Šta je novo?

E6300 OC wolfdale par pitanja

B-ZiGER

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2007
Poena
379
Juce sam pazario cpu e6300(wolfdale) i Hyper Tx3 zameno stari E4500 uz malu doplaticu i za sad mislim da se nisam pokajao :)
Cpu sam iz prve podigao na (333x10.5) 3.5 a potom na 3.7ghz(mem 846mhz) sve na def Voltazi
Posle toga sam podigao na(380x10.5) 4.0ghz Fsb 1520mhz i uz minimalno podizanje voltaze na 1.264v i spustanjem memorije na 760mhz posto je bedna (geil value) postigao ja mislim stabilan clock izvreteo orthos neka 2 sata(ali tad je i pukao)ali posle toga sam peglao pes sa drugarom celo vece i jos neke igre cpu nepravi nikakve probleme.
1.Pitanje glasi da li da ostavim na 4.0ghz sa smanjenom mem na 760mhz i malo povecanom V ili da vratim na 3.7 sa def V i mem oc na 846mhz.U kom slucaju dobijam vise a u kom gubim?
2.Cak i ako mi orthos nije prosao naj stabilnije tj. posle 2 sata je pukao ja mu ne bih dizao vise voltazu ako ne mora jer win i sve igre rade stabilno za sad.E sad savet da li da povecam V i da trazim da cpu bude totalno stabilan ili pak da ostavim ovako(napominjem da komp koristim za surf,igre,muziku znaci nikakav ozbiljan rad)

Hvala unapred na odgovorima!:wave:

Koji ti je VID za taj primerak CPU-a....?Ako si uspeo da ga kloknes na 4.0 ghz sa tom voltazom...to je extra primerak...Ja imam isti proc i na 4.0 ghz nece da radi stabilno bez 1.38v kako kaze CPU-Z...inace u biosu je podesen na 1.4 v...Inace VID za moj CPU je 1.2875 v..
Jel si probao da ga namestis na 10x400 i onda ti memara radi na 800 mhz,a to je 1:1 sa FSB-om...i to bi ti bila idealna kombinacija...I ako zelis potpunu stabilnost,testiraj sistem sa LinX-om...75 prolaza bi trebalo da bude dosta za utvrdjivanje stabilnosti....

A VID je pretpostavljam def V malo je manja od ove sada 1.264v koju sam podesio.Sad cu otici u bios pa cu ti reci tacno a i da pokusam 400x10

Prilozi

• 6300OC.jpg
    6300OC.jpg
    185.8 KB · Pregleda: 100
Extra...zabo si dobar primerak...:):):) Evo SS za moj primerak

Poslednja izmena:
E pa sad vidim da ima VID u Core temp-u 1.2375v aj baci link za taj Linx cpu test ako ti nije frka

Poslednja izmena:
1.Pitanje glasi da li da ostavim na 4.0ghz sa smanjenom mem na 760mhz i malo povecanom V ili da vratim na 3.7 sa def V i mem oc na 846mhz.U kom slucaju dobijam vise a u kom gubim?

Pa u svakom slucaju, bitnije je 300MHz vise za procesor, nego 80MHz manje za memoriju. Brzina memorije je u 2. planu.

Sto se tice Orthosa, pa sta ti fali da malo podignes voltazu, neces ubiti procesor ;).

Odlican primerak si ubo, i batali testiranje sa Linx-om, te T koje dobijes, neces nigde vise dobiti toliko visoke.

Poslednja izmena:
Bacio sam ga na 400x10 i digao sam V na 1.3000v tacno.I odradio surovi Linx test koji je przio cpu cak do 75c:mad: ali je prosao bez problema evo i dokaza ostavljam ga ovako za 24/7 hvala na pomoci.:wave:

Prilozi

• OC1.jpg
    OC1.jpg
    246.7 KB · Pregleda: 96
Zavidim ti na primerku procesora, ja imam 8400 a nije ne priblizno raspolozen za clock ko tvoj... :(

Juce sam pazario cpu e6300(wolfdale) i Hyper Tx3 zameno stari E4500 uz malu doplaticu i za sad mislim da se nisam pokajao :)
Cpu sam iz prve podigao na (333x10.5) 3.5 a potom na 3.7ghz(mem 846mhz) sve na def Voltazi
Posle toga sam podigao na(380x10.5) 4.0ghz Fsb 1520mhz i uz minimalno podizanje voltaze na 1.264v i spustanjem memorije na 760mhz posto je bedna (geil value) postigao ja mislim stabilan clock izvreteo orthos neka 2 sata(ali tad je i pukao)ali posle toga sam peglao pes sa drugarom celo vece i jos neke igre cpu nepravi nikakve probleme.
2.Cak i ako mi orthos nije prosao naj stabilnije tj. posle 2 sata je pukao ja mu ne bih dizao vise voltazu ako ne mora jer win i sve igre rade stabilno za sad.E sad savet da li da povecam V i da trazim da cpu bude totalno stabilan ili pak da ostavim ovako(napominjem da komp koristim za surf,igre,muziku znaci nikakav ozbiljan rad)

Hvala unapred na odgovorima!:wave:

Super primerak. Htedoh da pazarim bas E6300. Nisu ni skupi zaista a za igre pa i za neki ozbiljniji rad su extra. U ponedeljak cu da ga zaglavim u socket a E2140 ide u penziju :banana:

@ KUKIZ

Vidi sa B-ZiGER-om gde je uzeo svoj primerak jer njegov ima bolji VID nego moj,samim tim manje trazi napona za OC...Ako ti nesto znaci evo ti oznake za moj primerak E6300 i neka ti ostavi B-ZiGER njegov pa potrazi primerak kao njegov...

Poslednja izmena:
Bacio sam ga na 400x10 i digao sam V na 1.3000v tacno.I odradio surovi Linx test koji je przio cpu cak do 75c:mad: ali je prosao bez problema evo i dokaza ostavljam ga ovako za 24/7 hvala na pomoci.:wave:

Znam da nije isto ali moj E4300 sam przio sa veoma velikim naponom ( 1.55 V za 24/7 )chitavih godinu dana i leti je idle bio 55C a full load 92C pod orthosom a ipak je radio.
Dok su svi na forumu rekli da C2D @ 65 nm nebi trebalo da prelazi 70. Da nije zdravo za njega. Ionako cesh ga posle 2-3 godine zameniti nekim novijim. Ali to je samo moja filozofija.

:wave:

Cisto iz radoznalosti digao sam mnozioc za 0.5 =4200mhz ali nikako da dodjem do stabilnog kloka isao sam do 1.37500v u koracima(doduse ploca spusta voltazu + su mi upaljene opcije za obaranje kloka) ali puca Orthos posle par min Linx nisam ni smeo da probavam.Na toj voltazi sam i stao jel mislim da sa tih 200mhz nista necu dobiti a i nisam hteo da maltretiram cpu vise vratio sam na 1.3000v 4.0

Ja sam uspeo da ga namestim na 4.2 ghz,ali samo za slikanje...Sto se tice testova,nije stabilan ni sa 1.45 v....testovi pucaju posle minut...Sa vecom voltazom nisam ni pokusavao...

Verujem da bi ga stabilizovao sa vecom voltazom ali opet ponavljam nema svrhe u igrama i 3dmarku ne bi dobio frejm dva razlike.Eh ja nisam slikao zaboravih:lupko:

Pa ne bi valjala veca voltaza... :( Za Wolfdale jezgro koliko sam mogao da nadjem po forumima i na nekim sajtovima kazu da preko 1.4 v ne trebaci ici...tako da sam odustao...Intel kaze od 0.85V-1.3625V za E6300 Wolfdale...I ovih 4.0 ghz je vise nego dovoljno....:) :) :)

Evo napokon sam našao vremena za temeljno testiranje.

Znači nabavio sam E6300 i to iz serije AQ910A447 napravljen 24/06/2009.
Smanjio sam multiplikator sa 10.5 na lepih okruglih 10 i na stock voltaži od 1.285 uspeo sam da izguram 3.5 Ghz, što i nije neki rezultat.

Za lepih 3.8 potrebno mu je oko 0.1V više, što dođe oko 1.385V.

Okruglih 4.0 Ghz dostiže sa još 1.475V i tada temp ne prelazi 55C prilikom testiranja sa Prime95.

Max stabilnu brzinu koju sam izvukao sa nekim sigurnim naponima je 4.1V pri 1.5V sa max temperaturom od 57C na Prime95.

Pošto je DFI X48-T2RS malo *******ija za OC zbog 3.465.678 opcija u BIOS-u onih 4.2 koje sam izvukao na staroj P5E Deluxe još nisam dostigao mada mislim da sa lepih 1.55V ni to ne bi bio problem.

Vrh Dno