Šta je novo?

e 8200...4gb rama...malo zbunjivanja

trash90ns

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2008
Poena
304
pozdrav svima...ovako!
imam e8200,4gb rama(2x2)KHX 800Mhz,p35-s3g...
malo me zbunjuje frekvencija rama.......
u biosu i svim ostalim aplikacikama mi prijavljuje da mi ramovi rade na 667Mhz a imam od 800Mhz.....?????
nisam klokovao procesor..nista nisam dirao fsb je na 333 x 8...
voltaze su na NORMAL i kako da namestim da mi memorija radi na 800 Mhz...da li moram da podizem FSB...ili samo da u biosu namestim rucno na 800Mhz i da podesim voltaze za ram(e u to se bas i nerazumem)?!i razmisljao sam da klokujem procesor...napominjem imam BOX kuler...i bas se nesto nerazumem u sve to tj.neznam kako da voltaze namestim...da li da ostavim na NORMAL ili da stavim na AUTO ili rucno podesavam voltaze???????????????
hvala unapred

Sam sebi si odgovorio. Udji u bios i podesi rucno na 800mhz i napon koji je za tu memoriju.

Milos ti je sve napisao - na modulima pise na koliko V treba da rade, udjes u BIOS i rucno namestis. Nije komplikovano.

Ali da bi klokovao moras prvo da naucis osnove overkloka. Treba samo da pazljivo procitas prvu temu u ovoj sobi. Pisano je sa mnogo paznje i dovoljno detalja i primera da svako ko zna makar malo o kompovima uplovi u OC vode. :type:

pa razumem se u overkloking(koliko toliko).......muce me te voltaze...mamu im:banana: ...mora to neko da mi kaze tacne voltaze za e8200 kad na pr.hocu da ga klokuijem na 3.2 Ghz ....to mu dodje 400x8 znam to ali neznam kojje voltaze da stavim...i neznam da li se preporucuje da idem na AUTO??????

Nazad
Vrh Dno