Šta je novo?

E ovo je internet

alex303

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.04.2005
Poena
2,425
Seems like what we think as a fast broadband connection is no longer fast enough...

A 75-year-old woman from Karlstad in central Sweden has been using a 40 Gbps internet connection! Sigbritt Löthberg is the mother of Peter Löthberg - a Guru when it comes to matters of the internet - who is proving rather effectively that fiber networks can deliver a cost-effective, ultra-fast connection. A 40Gbps connection can be used to either watch 1,500 HDTV channels simultaneously or even download a whole 24 GB DVD in two seconds!

Source: SlashDot

Mozes li ovo prevesti na srpski? slab sam sa engleskim?
:bottle:

Piše da neka baba u Švedskoj ima internet kakav mi nikad nećemo imati:D

COOL:hair:

Još da naprave hd koji može da snimi 24gb podataka za 2 sekunde i babica ce da koristi pune blagodeti tog neta :d

@Gadoguz evo prevoda:
75ogodisnja zena iz Karlstad-a u Svedskoj poseduje 40Gbps internet konekciju,trenutno najvecju brzinu interneta koju moze da ima neki pojedinac.Sigbritt Löthberg je majka Svedskog internet gurua Peter Löthberg,(da ne prevedem bukvalno) koji uz pomocj svoje majke dokazuje da ~veza zasnovana na optickim kablovima~omogucjava izuzetno brzu konekciju.Sigbritt koja nikada nije posedovala racunar sada moze gledatu 1500 HDTV kanala istovremeno ili da skine ceo HD DVD(24GB) za samo 2 sekunde.

~-moj slobodan prevod

Peter im your father:D sredi meni nesto:D:d

Poslednja izmena:
Hvala:wave:

Daj da kindapujemo babu i da trazimo net da nam daju a mi njima babu:-devil-: :-devil-: :-devil-:

baba ima jaci net od naseg telekoma pa vi vidite :))

a na koji se to uređaj može snimiti nešto brzinom 12GB/s ? ,)

Auuuuuuuu... ja da imam ovakav link, odmah bi postao internet provajder!

Auuuuuuuu... ja da imam ovakav link, odmah bi postao internet provajder!
A ja da imam ovakav link, postao bi novi Telekom i nikome od vas ne bih dao brži internet od 256/64, a vi biste onda pisali peticije i slali mi mailove sa molbom da povećam brzinu a ja bih se pravio lud i kupio vam pare :d :d :d

Poslednja izmena:
Najveci fazon je u tome sto ta baba jadnica ni ne zna sta ima :D.

Blizzard bolje da je angazovao babu za providera nego onu Teliu :d

E onda treba uhvatiti babu i onda kad umre tebi ostane internet!!!:-devil-: :-devil-: :-devil-:

Je li, d'izvinete, putem koje veze dolazi 40gbps u kompjuter (ono, ne znam ni jedan ulazni uređaj ili port koji propušta 5 gigabajta u sekundi) i koji to hdd može da snimi na svoje ploče 5gigabajta u sekundi?

Mis'im, ne budite ovce :D

Poslednja izmena:
Nigde i ne pise da to ulazi u kompjuter, samo se pominje fiber network - a na to moze da se nakaci svasta... recimo cela srpska akademska mreza, npr. ;).

Poslednja izmena:
Je li, d'izvinete, putem koje veze dolazi 40gbps u kompjuter (ono, ne znam ni jedan ulazni uređaj ili port koji propušta 5 gigabajta u sekundi) i koji to hdd može da snimi na svoje ploče 5gigabajta u sekundi?

Ali zato mozes da budes lokalni HDTV provider :D, 1500 sapunica nije malo :d

Nigde i ne pise da to ulazi u kompjuter

or even download a whole 24 GB DVD in two seconds

two seconds my ass :p

A da ne pričam o upload ograničenjima onoga što se downloaduje. Pa već na par megabita se lako provali koji server ili sajt ima ograničenje. No bitno je da se kaže 40 gbps, da se malo ložimo...

Poslednja izmena:
hm, koliki link ima Google?
trazim sad na netu, nikak oda nadjem :(

jedno pitanjce: da li ima samo vezu 40Gbps ili Internet link od 40Gbps? i, od koga dobija toliq brzinu? :) sumnjam da je danas moguce jednom korisniq isporuciti toliq brzinu kad je dodobrom broju velikih korporacijama potrebno nekoliko puta manje

Poslednja izmena:
ja imam 768kb/s i sasvim dovoljno mada se nebi bunio da mi povecaju na 2mb/s ali opet sta je to u odnosu na babu LOL

40Gbps = 5GBps
Sto znaci da treba 5 sekundi i kusur (dok se konektuje... itd...) da bi samo "dovuklo" tih 24GB-a, a da ne pricamo o snimanju na neki disk....

A ja da imam ovakav link, postao bi novi Telekom i nikome od vas ne bih dao brži internet od 256/64, a vi biste onda pisali peticije i slali mi mailove sa molbom da povećam brzinu a ja bih se pravio lud i kupio vam pare :d :d :d

:) Surova realnost

Nazad
Vrh Dno