Šta je novo?

E, sad sam popizdeo

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Gainward GeForce 1060 Ti 6GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770 27"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Pristup internetu
  1. Optički internet
Konacno nadjem malo vremena da napravim sajt. Narezem u gradu Flash MX pre neki dan jer sam zeleo da ga malo ulepsam, a voleo bih i da pravim neke igrice tipa 'ne ljuti se covece'. Rodim malo vremena da pregledam help i tutorijale i uspem da napravim jednu zgodnu animaciju. (Poput morpheusa nudim pridoslicama na udju ili izadju time sto im nudim plavu i crvenu pilulu. Jaka fora, a? 8) )
I taman ja to zavrsim i pokusam da postavim na index stranicu koju pravim i FrontPage mi kaze da mora da instalira dodatne komponente. Ubacim ja Office XP disk, ali on pokrece istalaciju ponovo nakon sto ju je zavrsio i tako nekoliko puta! Kada je konacno zavrsio kaze mi da ne moze da loaduje taj .fla fajl!?
Pa vas molim za pomoc. Sta je od ovoga:
a) FrontPage mi je nesto zabrljao
b) Flash ne radi dobro sa FrontPageom pa moram da nabavim DreamViver
c) ja nesto ne radim kako treba

Pazi ovako. Nisam ekspert za Flash pa ako je moj odgovor netacan ispravice me vec neko ko se mnogo bolje razume u to. Medjutim siguran sam da je greska kod tebe ta sto pokusavas da "gurnes" u Frontpage fajl sa ekstenzijom *.fla. Fajlove sa tom ekstenzijom, koliko ja znam, moze da cita samo Flash MX. Kada nesto napravis u Flash-u to isto moras da export-ujes kako bi dobio fajl sa ekstenzijom *.SWF (kliknes na "file" pa ides na "export movie" pa ga snimis). Tek onda takav eksportovan fajl mozes da "gurnes" u Frontpage ili neki slican program. Nadam se da je to resenje problema. Pozdrav.

Samo da potvrdim konstataciju Roy Jones Jr. , jednostavno .fla je interni format zapisa koji ti kasnije možeš da edituješ dok za publikaciju na web trebaš da odaberes iz File menija opciju Export Movie da bi dobio .swf format.

Nazad
Vrh Dno