Šta je novo?

E52 kako 100% onemoguciti mobile data (gprs+mms) na Telenoru?!

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Uzeo sam danas ocu E52, ubacio vipovu karticu cisto probe radi (posto je tel nov i seemfree) i odma posto se upalio tel stigla mi je od vipa poruka sa podesavanjima za data i gprs. Odbio sam poruku tj nisam instalirao ali i pored toga mi je stigao mms sasvim uredno :( ...e sad pitanje je da li i na koji nacin moze 100% provereno da se ubije prenos podataka (Telenor prvenstveno), jel ko mi garantuje kada odem u roming ili sta vec znam da se nece opet samoinstalirati neka podesavanja?!

Da li postoji mogucnost da zovem telekom i da ih zamolim da mi onemoguce oni sami data protok?! Caletu apsolutno isti ne treba i ne bih voleo kad ode negde napolje da moram da prodam kucu da platim racun ako nakuce KB nesto u pozadini kako to zna da bude uglavnom kad su ljudi u romingu!!

Na Androidu, prihvatio ja poruku ili ne (nema je u stvari), telefon sam od nekuda hvata podesavanja. Konkretno kada izbrisem APNove, dok je iskljucen Data, on ih vrati cim ukljucim data :) I kod VIP-a ne mogu rucno da dodam ili izbrisem dok je Data on! Kod MTS-a mogu!
Na E52 i MTS sam izbrisao APN-ove, i jos jedno-dva podesavanja postavio (ne secam se koja!), i nisu mi se opet pojavili, nisam imao net protok ni u romingu. (Koreja, godinu dana :))

MYS ne gasi samo net, nadam se da kod Telenora moze samo net da se ugasi (ne moze samo u romingu, bar mi se cini da je neko probao i ne moze - ali moze i roming i local mozda).

Ja bih kreirao nov profil sa netacnim serverima i ostalim podacima, i postavio ga za default.

Citat, odnosi se na Telenor kao sto je glasilo i pitanje:
- Ukoliko Vam pristup internetu nije neophodan dok ste u inostranstvu pametno je pre puta pozvati korisnički servis i zahtevati da Vam isključe mogućnost pristupa internetu (u zemlji i inostranstvu) . Ugasite i ponovo upalite svoj mobilni telefon. Po povratku iz inostranstva je potrebno da pozovete korisnički centar i zahtevate uključenje pomenute usluge. Ugasite i ponovo upalite svoj mobilni telefon.

Ponovicu: Na Androidu, ako se ukljuci Data, za VIP sam skida parametre! Ne mogu NISTA da mu menjam.
Moguce je da za E52 moraju da se rucno menjaju (ili onom porukom), ali menjanje parametara postojecih APN-ova sigurno nece uraditi nista vise od prostog brisanja APN-ova.

BTW, MTS KT i VIP Sigurica su super paketi za roming, pa makar i istrosio kredit za net. Ako mu nije problem P&D da koristi, i on je zgodan za roming (mada ni priblizno kao druga dva)

Ponovicu: Na Androidu, ako se ukljuci Data, za VIP sam skida parametre! Ne mogu NISTA da mu menjam.

Posto ponavljas, da te ispravim. On ne skida parametre sam, vec ih povlaci iz jednog jedinog fajla u OS-u u kome stoje podesavanja za sve zemlje/mreze u svetu. Iz tog razloga i ne mozes da obrises ta podesavanja.

Kojom logikom, kad ti parametri mozda vise nisu tacni? :D

Retko se menjaju ti parametri. A ukoliko ima promene, update-uju se kroz OTA update.

Parametri se nalaze u system/etc/apns-conf.xml

Ispravih path do fajla.

Poslednja izmena:
Interesatno da za MTS ne radi nista onda ;)

Evo da dam odgovor; zvao sam centralu i najurednije su me trenutacno tamo izbacili iz sistema prenosa podataka (gprs i mms)!!

Zbog tako sitnih/dinamitnih stvari ljudi i ostaju na Lelenor bez obzira na cene :)
"Neogranicen" net i ove mogucnosti mi iskreno prilicno nedostaju kod MTS-a :(

Mozda moze i kod MTSa ali verovatno mora da se pise pismeni zahtev :)

Provereno ne moze nista zasebno. Moze jedino da se iskljuci roming, ali ne moze samo data roming ili samo data uopsteno.
(pisao zahtev :D)

Sve to super,ali moguce da cu da prebacim starom broj na VIP zbog smartxxxx paketa za koji mi je alfaunits otvorio oci! E sad interesuje me da li iko zna ima li i u vipu mogucnost da se ubije data saobracaj i koliko je komplikovana procedura da se prebaci sa telenora na vip i zadrzi isti broj?!

To da ubijes data pitaj na 060/1234.
Procedura prelaska je jednostavna, odes u Vip sa lk i zavrsis. Pre toga plati sve dospele racune Telenoru.

Hvala za data; upravo pitao...naravno ni oni nemaju sanse da ubiju u sistemu gprs+mms, ali njihovi strucnjaci ili "strucnjaci" na licu mesta kao mogu da mi konfigurisu tel da se ne kaci na net (to znam i sam manje vise al ajd).
A za prelazak su mi isto i oni objasnili, kao bitno je samo da prodje ugovor (mada ovi u telekomu kazu da moze i na poslednji dan ugovora, al ajd ne bi da rizikujem da cimam caleta 2x) i da se pojavi sa lk.
U svakom slucaju tnx za info septimus!

Da ne otvaram temu, isto pitanje ali za VIP. Ovi nemaju mogucnost da ugase gprs i mms u sistemu, a ja koji god acces point da napravim sa kakvim god parametrima, telefon mi se kaci na internet bez problema...Jedino ako obrisem sve AP onda mi nudi wireless only ali se plasim da ce ekipa iz vipa opet da mi posalje konfig, pa cale ode u roming, pa racun 3.000.000.xxx nedaj boze dinara!!!!

Nista slicno, kao sto je receno, kod VIP/MTS-a samo moze roming da se iskljuci, nista zasebno.

Nazad
Vrh Dno