Šta je novo?

e ovo je vec pocelo da me nervira..

Crnogorac081

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
kad god nesto hocu da izbrisem fajl ne ide u recycle bin nego se za stalno brise... Kako da popravim ovo...

Desni klik na Recycle Bin, Properties, pa vidi da li ti je chekirano "Do not move files to Recycle Bin". Ako jeste, u tome je problem. Dakle, treba da ne bude chekirano.

nije mi chekirano, na properties imam samo tab global u kome je chekirano samo display delete confirm. dialog a gore je use one setings for alll drive i stavljeno mi je na 5% (hdd mi je 20gb)

a okle...samo desni klik i delete..ono standardno..a u korpu nista ne ulazi..

Koji je Windows?

Pa i meni je XP Pro SP2. Ajde posalji sliku sta dobijes kad odes na Properties. Evo sta se prikaze kod mene (u attachmentu):

Prilozi

• recycle.JPG
    recycle.JPG
    19.9 KB · Pregleda: 96
Recycle Bin ima kvotu koliko % od praznog prostora na disku moze da koristi i ako se desi da je ostalo malo slobodnog prostora na disku, a fajl je veliki onda se on direktno brise. Ukoliko je slobodan prostor bas mali, onda se svi fajlovi brisu.
Pogledaj koliko % imas slobodnog prostora...

Da, ali obicno te pita za to, znam kad brisem neke prevelike fajlove, fino pita da li da ga izbrise a da ga ne stavlja u kantu.

BlackNeo je napisao(la):
Da, ali obicno te pita za to, znam kad brisem neke prevelike fajlove, fino pita da li da ga izbrise a da ga ne stavlja u kantu.
Da, za velike obicno pita, ali za male ne :S:

Pa naravno da misli na MB, covjek je napravio lapsus.

Ne znamo mi to!Mozda lik ima kuci klasterski superracunar pa mu treba dosta memorije!(i to je moguce,jel tako crnogorac?)

Crnogorac081 je napisao(la):
taj je 20 gb, a imam jos 900 mb slobodno ako to nesto znaci..
Bice da je to problem (narocito ako ti je to sistemska particija) :eyebrows:
Jedino da napravis malo vise mesta na disku ;)

a okle ovo je neka "rapala trojka"... ovo mi je nesto privremeno.. a ono je 900mb...izvinjavam se zbog zabune..

Odradi Empty rec bin /unutar Recyc bin/ pa restartuj racunar ....moguce je da se korpa PUNI a da se fajlovi u njoj ne vide ....Desava se kod upotrebe raznih disc i privacy cleanera......:cigar:

Vrh Dno