Šta je novo?

e2160 ili e6500 ili e6600 nedoumice

sakiboj

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2008
Poena
320
Zanima me dal bih dobio nesto na brzini ako bih kupio CoreDuo E6500 2.93GHz 2MB Box FSB1066 S775 umesto vec vremesnog e2160 i da li moze da se nakaci na ovoj ploci GA p31 ds3l (http://www.gigabyte.lv/products/page/mb/ga-p31-ds3l_1x/)

Ili je mozda bolji cak i ovaj Intel Pentium 3,06 GHz E6600 Dual core??
I moze li i on na mojoj ploci, znam da su s775 oba i da je ploca taj socket ali potvrdim dal moze da se ne zeznem

Ili e5700, sta mislite?

Pomagajte, bas sam u nedoumici

Poslednja izmena:
Primetices neku razliku ali nista spektakularno. Dobitna kombinacija bi bila da kupis neki bolji kuler i da pazaris nesto tipa E8400 ili neki quad Q6600 malo OC-ujes i miran si.... Problem je i ta tvoja ploca, taj p31 cipset je krsh, tesko da ces neki pristoan OC moci da odradis na toj ploci....

Ok, kakav god da je cooler master, bolji je od box kulera, tako da si sto se tice kulera miran si... Ploca ti nije najbolj,ali sta je tu je. Uzmi neki cpu iz serije E6xxx, E7xxx ili E8xxx sa sto vecim taktom + neki minimalni klok i to je to :D

prodaj taj sto imas i uzmi e5700 za 4600din zato sto je najjeftiniji,6xxx dual core serija ti je isti djavo kao i 5xxx serija samo je razlika u brzini magistrale a ti posto ces da OC i imas malo slabiju plocu manji pocetni takt magistrale ti moze biti i prednost u ovom slucaju.
Jos ako ubodes neki primerak koji je raspolozen za OC 4GHz ti je skoro zagarantovano pa da imas i najveci krs od ploce.

Ma ja sam moj e2160 kloknuo na 3.2, ma ne treba meni quad i ovaj mi je sasvim dovoljan, nego mi se cini da e2160 ima malo l2 kesa pa ponekad ume da zabode u nekim aplikacijama na minut-dva a sto se tice igranja terao je sve na high

Ako si zadovoljan nemoj da ga menjas,a to ako zabada na minut -dva nije sigurno zato sto ima 1mb kesa

Ako već radi na 3.2ghz i zadovoljan si radom - ostavi ga, ne bi se isplatilo. ;)

Uzgred, 1mb nije problem, verovatno je do rama (ja imam 2gb+win7 i sporo je sve).

Samo jos jedno pitanje, treba mi ploca 775 za komp koji ce mi raditi non stop pa se razmisljam izmedju GA P31 DS3L i MSI
G31TM-P21, koju mi preporucujete? Koja je bolja?

Samo jos jedno pitanje, treba mi ploca 775 za komp koji ce mi raditi non stop pa se razmisljam izmedju GA P31 DS3L i MSI
G31TM-P21, koju mi preporucujete? Koja je bolja?

Ja uvek preferiram GB ispred MSI, posebno kod tih jeftinijih!

ne znam cemu u opste dilema?
GB je ATX MSI je mATX ploca znaci manjih dimenzija manje mem slotova ,manje pci slotova nekom je ovo bitno nekom nije, tu sam moras da preseces dali ces i koliko pci kartica da koristis i kakve ces kombinacije sa mem stapovima da izvedes. MSI ima integrisanu grafiku GB nema, ako si planirao da koristis integrisanu graficku ili neko vreme da ti posluzi onda opet dileme nema ,ako ti integrisana graficka nije bitna onda i nemas razloga da uzimas MSI.

Ja imam GB g31m-es2l to ti je prava GB alternativa ovoj MSI ,i mislim da bitne razlike u kvalitetu izmedju GB i MSI nema ,bar u ovom segmentu.

Odgovara mi i ta msi posto je to manje kuciste i nema puno kartica ja tu da stavljam a dal napajanje od 350W moze da potera tu MSI plocu i e2160cpu i eventualno graficku neku 8 serije?

Zavisi koje tacno imas napajanje i koliko je staro ako je neki kinez max sto bi stavio na njega je 8600gt/gts

^ +1 za LC Power, uzmi onaj od 420W, i miran si na duzi period. Mozes onda i nesto jace da stavis na njega ;)

naravno,radice bez problema

Sto mi ovi na forumu sk pricaju da bacim napajanje, da ne moze da gura sve to, predlazu da kupim napajanje od 30e a treba mi taj komp samo za skidanje stvari sa neta i surf i nista vise i sta ce mi skupo napajanje

Poslednja izmena:
pazi uvek postoji sansa da nesto ode po zlu kod tih kineza prilikom ovakvih i slicnih kombinacija.
Ne savetuju oni tebe lose, po principu bolje spreciti nego leciti,ako nemas ili ne zelis da uzimas novo napajanje onda moras da probas sa tim sto imas.Ja bi probao a ti probaj prvo sa integrusom, pokusaj da stvoris neku sliku kako se napajanje ponasa,dal se puno zagreva,pogledaj napone na granama makar pomocu nekog programa pod opterecenjem i bez.Ako ti se cini da je sve ok, ubaci grafu zbog dodatnih 40w nece ti se komp zapaliti. :smoke:

Vrh Dno