Tačno, moguće da će da prihvate ako si stavio dobar JMBG.
Ako ne, imao sam istu situaciju pre neki dan pa ću napisati svoje iskustvo. Dakle, hteo sam pasoš za dete, a platio sam sa svojim imenom i jmbg-om jer sam išao logikom jer nema instrukcija.
Ali kakva glupost, termin zakazuješ na sebe a ne možeš da platiš sa svog imena. A uputstva nigde.
Mup šalteruša tvrdi da ima negde navedena informacija da se uplata vrši na dete, ali sumnjam, ako i ima skrivena je, tako da sam morao ponovo da platim na šalteru a za ovo da se borim da mi vrate.
Elem, u mom slučaju je prošlo više od dva dana od pogrešne uplate do kad sam otišao na šalter, tako da su pare već bile podeljene i otišle dalje na dve destinacije. Bio sam platio preko svog e-bankinga običnom elektronskom uplatom, ne preko eUprave da bih izbegao proviziju, ali svejedno.
Zainatio sam se kad sam počeo da tražim proceduru da to ipak vratim - mesto radnje je NS a golgota koju sam prošao je sledeća:
Prvo sam zvao Trezor gde su mi rekli da napišem mail na
[email protected] sa opisom situacije, uplatnicom u pdf-u i kontakt podacima, ali ako je prošlo više od dan-dva najverovatnije da su sredstva otišla, 3000 Zavodu za izradu novčanica a 600 MUP-u, pa ću verovatno morati za početak da odem u MUP na šalter i tražim tu potvrdu o pogrešnoj uplati u dva primerka.
Tako je i bilo ali prvo su me prošetali od Sremske gde sam predao za pasoš (rampa) do Kralja Petra (rampa) da bi mi na kraju rekli preko telefona MUP-a da to može
svako da uradi na šalteru ali neće. Jedva izmolio u trećem supu kod mosta ženu da mi ispiše te dve potvrde.
Sa tim se ide u Upravu za Trezor (ulica Modene, na spratu), tamo se dobije neki kao izvod o tim transakcijama u dva primerka.
Sa jednim primerkom potvrde i izvoda se onda ide prvo u poresku upravu (odmah preko puta - Bul. Mihajla Pupina) gde se piše zahtev za 600 din.
Sa drugim primerkom potvrde i izvoda se ide u Narodnu banku (Vase Stajića 22) gde se takođe piše zahtev za 3000.
U oba slučaja mi je napomenuto da se čeka neodređeno vreme (mesec,dva) i da ne zovem da se raspitujem uzalud.
Videću sad koliko će proći i da li ću uopšte dobiti te pare nazad. Nadam se da će nekom koristiti.