Šta je novo?

e-otpad

3MAJ86

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
649
freak sam za ekologiju. u zhivotu ne bih papiritj bacio na ulicu a kamoli neshto vetje...pa sam predlozhio za maturski rad iz biologije da radim zagadjivanje tehnichkim otpadom, jer tema je veoma interesantna. interesatno je shta se sve radi sa tim otpadom, frapirao sam se kada sam chuo neke stvari. ali kasno sam shvatio da je nalazhenja resursa za ovu temu izuzetno je8eno.

pa ovde molim za pomotj. ne ochekujem da mi neko radi maturski - najvishe bi mi koristili neki linkovi ako neko zna za ovu konkretnu stvar. googlao sam i nashao milion sajtova, ali retko koji ima informacije koje mi trebaju, i ako imaju imaju samo mrvicu... veoma malo se pricha na ovu temu. najvishe toga sam nashao vezano za reciklazhu, o tome tju takodje pisati, ali i need more, more, more... :)

i mnogo bih voleo ako neko zna (ili zna gde mogu da nadjem) od chega i u kom procentu se sastoje kompjuterske komponente. (najvishe me interesuju zhiva, olovo, kadmijum... kao najvetji zagadjivachi...)

thanx upfront

Poslednja izmena:
Imas u jednom predjasnjem broju Svet kompjutera sve te podatke koji ti trebaju, potrazi to izdanje na www.sk.co.yu

Mozda ce da pomogne (nece da skodi ;))....pre reciklaze, u odredjenim drzavam je neophodno da se izvrsi tzv sortiranje sta se na koji nacin i gde unistava. Ne znam kako je prevod ove reci na engleski ili nemacki (bas u ovom znacenju), ali pokusaj na taj nacin da potrazis prezentacije agencija koje obavljaju te poslove, pa mozda kod njih psotoje neke table ili tako nesto....

e, hvala, bitje veoma dobro za pochetak!

Nazad
Vrh Dno