena:
taj low profil qler je *** a sobzirom da ti je u sobi verovatno toplo i nemoze da ohladi proc pa ti se resenje samo namece...

Koju si voltazu podesio u biosu?...?

Ja sam bio na box coleru do pre 10 dana, kada sam stavio Vendettu. Kod mene je opusteno radio na 3.61Ghz na box cooleru....i temp. su bile idle oko 35c, load do 60c tako da ne verujem da je cooler krivac.... To je smesan, ali smesan overclock za taj procesor! Moj je sada na 3.8ghz na 1.32vcore.... Mislim da si lose montirao cooler, najverovatnije.... Rasturi ti to lepo opet dok moze :)

Poslednja izmena:
Ja sam umesto 2850 procitao da je digo na 3850mhz..,) /blind/
Kao sto rekose ostali pasta ili lose prijanja kuler ako nisi nasvirao voltazu u biosu...

Voltazu nisam ni dirao, valjda ni nebi trebao digao sam ga za manje od 300mhz:smoke:
Inache nasao sam problem :)
Lose stavljena pasta.Sad sam je malo bolje stavio i prosao je intel burn test na standard(10x)
na high(3x)i na max je istero koliko sam zadao(1x)
Temperatura nije prelazila 67 kod ovih testova.Sad cu linx 10x(problem size 16000)pa ako to predje onda cu malo da mu dignem takt da vidim kako se ponasa

Ako ti je voltaza na auto,vidi koja je def.voltaza za tvoj CPU pa podesi nju u biosu...Kada je auto zna bios sam da je je podigne poprilicno i onda se CPU vise greje...

U svakom slucaju, pasta ti je losa... Stavi obavezno Artic Silver ili neku drugu dobru...

Ok videcu ovih dana da uzmem taj artic silver
Hvala na savetima :)

Poslednja izmena:
Ubedili ste me :)
CoolerMaster Hyper TX3
Ima sta bolje za 2k din(nedam vishe makar za 2001 din bude neki 3x bolji)
Posto nameravam prelazak na i5 ili sta bude dobro za nekih 6 meseci za 1156 socket :) bilo bi dobro da bude kompatibilan sa tim soketom

Poslednja izmena:
Ubedili ste me :)
CoolerMaster Hyper TX3
Ima sta bolje za 2k din(nedam vishe makar za 2001 din bude neki 3x bolji)
Posto nameravam prelazak na i5 ili sta bude dobro za nekih 6 meseci za 1156 socket :) bilo bi dobro da bude kompatibilan sa tim soke

Hyper 212 PLUS je kompatibilan sa 1156 ali kosta malo vise.
Ja bi ga uzeo pa da isto hladi k'o TX3 :p

I tx3 je kompatibilan sa i5
Koliko je bolji od tx3 taj 212+.Ne daje mi se josh 900din( i ovo cu jedva da isteram caletu :) )ako nije potrebno.

Vrh Dno