Šta je novo?

E nisam verovao da ovo može da mi se desi

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Gainward GeForce 1060 Ti 6GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770 27"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Pristup internetu
  1. Optički internet
Cele nedelje imam neobične probleme sa kompom. Kod kuće mi se gasi, ali kada ga odnesem kod nekog od prijatelja u servis, on fercera bez greške.
Cela priča je započela još ranije, kada mi je crkao UPS, nakon čega je moje ANS napajanje nakon niza strujnih udara počelo da kašljuca i izaziva sporadični restart kompa. Zamenim napajanje nekim Frontier-om, dakle isto Kinez, ali nešto jači, navodno 400 W.
Sve je to funkcionisalo nekoliko dana, a onda su nanovo krenuli restarti. Nakon što sam pokušao sve što sam mogao, odnesem ga kod prijatelja u servis da zamene pokoju komponentu i vide šta nije u redu. Međutim, kod njih za dva dana komp se ne restartuje nijednom.
Vratim kući, ponovo dan radi kako treba, a onda ponovo počne restartovanje. Da poludiš. Odlučim se da zamenim ploču i sasvim slučajno odem u CET, pošto sam ranije tamo video da imaju ASRock ploča (računar je star, bolja ploča mu ni ne treba).
Tu mi Midrag Filipović (na ovom forumu alekhata), čovek sa kojim sam do tada samo jednom pričao u vezi čačanske wireless mreže, zaista pokuša da pomogne, iako se računar u servisu ponašao sasvim normalno. Odlučimo da promenimo napajanje, kao ono ATX utičnica neće da se izvuče iz ploče. Kad smo bolje pogledali imali smo i šta da vidimo. Dva kabla od 5 V su se potpuno zavarila sa pinovima u ležištu.
HPIM2298.jpg

Ja sam bio spreman da se oprostim od ploče, ali je Miodrag uspeo da raseče plastiku konektora i povadi sve metalne opiljke koji su okruživali dva nagorela pina. Frontier ću pokušati da vratim, mada ne očekujem da će mi priznati garanciju uz ovako isečen konektor. Umesto njega, u kućištu se našao Chief koji bi trebalo da omogući da vesti na Benchu ubuduće budu redovne.
Dakle, mnogo ti hvala Miodraže. Svaka ti dala!

Au Nikola dobro je da ovo nije gorelo.

Vidi kako je plastika istopljena - kako nisi nista osetio, mislim na miris???

Posle ovakvih slika - zapita se covek da li ostavljati upaljen komp kad nisi u kuci - znas ono kao masina za download i povremeno paljenje doma :d

This has got to hurt!

Kako je doslo do toga, cudo da ti je radio komp, a oni restarti su bili pozivi u pomoc :)

Pa BSP nije neko napajanje....Eto na P4 konektoru je bilo isto tako zagorelo ili zrdjalo...negde jedan onaj zuti za +12V....ili je fabrichki doshlo pa sam ga odvalio....sad samo da nadjem negde drugi takav a i ne mora.....Ma bice dobro za P2 mashinu ona i ne vuche mnogo.

Nego meni majmuni u Desku ladno uvalili Neo CN-981W kucishte sa repariranim napajanjem od 300W (inache tu bi trebalo da idu napajanja od 350W chini mi se)..odvaljen stiker..i gubilo neku voltazu....:mad: i naravno glavilo i resetovalo mashinu. Samo se pitam kako je to meni promaklo.vec vishe od mesec dana.....a kako i ne bi....otvorish vidish da je novo..majku mu kad ono..sad truba. A i frontalni USB konektori na njemu su bili razvaljeni dojaja.(pravili su problem sa fleshom)..al' sam imao rezervne pa sam zamenio....Sad vidim i zashto.

Magarci jedni....onolika firma....
Zachi, kod cigana na buvljaku bi dobio bolje maltene...... :whip:

Mislim danas svaka shusha moze da prodaje, sve bi' ja to u apsu....:d a pre toga dobro..:smackbum:

Mislim sad i da odnesem recice da sam ga ja otvorio.

Zato cu ovako javno :alo: Mada bi tebao njima jedan :smack:

Poslednja izmena:
Nego meni majmuni u Desku ladno uvalili Neo CN-981W kucishte sa repariranim napajanjem od 300W (inache tu bi trebalo da idu napajanja od 350W chini mi se)..odvaljen stiker..i gubilo neku voltazu...
jok vracace ga za Kinu :d
Ma tu su najsladje pare... nego jel moguce da niko ne zna da ima 'velika' firma kod nas koja reparira napajanja, extra ih sredi upakuje u 10din karton i salje ponovo u cirkulazhu.
Srbija :wave:

Prosvetli ovdasnju publiku. Pa kome bi se isplatilo da "reparira" kung-fu napajanja i na njima pravi zaradu? Ako tako nesto postoji, zaposleno je i puno radnika po onome kako si ti opisao. Gde se snabdevaju pokvarenim napajanjima? Kome ih i pod kojim imenom prodaju? Zasto nas ne bi informisao o tako bitnoj cinjenici?

mihailo je napisao(la):
Prosvetli ovdasnju publiku. Pa kome bi se isplatilo da "reparira" kung-fu napajanja i na njima pravi zaradu? Ako tako nesto postoji, zaposleno je i puno radnika po onome kako si ti opisao. Gde se snabdevaju pokvarenim napajanjima? Kome ih i pod kojim imenom prodaju? Zasto nas ne bi informisao o tako bitnoj cinjenici?

Upravo tako, svaka ti dala! :)
Ljudi zamisljaju taj posao po sistemu - kupis masinu koja popravlja bilo koji kvar na napajanju po jednostavnom sistemu - ubacis otpozadi i onda to napajanje prodje kroz masinu, a zatim spreda izbaci popravljeno napajanje :d :smash: Kome li bi se isplatilo da drzi te silne radnike i cima se sa ko zna kakvim kvarovima? Nikome naravno. Posebno ne kad bi radili sa kung-fu napajanjima koja kostaju 10-15€. Ajde da rade samo sa skupljim napajanjima pa i da razumem ali na nasem trzistu? Nema teorije, ovde se Cuftek, Tagan, Kulermaster, Enermax i svi ostale iole bolje marke prodaju jedan na ~2000 kung fu komada

PA recimo moze da se kupi napajanje bez ventilatora i kablova za neke pare....
Sad prica deluje vec onako, mozda i moguca, zar ne?

Meni su tako gorili prednji usb portovi, i to je bio pravi plamen... srecom bio sam kuci i ugasio pa stete osim posrova nije bilo... Mogu samo da zamislim sta bi bilo da nisam bio kuci...

filipenko je napisao(la):
Upravo tako, svaka ti dala! :)
Ljudi zamisljaju taj posao po sistemu - kupis masinu koja popravlja bilo koji kvar na napajanju po jednostavnom sistemu - ubacis otpozadi i onda to napajanje prodje kroz masinu, a zatim spreda izbaci popravljeno napajanje :d :smash: Kome li bi se isplatilo da drzi te silne radnike i cima se sa ko zna kakvim kvarovima? Nikome naravno. Posebno ne kad bi radili sa kung-fu napajanjima koja kostaju 10-15€. Ajde da rade samo sa skupljim napajanjima pa i da razumem ali na nasem trzistu? Nema teorije, ovde se Cuftek, Tagan, Kulermaster, Enermax i svi ostale iole bolje marke prodaju jedan na ~2000 kung fu komada

Kung fu napajanje od 10 do 15 evra!!! he he he, Filipe, kad bi i toliko bilo. CT je uvozio kung fu kucista koja su cela kostala 7-8 evra, sa napajanjem od 350 W :D

Pa jos gore, to samo ide u prilog mojoj tvrdnji :)

Ma shta vam je ljudi..to tako ide...nekom je trebalo napajanje u firmi ..on izvadi iz novo kucishta..e kad je kucishte trebalo da se proda onda su navatali nego..ko zna gde..

Ma nije ni bitno sada radi...ali dokle...mislim izgleda da su ladni lemovi....bili...ima ok napone. Madako je tu chachkao ja ne znam....moze da se desi da je opet neki Kinez tamo kriv...:D Nije htelo da radi a on ga otvorio prodrmao ga i ono proradilo...

Ma izem ti pos'o....e i ti Kinezi...da ne prave takva napajanja i sve ostalo pocrkali bi od gladi....ovako uvek imaju da prodaju..:D

Nazad
Vrh Dno