Šta je novo?

E4500 overclock...

demonserbia

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2006
Poena
330
Ploca je Asus p5w dh deluxe, memorija 2x2gb Kingstone HyperX pc6400 (800mhz), e sad ja sam uspeo da ga nateram da radi skoro na 2.91ghz sa default naponima i mnoziocem x11 sto je najveci mnozilac. Pokusao sam recimo da smanjim mnozilac a povecam fsb na 300 ili preko 300mhz i onda racunar nece da se startuje, pa mi malo deluje cudno da sa ovom plocom i ovim procesorom ne mogu da stavim fsb da bude preko 300mhz. Ajde neki savet, moze i preporuka koju voltazu za fsb, ram i cpu... Incae da napomenem da mi procesor pri overclocku na 2.91 ne prelazi 40 stepeni u full load sa CM kulerom bez opterecenja je oko 22.

obrati paznju na memoriju jer podizanjem fsb-a podizes i brzinu memorije

Jel' si dizao napone? Ja bih stavio napon za CPU na 1.4V za početak, pa povećavaj do nekih 1.5V, ako si baš zagrizao za klok.

Inače, E4x00 serija nije baš poznata po tome da uvek ide na 3GHz, a pogotovu ne preko 3-3.2GHz, te ne treba to mnogo da te brine. Može i procesor da ima FSB wall, ne samo ploča. ;)

Isti procesor sam drzao na 3.2Ghz,400x8,1.45v(1.42v posle vdroop-a).
Sa tim podesavanjima imaces odnos ram:fsb=1:1,to jest ram ce raditi na tacno deklarisanoj vrednosti od 800Mhz.

Vrh Dno