- Učlanjen(a)
- 06.10.2005
- Poena
- 319
Dal' je bolje da prodam MB+CPU iz moja masina i kupim plocu sa P35 cipsetom i Intel Pentium DualCore E5200 ili da zadrzim plocu i kupim Phenom X3 8450?
Koliko novca si hteo da izdvojis?
Neka solidna P35 ploca i E5200 mu dodju oko 75+65=140e
Ja bih radije uzeo X3, triput je triput
Mada zavisi za sta ti treba.
Slazem se da je glupo dati tolike pare za E5200, previse ulaganja, a mali napredak...
Ne menjaj ništa za sad, sačekaj par meseci da se pojave novi proc i ploče = ukupan pad cena.
Svestan sam toga, ali tako mogu da cekam u nedogled. Uvek ce biti nesto novo i nesto jeftinije.
Valjda se bas ocekuje talas pojeftinjenja AMDa skoro. Bilo je nesto u vestima...
EDIT: Ipak nema zvanicne informacije za taj X3 sto ti hoces. http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=173592
Video rendering je bolji sa X3 ali ne na ploči koju imaš, ne može da 'protera' sve što odradi CPU. Bolje se strpi mesec dana pa biraj. Trenutno rešenje je ili taj Intel ili X3 sa 770 pločom (ili jačom).
Zameni samo procesor na X3, pa onda vidi lepo kako to sve radi. Ne bi trebalo da ti ploca bude neki ogranicavajuci faktor, a i ako ne budes zadovoljan za malu doplata mozes da uzmes neku AM2+ plocu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari