Šta je novo?

E5200 ili X3 8450?

The Philosopher

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
319
Dal' je bolje da prodam MB+CPU iz moja masina i kupim plocu sa P35 cipsetom i Intel Pentium DualCore E5200 ili da zadrzim plocu i kupim Phenom X3 8450?

Koliko novca si hteo da izdvojis?

Neka solidna P35 ploca i E5200 mu dodju oko 75+65=140e

Ustedeo bi sebi dosta cimanja samo da kupis taj X3 za 80e.

Cisto da ti rasplamsam nedoumicu - Asus P5B (P965) + E8400 = 14000din. E to je vec nesto vredno upgrade-a. Ovako ne znam zasto se uopste i smaras sa upgradeom na E5200. Nije sad to nesto mnogo brze. Jedino ako ti se bas menja, tu nema spasa :)

Koliko novca si hteo da izdvojis?

Neka solidna P35 ploca i E5200 mu dodju oko 75+65=140e

Planirao sam DFI Blood Iron i E5200.

Ja bih radije uzeo X3, triput je triput :)
Mada zavisi za sta ti treba.
Slazem se da je glupo dati tolike pare za E5200, previse ulaganja, a mali napredak...

Uglavnom video rendering i po neka igra s vremena na vreme. Znaci mala je razlika izmedju E5200 kada ga kloknem na recimo 3.6GHz u odnosu na ovaj moj?

Ne menjaj ništa za sad, sačekaj par meseci da se pojave novi proc i ploče = ukupan pad cena.

Svestan sam toga, ali tako mogu da cekam u nedogled. Uvek ce biti nesto novo i nesto jeftinije.

Nisam mislio u nedogled, no ni sad nemaš lošu ploču i proc i neka veća doplata trenutno ti se ne isplati, samo to ;)

Za "Uglavnom video rendering" idi na X3 il još bolje X4, zato malo pričekaj pad cena.

Valjda se bas ocekuje talas pojeftinjenja AMDa skoro. Bilo je nesto u vestima...

EDIT: Ipak nema zvanicne informacije za taj X3 sto ti hoces. http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=173592

Zato nema sta da cekam kada mu cena nece pasti, a i ovako mu je ok cena po mojoj proceni.

Video rendering je bolji sa X3 ali ne na ploči koju imaš, ne može da 'protera' sve što odradi CPU. Bolje se strpi mesec dana pa biraj. Trenutno rešenje je ili taj Intel ili X3 sa 770 pločom (ili jačom).

Koliko bih realno dobio u brzini zamenom i ploce na taj 770 cipset?

Zameni samo procesor na X3, pa onda vidi lepo kako to sve radi. Ne bi trebalo da ti ploca bude neki ogranicavajuci faktor, a i ako ne budes zadovoljan za malu doplata mozes da uzmes neku AM2+ plocu.

Nazad
Vrh Dno