Šta je novo?

E2160 ili D935

• Začetnik teme Začetnik teme smile
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smile

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2000
Poena
619
Posto hocu da nadogradim procesor, koji je bolje uzeti (ista im je cena) od ova dva:
E2160 1,8 GHz 2x512 Kb ili D935 3,2 GHz 2x2 Mb. Ploca je 945PL cipset tako da overklok moze veoma malo.
Hvala.

^
slazhem se 🙂

A na osnovu cega izvlacite ove zakljucke? Jel postoji negde na sajtu uporedni test ovih i slicnih intelovih procesora?

Zakljucak ti je vrlo prost.

Arhitektura pentiuma u koje spadaju i 9xx (Presler core) procesori ne mogu da se nose sa X2 Athlonima a kamoli sa C2D u koji spadaju ovi E2xxx pentiumi.

Tako da u sirokom luku trebas da zaobidjes te 9xx i dodjes do novijih i boljih procesora E serije.

U ostalom pogledaj testove po netu ovih E2xxx cpu-a, pa kad vidis kako se nose/kidaju sa starijom i skupljom bracom E4xxx i E6xxx onda je ti valjda biti jasno.

A to sto mozda nema testa E2xxx vs P4 9xx je i yato sto je besmisleno.

cheers

Poslednja izmena:
Zakljucak ti je vrlo prost.

Arhitektura pentiuma u koje spadaju i 9xx (Presler core) procesori ne mogu da se nose sa X2 Athlonima a kamoli sa C2D u koji spadaju ovi E2xxx pentiumi.

Tako da u sirokom luku trebas da zaobidjes te 9xx i dodjes do novijih i boljih procesora E serije.

U ostalom pogledaj testove po netu ovih E2xxx cpu-a, pa kad vidis kako se nose/kidaju sa starijom i skupljom bracom E4xxx i E6xxx onda je ti valjda biti jasno.

A to sto mozda nema testa E2xxx vs P4 9xx je i yato sto je besmisleno.

cheers

tacno tako, i ja ti preporucujem Pentiuma E a imam D!

E2160 ima moju preporuku. Na svojim default taktovima su D935 (3.2GHz) i E2160 (1.8GHz) tu negde, ali se E2160 znatno manje greje (i manje troši struje naravno) i bolje klokuje, tako da je u svakom slučaju pametnija kupovina.

Poslednja izmena:
E2160 ima moju preporuku. Na svojim default taktovima su D935 (3.2GHz) i E2160 (1.8GHz) tu negde, ali se E2160 znatno manje greje (i manje troši struje naravno) i bolje klokuje, tako da je u svakom slučaju pametnija kupovina.

E2160 je odlicna kupovina je OC +90% uz bolji cooler sasvim dostizan za svakoga ko se malo razume u owerclockovanje. Za te pare tesko da ces naci bolji CPU
Za preporuku

Glupo je uzeti sad bilo koji intelov CPU sa Netburst ahitekturom.

E2160 je odlicna kupovina je OC +90% uz bolji cooler sasvim dostizan za svakoga ko se malo razume u owerclockovanje. Za te pare tesko da ces naci bolji CPU
Za preporuku
Definitivno je tako, mada se i D serija dobro klokuje ja sam imao 920D koji je iso na 4200mhz i imao fantasticne performanse na tom kloku ali se ipak nemoze porediti sa C2D arhitekturom procesora.

Nazad
Vrh Dno