Šta je novo?

E61 ili MotoQ (symbian vs windoza mobile)

R_U_S

Čuven
Učlanjen(a)
26.04.2004
Poena
620
Zdravo radni narode. Imam jedno pitanje za poznavaoce. Ne bih ni davio sa ovom temom, ali avaj, ne dao vam bog da ste u Sibiru, u fucking Nizhnevartovsk-u. Ovde je internet skup kao suvo zlato (za obican dial-up ispada oko 90 din/sat, a za pravna lica je jos “humanije”-oko 18 din za 1Mb-zbir download+upload), naravno nemam ga na poslu, a jos nisam kupio neki notebook. Ukrace, zesce sam ogranicen po pitanju dostupa razlicitim informacijama.
Svidja mi se nokia E61 (inace Ruje su stvarno bolesnici, kosta “samo” 580EUR). Nedavno sam video na netu i Motorolu motoQ. E sada, glavno pitanje, kome bi vi dali prednost? Znam da E61 tera neki novi Symbian, a motodrolju windows mobile 2005. Nokia E61 nema kameru, koja mi usput i nije potrebna. Na forumu sam video da E61 drzi bateriju odlicno (5-6 dana), mada je to subjektivna stvar. Pretpostavljam da E61 ima veci ekran (sudeci po dimenzijama telefona). Da li neko ima motoQ i koliko kosta?
Izvinjavam se sto sam dosadan, ali razumite me, nemam pristup informacijam, u Nizhnevartovsku se E61 jos nije pojavila, cenu sam video na netu u cenovniku na www.euroset.ru koji su jedni od jeftinijih, majku im…….

:wave:

Moto Q je lepši, manji, tanji. Po forumima u Americi, gde zasad jedino i može da se nabavi, posebno su impresionirani kvalitetom ekrana. Iako je baterija krajnje subjektivna stvar, za Q postoji debela baterija, koja dodatno produžuje autonomiju. Za neke smešne pare, od oko 20-30 dolara se prodavala uz aparat dok je trajala akcija na njihovim mrežama.

Sa druge strane, Windows Mobile je u dosadašnjoj praksi itekako brži nego Symbian - da li je u pitanju softver ili bolji izbor hardvera, potpuno je nebitno.

Na kraju priče, Q svakako nećeš moći da kupiš u Evropi pre novembra, tako da, ako nemaš vremena da čekaš, uzmi E61. Samsung ima WM5 spravicu sličnu navedenim modelima, ne znam da li mogu da se nabave u Evropi. U svakom slučaju, za 500+ evra mislim da možeš da kupiš neki lepi Qtek (XTC), sa WM5, sa WiFi, sa tačskrinom. Razmisli i u tom smeru.

Hvala za savet! ***, kao sto rekoh imam problem sa netom pa ne mogu da sedim na forumu kada mi je cef :(
Elem, moram da se raspitam za taj Qtec, malo pre sam bas citao na forumu o njima.
Za sada sam nasao samo Nokiu E61 za "samo" 19990 rub (580EUR). Loodaci!! Da sada ne idem van teme, ali stvarno razmisljam da je bolje kupiti neki osnovni lap top 15.4 inch..... za cca 750EUR. Jeste da poredim babe i zabe, ali takva je situacija - bolesna. Ili da mi neko u BG-u kupi E61 pa posalje preko nekog iz firme?

P.S.

Da li neko zna sta sve ide uz E61 kod nasih dilera. Pretpostavljam nista, ali nije na odmet da se neko podeli svojim iskustvom.
I jos nesto, da li je neko skoro imao problema na carini zbog telefona ili lap-topa? Ja sam pre 3 godine platio carinu na lap-top 10% pri ulazku u zemlju (komp je bio star 5 meseci). Da li se to odnosi i na telefone? Mislim ima telefona koji kostaju 2-3 puta vise od prosecnog lap-topa, sta je sa tim?

Pozdrav i hvala unapred.

Ne plaća se valjda carina na lične stvari?! Ako vam je baš toliko komplikovana situacija, ne znam kako da ti pomognem. Ali baš da te pretražuju po džepovima i vade mob i zapisuju, mislim da je van pameti.

razmisli i o samsungu i320

Highl1 je napisao(la):
razmisli i o samsungu i320[/QUOTE
Ma koji Zamzung :D Danas sam pazario E61 i odusevljenje! Surfujem najopustenije, ma sve radnje radi, agilan je... Samo da ga ne ureknem. Nema kameru ali i koji ce mi-kupi si digitalac.exe
Hvala svima za savet. Tema moze da se zatvara.

Nazad
Vrh Dno