Šta je novo?

E ovo vidim prvi put u zivotu??

Nivano

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2003
Poena
609
Znaci, uzeo sam Gigabytovu Radeon 9700 pro karticu juce i odusevio se. Sve radi ko podmazano. Samo sam je ubo u plocu i maltretirao je jedno 5-6 sati. I posle mase testova vidim ja u 3D Marku neku cudnu informaciju, da mi je AGP memorija samo 32 MB. Odem ja u BIOS, kada tamo i setovanje za brzinu AGP porta i za velicinu AGP memorije posivelo i ne mogu uopste da ih menjam. Brzina mi setovana na 8X, a memorija na 32MB. Inace ploca ja ASUS A7V8X, sa zadnjim updateom BIOSA. Inace sve mi radi sjajno, 3D Mark 03 daje preko 4500, samo me zbunjuje ta glupost. Jel zna nesto sta je posredi.

Athlon 2000 XP+
ASUS A7V8X
512 MB DDR 333
Gigabyte Radeon 9700 pro Maya II

popodne cu kod kuce da proverim, bas me interesuje kako prijavljuje kod mene, ista kartica na IT7-MAX2.
Broz?

E aj majke ti

Isto pitanje sam postavio i na forumima na rage3d.com, ali jos nisam dobio odgovor.

Kod mene moze da se menja od 0 pa navise, sve opcije su moguca a ja drzim na 64...
Napomena: moja ploca(tj cipset) ne podrzava agp 8x....

Kod mene je sve ok, 128 mb, sve opcije u bios-u su dostupne. Naravno, agp 4x.

A jel te pod kojim opcijama se to nalazi ja sam i pre trazio da vidim to ali ga ne nadjoh u BIOS-u. MB GA-8SG800

Udjes u bios pomocu delete i pritisnes CTRL i F1 i otkljucaces skriveni meni....posle znas i sam:)

To ti se zove Aperture size, pa je ili AGP ili video aperture size.

Nivano je napisao(la):
To ti se zove Aperture size, pa je ili AGP ili video aperture size.
AGP aperutre nije "veli?ina AGP memorije" ve? koli?ina sistemske memorije koja se koristi za smeštanje textura kad grafi?koj ponestane svoje... Ne verujem da ?e ti se na 9700tci to ?esto dešavati :beat:

Broz je napisao(la):
Udjes u bios pomocu delete i pritisnes CTRL i F1 i otkljucaces skriveni meni....posle znas i sam:)
Thanks Broz, provalio sam. A reci mi sta da stavim, mislim preporuka 64 ili 128, momentalno mi je stavljeno 64, i jeli bolje da mi je AGP 4x ili 8x, obzirom da imam podrsku za 8x.

Nivano je napisao(la):
Znaci, uzeo sam Gigabytovu Radeon 9700 pro karticu juce i odusevio se. Sve radi ko podmazano. Samo sam je ubo u plocu i maltretirao je jedno 5-6 sati. I posle mase testova vidim ja u 3D Marku neku cudnu informaciju, da mi je AGP memorija samo 32 MB. Odem ja u BIOS, kada tamo i setovanje za brzinu AGP porta i za velicinu AGP memorije posivelo i ne mogu uopste da ih menjam. Brzina mi setovana na 8X, a memorija na 32MB. Inace ploca ja ASUS A7V8X, sa zadnjim updateom BIOSA. Inace sve mi radi sjajno, 3D Mark 03 daje preko 4500, samo me zbunjuje ta glupost. Jel zna nesto sta je posredi.

Athlon 2000 XP+
ASUS A7V8X
512 MB DDR 333
Gigabyte Radeon 9700 pro Maya II

Koliko te izasao Radeon - cena, ako nije tajna:beat:

Ako mene hoces da poslusas:
1. agp x4
2. 64mb

poz:wave;

Inace mi na raged3d.com-u rekli da je u pitanju najnovija verzija BIOS-a koju sam stavio, te se ja pametno vratim na prethodnu. Medjutim resio sam samo pola problema. I dalje mi je vrednost Aperture size-a lokovana i ne mogu da je menjam, ali je bar sada na 128 MB a ne na 32. A posto je to bas vrednost koja mi treba, sada ne diram nista :)

Inace ovaj Rade brije, nisam uspeo da ga nateram da zastuca :)

Nazad
Vrh Dno