Šta je novo?

E6750 + GTX 260

99miki

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2005
Poena
319
Interesuje me da li bi overclockovanjem procesora e6750 sa 2.66 stock na 3.2Ghz, dobijo neka realna poboljsanja pri igranju Igara. Ne pitam za benchmarke, cpu testove i sl., vec za same Igre i sta se realno dobija.

Igre igram u 1650X1050 i u 1920X1080. Gpu je Gtx 260 Palit sonic, mem 4 gb gail dragon ddr2 800, ploca P35 DSR3.

Molio bih za odgovor, jer nisam nikad OC procesor, i ne bi se petljao u to ako su realni dobici beznacajni.

Unapred hvala.

Realni dobici su beznacajni, zaboravi oc i uzivaj!

Nema na cemu. Zaboravih samo da kazem, da bi sa druge strane prilicno ubrzanje dobio kada bi overklokovao graficku, ali u principu posto imam istu kombinaciju i sam znam da sa tim hardverom sve igre udanasnjice lepo rade i tako osim ako nisi bolestan za AA AF i entuzijast podesavanjima ;)

Nema na cemu. Zaboravih samo da kazem, da bi sa druge strane prilicno ubrzanje dobio kada bi overklokovao graficku, ali u principu posto imam istu kombinaciju i sam znam da sa tim hardverom sve igre udanasnjice lepo rade i tako osim ako nisi bolestan za AA AF i entuzijast podesavanjima ;)

Graficku znam da overklokujem (iz Vtuna dignem taktove, ako je to overklokovanje), ali koristim jaca podesavanja samo za neke Igre.

Realni dobici su beznacajni, zaboravi oc i uzivaj!

A sto ti drzis onda tvoj cpu na 3.5GHz ako nema potreba za OC i kazes da je isto... ja se bas ne bih slozio sa tobom al ajde ako covek ne zna sta radi bolje da ne radi to stoji :wave:

A sto ti drzis onda tvoj cpu na 3.5GHz ako nema potreba za OC i kazes da je isto... ja se bas ne bih slozio sa tobom al ajde ako covek ne zna sta radi bolje da ne radi to stoji :wave:

Zato sto radi na toliko sa jos smanjenim naponom. Takodje mogao bih ga drzati i na 4ghz ali da przim ceo sistem zarad 2-3 fps bas i nemam volju ;)

A i ja znam da oc :D

Znam da nije isto i da je sigurno brze sto se tice samog CPU/a (3.2 je brze od 2.66), ali koliko je to brze u Igrama i to pri rezolucijama 1680 i 1920?
Jel to samo 1 do 2 fps/a brze ili 10 do 15 fps/a brze?

Koliko sam ja skapirao pri tim rezolucijama i ukljucenim AA i AF slabo sta zavisi od takta Cpu/a ili mozda gresim.

Veruj mi da je razlika mnogo bliza cifri od 1-2fps nego 10-15fps ;)

Nazad
Vrh Dno