Šta je novo?

E ovo je graficka zwerr!!!

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
512 MB (512bit) + 128 Mb (128bit) GDDR3, 32 svetla hardverski,32 sejdera !!!!! wow..... :zgran:
Podrska za DX9.0 i OpenGL 1.5 ( 2.0 kad ga ozvanice), pa ovo cudo bi moglo da potera i neku igru, zamislite samo Doom 3 na ovome :-devil-:

Da mi je jedna ovakva kartica bilo bi pa.... :-devil-:

Evo specifikacija za slabije modele (bice citava serija)
Iz ovih papira rekao bih da pod 512bitnim busom, 3DLabs podrazumeva agregatnu protocnu moc oba procesora (Realizm 800 je DualGPU kartica).
Zapravo svaki P20 GPU (ili VPU, kako ga oni zovu) ima 256 bitnu mem, magistralu, a li zahvaljujuci arhitekturi, kada se upare ostvaruju teorijski protok ekvivalentan 512bitnom BUS-u.
U svakom slucaju Q4000 sa ovom cenom u poredjenju sa Realizmom nema sta da trazi (barem ne na ovom trzisu (CAD, 3D modeling), bas me zanima sta DC trzistu P20 moze da pruzi)

tesko da ce neko da kupi ovako nesto za igre, pa ne znam kolko para da ima...mils'im, sigurno mogu da rade jako dobro, pitanje je samo kakvi su drajveri i koliko su optimizovani za igre (jako malo 99%).
3Dlabs je uvek imao zverine od karti, tako da ni ovo ne chudi, treba ti shasija jugitja da bi je ubacio unutra :D

od quadro4000 je jacha (na papiru) zbog
1. cene
2. podrzava 32 svetla hardverski (quadro 8)
3. 8k x 8k texture (quadro, chini mi se, samo 4k x 4k)
4. 512 bit-a bus (quadro 256)
5. 512 ram-a (quadro 256)

quadro ima npr. 128 FP, trosi manje struje, etc etc...mislim, sve ima svog kupca, a velika je shteta shto nijedna od novijih profi oGL kartica kod nas niti moze da se proba/vidi na delu niti da se testira (niti se nashi testeri nesto ne zanimaju za profi openGL proizvode)

Ji 4Tze je napisao(la):
tesko da ce neko da kupi ovako nesto za igre, pa ne znam kolko para da ima...mils'im, sigurno mogu da rade jako dobro, pitanje je samo kakvi su drajveri i koliko su optimizovani za igre (jako malo 99%).
3Dlabs je uvek imao zverine od karti, tako da ni ovo ne chudi, treba ti shasija jugitja da bi je ubacio unutra :D

od quadro4000 je jacha (na papiru) zbog
1. cene
2. podrzava 32 svetla hardverski (quadro 8)
3. 8k x 8k texture (quadro, chini mi se, samo 4k x 4k)
4. 512 bit-a bus (quadro 256)
5. 512 ram-a (quadro 256)

quadro ima npr. 128 FP, trosi manje struje, etc etc...mislim, sve ima svog kupca, a velika je shteta shto nijedna od novijih profi oGL kartica kod nas niti moze da se proba/vidi na delu niti da se testira (niti se nashi testeri nesto ne zanimaju za profi openGL proizvode)
Samo da te ispravim, Quadro ima 32bitnu FP preciznost (kada se govori o tih 128bita misli se na 4x32 (RGB+Alpha))
Ako se nevaram (a nemam razloga da se varam) P20 je manji potrosac od NV40!
Ji! jel' bi ti testirao profi OGL proizvode?

Mogu samo za 3dsmax, i to samo da te uputim jer nema potrebe da se tu trpam bez razloga, posto je lako sve to odraditi (test se da objasniti za 20 minuta :) ), a za ostale aplikacije (maya, xsi, LW, proE, SolidWorks i slicno) moras naci nekog ko se time bavi, ja se u to ne razzume.

za potrosnju, chini mi se da sam za Realizm video negde da pominju 150W...mis'im, nije dzabe ona skarabudza od ladjenja na njemu tek tako.

Evo ja znam jos i XSI :d Mada je isti djavo. Softimage ima bolje oGl drajvere od max-a. Na njemu cak i ATi moze da posluzi :D

Osim one skripte treba se i malo poigrati u modelingu. (jel, Ji, jel ce sa ovom kartom brze da mi se renderuju scene? :d :banana: :crash: )

Nazad
Vrh Dno