Šta je novo?

E60 problem sa SMS vremenom - vreme dolaska poruke?!"!"

nokiae60bgd

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2007
Poena
310
neznam kako da prosto objasnim pa cu malo posiroko, posto je problem mnogo glup i ne moze se prosto objasniti!!

E60
3.0633.09.04
RM-49

U pitanju je vreme dolaska poruke!

Znaci standardno je kada se poruka nekom salje taj neko je dobija po vremenu kada je otisla njemu (tj SMSC vreme se koristi). Znaci ja kada dobijem poruku (TREBALO BI) dobijem je sa vremenom kada je neko poslao meni!

Poenta price je kada ugasim telefon i ujutro ga upalim i poruke koje su mi poslate u medjuvremnu (dok je tel bio ugasen) mi dodju cim ga upalim ALI SVE DODjU SA VREMENOM PALJENJA TELEFONA!!! Znaci ako ima 5 poruka u toku noci, ujutro kada upalim telefon stigne mi 5 poruka i svih 5 KAO (???) da su poslate tada kada sam upalio tel!!!:mad:

Znaci ne da mi nije jasno nego BAS BAS!!:mad:

Probao sam sa 6310i koji sam koristio dok nisam presao na ovog malisu i normalno nikakvih gluposti ovog tipa nemam!!

Tel je nov, full pack kupljne napolju u radnji nije skidan sa mreze itd

Da li neko ima uopste ideju kako to resiti ili je NEDAJ Boze neki hardware-ski problem!?!?:smash::smash:

Na nekom stranom forumu gde sam ostavio ovaj problem rekose resenje FORMATIRATI TELEFON?!“?! Sto mi je tek cudno (kako/sta)?

Molio bih za resenje problema, jer je prblem permanentan i totalno mi pravi problem!!:wall:

Poslednja izmena:
Isti slucaj i kod mene na e70, samo sto meni toliko ne smeta pa se nisam ni trudio da resim problem.

Kod mene na SE se takodje to desava, ali kad udjem u poruku i odem na "More", pa na "Details" mogu tacno da vidim kad je poruka poslata (naravno i kad je primljena). Mozda postoji nesto slicno i na Nokiama.

Kod mene na SE se takodje to desava, ali kad udjem u poruku i odem na "More", pa na "Details" mogu tacno da vidim kad je poruka poslata (naravno i kad je primljena). Mozda postoji nesto slicno i na Nokiama.

Hmmm, ima i ta opcija na E60 ali i tu pise to isto vreme!

Kako je moguce da tako glup problem postoji i nije resen?!

Zna li neko neki nacin resavanja ovog problema! :mad:

6233 ima još degenskiji problem sa SMS-om: received time je uvek pogrešan. Imam mob malo više od godinu dana i za to vreme mi se nekoliko puta promenilo vreme koje prikazuje.

U početku je bilo +14h, sada je +2h, jedno vreme je bilo -5h....
Mob je kupljen u Mobisu, dakle ništa kodirano/dekodirano i ostalo....ali svejedno, dešava se na svim primercima koje sam video, a ne samo na ovom.

Pročitao sam da može podešavanjem časovne zone da se nadoknadi ta razlika, ali
nisam probao, već sam se navikao da ne koristim tu info...ako je baš frka, oduzimam/dodajem sate :)

Problem je u symbianu 9.1,na recimo 6630 message details je pokazivao pravo vreme poruke,sada na e61 ne,sto me isto kao tebe nervira jer moze ponekad da bude korisno.
Zasto su to tako odradili,nikada necemo saznati :)

Vise puta pisano o tome-podesite vremensku zonu na GMT+1 i problem ce biti resen.
Pozdrav

Meni je podesen time zone na "GMT+1 Belgrade" i opet nista...ispisuje mi vreme kada sam upalio te.

p.s. tel je e50

meni se desilo da je u stausu o poslatoj poruci pisalo vreme da je poruka stigla pre nego sto je i poslata.

Upravo sam stavio GMT +1 na 6233....ali greška i dalje postoji, dobro, lakše mi je da odbijam 15, umesto sati i 15 minuta :d (to je trenutni poremećaj, videćmo za dalje :))

Meni je podesen time zone na "GMT+1 Belgrade" i opet nista...ispisuje mi vreme kada sam upalio te.

p.s. tel je e50

isto to!!!

:mad::mad:

I dalje nemam resenje!!! neko mi na nekom stranom forume rece, formatirati telefon?!:trust:

jos kada bi znao sta je mislio pod tim?!

ljudi ima li ko ideju kako da se resi ova glupost necuvena!!:d

Nazad
Vrh Dno