Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

ja sam skoro aktivirao consent id i danas probam, ne mogu da se ulogujem na mob app... pomislio sam da sam zaboravio pin... proverim na eUpravi, consent id nije aktivan... aktiviram ponovo, opet ne mogu da se ulogujem na mob app... Sta li se desava pojma nemam...
inace na eUpravi su nesto menjali i sad kada se ulogujes stoji kao pregled tvog naloga... za username mi stoji moj email, a za email, neki test koji nisam ja postavljao... jel moze neko da porveri kako je kod vas?

Jesam, nema nigde do početka septembra (odnosno do kraja perioda kada je moguće zakazivanje).

Kod nas, U NS, imas opciju da odes na kraju radnog vremena, tada dele termine danas za sutra, pa ako uspes,zakazes. Racunam da to mora da funcionise i u BG.

На НБГ дођеш ујутру и станеш у ред. Оне који су заказани прозивају, а много њих се и не појави. Ја сам нпр. био једини заказан у гомили која се скупила и чекала.

Od ponedeljka ću ići jedan dan tamo, samo je pitanje da li moraju oba roditelja da budu prisutna za produženje, ili mogu sam da idem (sa detetom)?

Ми смо увек ишли заједно, не знам да ли је неопходно.

Niva lična karta, novi sertifikat, novi potpis u klaudu
Hmmm. Proverio sam baš datume i 100% sigurno ja sam ConsentId parametre (i Cloud KES aktiviran isti dan kad i ConsentId app) vadio u Pošti dok mi je važila stara lična karta (bez ubačenog sertifikata, sa čipom naravno). Posle 6 meseci istekla stara LK te vadio novu (ovaj put pri preuzimanju tražio upis KES sertifikata) od toga prošlo godinu dana a ConsentId radio i radi i dan danas za login i takođe radi i potpis sa Cloud KES sertifikatom.

Hmmm. Proverio sam baš datume i 100% sigurno ja sam ConsentId parametre (i Cloud KES aktiviran isti dan kad i ConsentId app) vadio u Pošti dok mi je važila stara lična karta (bez ubačenog sertifikata, sa čipom naravno). Posle 6 meseci istekla stara LK te vadio novu (ovaj put pri preuzimanju tražio upis KES sertifikata) od toga prošlo godinu dana a ConsentId radio i radi i dan danas za login i takođe radi i potpis sa Cloud KES sertifikatom.

Ja sam morao sve novo ali ne mogu da se setim zašto tačno i koji je problem bio

Imam pitanje u vezi sa izdavanjem (obnavljanjem) pasoša za dete. Planiramo da putujemo početkom septembra, a njegov pasoš ističe 9.2.2025. Po pravilu, trebalo bi da mu pasoš ističe najmanje 180 dana nakon izlaska iz države.
Proveri ti još jednom tih 180 dana. Koliko znam, pasoš mora da važi još tri meseca nakon planiranog povratka u zemlju, a novi može da se pravi šest meseci ranije.
I naravno da može i više od šest meseci ranije, ako je oštećen, izgubljen ili popunjen.
Mi smo putovali 25.7-4.8, a detetu pasoš ističe 14.1. i niko ništa nije pitao.

Ma koje cekanje, ako ti je pored nosa opstina Novi Beograd onda ti je blizu i policija Bezanijska kosa.

Odes lepo posle 9, 10 ujutru i za manje od sat vremena si gotov. Nekad cak i nema nikog.

Ja sam zakazao termin ali nije stigla potvrda na mail. A vidim je preko euprave. I da li je moguce da svaki put kad sam trazio termine po drugim opstinama da sve to ostane kao podnet zahtev ali ne zavrsen? Pretrpana mi moja euprava pod aktivnostima :D

Da li neko ima problem od jutros sa prijavom na eId.gov.rs , konkretno e-fakture?
Ne uspeva prijava ni sa mojom ni sa ličnom kartom supruge.

Edit:
Proradilo.

Da napišem samo za pasoš za klinca, došli do opštine NBG oko 15 do 8, bili smo 5. u redu, završili za oko pola h. Tako da ako nekome treba termin, slobodno krenite, nisu neke gužve ujutru.

Pre par godina, u Nišu (još nije bilo e-zakazivanja valjda ili ja tad nisam znao za to) ja sam išao kasnije (tipa 5-6-7 posle podne) i manje gužve bilo.
Verovatno svi imaju ideju da dodju rano ujutru pa naprave gužvu.

18.08.2024.

Sve lične karte izdate pre 18.08.2014. godine su prestale da važe, kao i sertifikati upisani u čipove istih, čime su stekli uslovi za prestanak rada sertifikacionog tela prva generacije (MUP CA Root - MUP CA Gradjani).
Izdavanje kvalifikovanih elektronskih sertifikata se nastavlja iz sertifikacionog tela MUP Root CA 4 - MUP Gradjani CA 4

MUPsoftver.png

Malo se očistilo :)

je l neko uspeo na macu sa m1/m2/m3 procesorima da namontira celik, nexu itd? znam da moze kroz parallels na arm windowsu da se namesti, ali mi bas treba nativno na macu

Probao da se registrujem na eupravu. Kazu poslali smo aktivacioni mail koji nije stigao a proslo dva dana od tad. Popunio sam kontakt formular sa pitanjem i stigne mi mail gde kazu daj jmbg da proverimo. Da li je nekom poznat ovaj mail [email protected] tj da li je legit?

Evo je neverovatno čega se država dosetila. Zakažeš termin za prvu ličnu kartu za dete, i posle toga nemožeš više zakazivati termine za pasoš. Već kada bude kasno dobiješ termin [posle 30 dana] pa ako ti treba pasoš u kraćem roku, plati trostruko. Tako je to kada nesposobne stavljaju na bitne funkcije.

Za pasoš može i drugi roditelj da zakaže termin.

Zna li neko kako se uplacuju takse za saobracajnu, nalepnicu, tablice i porez na upotrebu za novo vozilo, nikad pre registrovano? Na sajtu ePlati ima samo za zamenu navedenih dokumenta ne za izdavanje prvi put

Win 11, Gemalto CT 40, Euprava neće da radi iz Microsoft Edge ili Google Chrome.

Čelik radi i prikaže LK i sertifikate. Eporezi aplikacija takodje radi i zatraži PIN, posle kojeg se ulogujem na eporeze.

Kako se ovo rešava?
1727530776634.png

Istekla LK, prvi slobodan termin 29.10, Nbg znači istekla 09.09, nisam gledao , tri pitanja
1.Piše da ko zakasni više od 15 dana sledi kazna, ka kva su iskustva
2.Da li mogu da uzmem novu lk(siv 3) odmah da mi ubace za elektronski potpis, ili moram da idem u policijsku stanicu preko puta , popunim zahtev i opet u red.
3.Popunio on line uplatnicu, platio on line, da li treba još neki papir za šalter
Hvala J

Ja imam problem da ne mogu da mi izdaju elektronski sertifikat, nešto nije u redu sa LK. 2x sam išao na 2 različita mesta, LK može da se očita, ali ne mogu da mi izdaju ES. Da li moram da vadim novu LK da bih dobio ES?

pa da.
ili uzmi sertifikat na drugom mestu (dobijes karticu sa sertifikatom)

Od sertifikata dovoljno je sada samo instalirati MUP Root CA 4 - MUP Gradjani CA 4 ?

Ja imam problem da ne mogu da mi izdaju elektronski sertifikat, nešto nije u redu sa LK. 2x sam išao na 2 različita mesta, LK može da se očita, ali ne mogu da mi izdaju ES. Da li moram da vadim novu LK da bih dobio ES?
Ja sam morao da vadim novu iako je stara važila još 4 godine... To je bilo 2022, LK je bila važeća do 2026.

Nazad
Vrh Dno