Šta je novo?

E6500 vs E7500

Kluzo

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
620
Dual Core E6500 ili Core 2 Duo E7500 kolika je razlika, inace razlika u ceni je nekih 25e, dali da skuplje platim ili da se na jeftinjem klatim.

Ne znam otprilike kolika je razlika u %, ali E7500 opravdava boljim perfomansama veću cenu za 25e.

^ Koja izjava ***. Pa otkud onda znas da opravdava vecu cenu kad ne znas koliko je brzi?
Kluzo, uzmi E6500 i uzivaj, razlika u performansama nikako nije dovoljna (da ne kazem da je mizerna i neprimetna u velikoj vecini slucajeva, jer dodatni 1MB cache-a moze da se oseti samo u nekim retkim slucajevima) da bi ti izbila dodatnih 25e iz dzepa. E6500 se super klokuje tako da ces lako dobiti bolje performanse ukoliko ti trebaju, a tih 25e ulozi u nesto drugo, bilo sta je pametnije nego da dodajes za E7500.

Poslednja izmena:
Uzmi e6500 i uzivaj.Velike su sanse da ga poteras na ~ 4GHz.Nikako se ne isplati dodavati 25e za e7500,razlka je maltene neprimetna sto se tice perfomansi.

Nisi dosadan. Tu vec za razliku u ceni od ~800 din dobijas 333MHz vise na defu i virtuelizaciju, ako ti nesto znaci (E5xxx je trebalo da je dobiju, ali nisam siguran da je nesto uradjeno oko toga, mislim da nije). E5300 sa druge strane ima veci multi (13 vs 11) i nizi FSB, pa je nesto laksi za klok na jeftinim plocama koje ne mogu da guraju visok FSB.
Ni sa jednim ni sa drugim neces pogresiti, a ti prelomi onako kako ti vise odovara. :)

Ne znam koliko je pametno ici na 775 sada, doduse jedini nisu poskupeli, pa su dodatno konkurentniji sa cenom. Ja sam se razmisljam , ali mislim da cu ipak sacekati smirivanje situacije i novi Intel socket u 2011oj.

Nazad
Vrh Dno