Šta je novo?

E 2140 ne postoji :D:D:D

rossi-old

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
350
Elem danas me drugar zamoli da mu sastavim neku konfiguraciju do nekih 400 evrica, i ja se dadoh na posao... Sastavim sasvim solidnu makinu u kojoj je omaleni e2140...

I on kao nece tamo gde sam ja gledao cene, da ne reklamiram firmu nego ima varijantu da uzme u Big Apple-u na rate... I pishe devojka shta joj on diktira i zbunjeno kaze a koji ti je ovo procesor e2140, to ne postoji, ili je mnogo mator pa ga nemamo na stanju:D, i ortak joj odgovori ma kao drugar se zbunio sigurno i pozove me da proveri...

I ja lepo kazem - nisam se zbunio, taj procesor ce ti extra raditi posao za surf po netu i slushanje muzike (to je osnovna namena kompa)... Kaze ma jok - ne postoji to, kaze da mi je bolje da stavim e4500...

I sad, da li je moguce da takvi ljudi rade kod nas u prodavnicama, kako ja da ocekujem da me profesionalno neko usluzi tamo ili slicno ?
BTW zamalo da zaboravim - stavila je 2gb GILL memorije :D:D:D, ja reko pa shta mu je to, kaze pa GILL Ultra :D... Ja reko da nije Geil, kaze jok , GILL, naglashava to dva L :wall:

Komentari ?!

-eh,da je ta radnja usamljen slucaj :d....Nadam se samo da nije neka velika radnja...(mada one to sebi nebi smele dopustiti)
Neiskusni korisnici samo sluze kao ovce za shishanje..
-izgovara se Gejjll :D...

-umalo da zaboravim:"ta graficka ne postoji,zar ne vidite da je nema u cenovniku" :D:d:D:d

-svi su oni u nekom cudnom "stanju" :D...

...ne razumes ti to...ti nisi strucnjak :D

Poslednja izmena:
-eh,da je ta radnja usamljen slucaj :d....Nadam se samo da nije neka velika radnja...(mada one to sebi nebi smele dopustiti)
Neiskusni korisnici samo sluze kao ovce za shishanje..
-izgovara se Gejjll :D...

-umalo da zaboravim:"ta graficka ne postoji,zar ne vidite da je nema u cenovniku" :D:d:D:d

-svi su oni u nekom cudnom "stanju" :D...

...ne razumes ti to...ti nisi strucnjak :D

A ne, ne, ne... Ja sam je pitao da li se tako pishe, ali kaze jok, ubedjena je da je GILL :D:D

abc2d W6600...
ah zaboravih, i nvidiju, svejedno koju, sve je to dzifors

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nije lepo smejati se tudjoj nesreci ...

slazem se sa tim...

koja kvalifikovana snaga...Pa ta se tu*ala sa sefom i izvrsila solidan "blowjob" kako bi se zaposlila....Jeb*te,...ne postoji e2140...

A da necete mozda najnoviju Western Digital Grafiku - sa 500 Gigabojta..
Imamo i novi OjS = A sta je ojs = Sefe dodji vamo,ne razumem se..
"Dobili smo i nove 9.1 zvucnike" - Prikljucuju se na struju,ovaj,znate sta mislim...

daj bre,to treba streljati... :)

ma nije ona jadna kriva, tako se rodila :wall:

Šta se čudite, još uvek mnogi nisu čuli za ploču sa P35 čipsetom ili SATA DVD RW. Kad im tražiš tako nešto, gledaju te ko telci, to ne postoji. :wall:

ma i onda zamisli kakve konfe oni sklapaju ;)
najjacha fora uzeo ja ADSL i imam ruter koji ide preko UTP-a ;) i meni se neshto ova interna mrezhna syebala i ja odem u natrag kod njih ka kupim karticu... mislim shta cu *** i kao pitaju me likovi shta ce ti to (o_O) ja reko pa za net, ma to ti ne treba to ko ti je rekao taj te je slagao -_-'
onda isto nisu chuli za Radeonovu HD3000 seriju, ja ono, chisto informativno pitao poshto su te nove (3850 i 3870) i oni 'ladno: to ne postoji :S
ma svashta ima :d

eh da i NEZAOBILAZNI Pentium 5 AMD Athlon 64 :wall:

Poslednja izmena:
tt

PA sta ste vi ocekviali u Srbiji ?
da ko god radi na prodaji racunara poznaje dovoljno dobre iste
kako vamje to palo na pamet

pa ima takvih slucajeva na stotine gde prodavaci ne znaju neke osnovne stvari

A joj! Kad god sam nesto pitao, pizde0 sam. Ima ih 4-5 u radnji, i umesto da koriste vreme za upoznavanje materije i brisanje prasine sa polica, oni diskutuju o derbiju...

Moram da pohvalim jednu anonimnu devojku (mislim da je Ada Computers iz Beograda) koja preko telefona uvek znala tacan odgovor. Dobro se secam da je, u vreme kad je WD prelazio sa BB na FDB, tacno znala koji je koji model, dok drugi nisu ni imali pojma sta je Fluid Dynamic Bearing :D

Mal' je nisam zaprosio :d

Razumem ja da dobiju posao i sve to, aj ne razume se naucice, treba da radi nesto da ima za hleb, ali lose je mnogo kad tako pozoves pitas nesto a oni ko da trazim aladinovu lampu.
Bas sam pre neki dan okrenuo par radnji da pitam za splitter za 4molex i objasnim sve lepo javi se jedan, zeka ma jok nema to kod njih na mapi.
Sasvim slucajno okrenem istu radnju ( znaci gomila telefona, greskom ) javi se drugi lik, i kaze da imaju toliko i toliko din kosta....

Ja sam nedavno svratio u jednu od radnji firme pc4you u ns-u i pitao sta imaju od grafickih na lageru? Devojka pruzi ruku ka jednoj kutiji, na kojoj velikim slovima pise AGP, i odgovara mi da samo to imaju. A ja rekoh, a od pi-si-aj expres (misleci i dalje na graficke)...ona me pogleda polu mutavo i okrenu se ka policama, prosara ocima po istim i i uhvati jednu kutiju i kaze da je to jedino sto imaju. Eh, vrh je jer je to bila kutija od PCI-USB 2.0 adaptera!!! Samo sam je pogledao i okrenuo se i otisao, jer da sam ostao verovatno bih im rekao nesto sto ne bih trebao! :wall:
Zar su u oglasima za takve pozicije izbacili uslov bar OSNOVNO poznavanje hardvera?

I sad, da li je moguce da takvi ljudi rade kod nas u prodavnicama, kako ja da ocekujem da me profesionalno neko usluzi tamo ili slicno ?
BTW zamalo da zaboravim - stavila je 2gb GILL memorije , ja reko pa shta mu je to, kaze pa GILL Ultra :D... Ja reko da nije Geil, kaze jok , GILL, naglashava to dva L :wall:

Komentari ?!
Hahahaha, ala ga je prekrstila! LOL! Mozda je proizvodjaca memorije pomesala sa cuvenom Kineskom markom automobila Gelly! :d :smoke:
Najjace su te ribe sto rade po kompjuterskim radnjama, a do juce su radile u parfimeriji. :smoke:
Zar su u oglasima za takve pozicije izbacili uslov bar OSNOVNO poznavanje hardvera?
Pa osim blowjob-a kod gazde, mogli bi da im obezbede neku jednonedeljnu obuku gde bi pohvatale pojmove o hardveru, da ne mesaju PCI USB karticu i PEG graficku! :d Ko ne prodje kurs, moze da "kuva kafu" gazdi! :d I onda, eto posla za sve, ukljucujuci i one retardirane ! :D :d :smoke:

Poslednja izmena:
meni se pre 3 4 godine slichan trip desio ushao sam sa ortakom u jednu radnju u Jagodini i ortak pita da li imaju chini mi se 6600gt ili 5900xt ne mogu da se setim i kaze da li imate nvidinu 6600gt i riba se opushteno hvata sa matichnu i mi je gledamo reko mozda je iza matichne grafichka kad ona imamo ovu pa pogledajte da li je to shto trazite mi pogledamo ono nvidia nforce 2 i mi joj kazemo to je matichna i ona kao pobrkala sam izvini i posle se uhvatila ja mislim za nekog radeon-a :D i dala nam da pogledamo i mi kao e to je to pitali za cenu i nikad vishe nismo ushli tu radnju :D

e nikad nisam ucestvovao u ovakvim temama ali moram da se pohvalim ovim iskustvom :D

dakle dan je danasnji, firma koju zovem profesional Computers ili tako nesto. tako kod nove hale. Zovem i pitam ima li onaj jedan jedini Asus DVD-RW u SATA varijanti (ok, znam da nij ejedini, ali njima to nije ni bitno).
Kaze lik "ima, ima"
ja: "ok, koliko je?"
lik: "nemam pojma, oko 2000 hiljade"
/zatecen/
ja: "ok, koliko je tacno"
lik: "e, iskreno da ti kazem,mrzi me da gledam. da kazemo 2400"
3dots.gif

ja: "ok, zdravo"

ja prosto ne mogu da verujem da lik dozvoljava sebi da radi ili poseduje firmu tog imena i da se ponasa kao ******. eto, prosto ne mogu!

nesto razmisljam, prvo razmisljanje mi je bilo u fazonu: "koja glupaca". onda mi pade napamet "sto bi ona morala da zna sve u sitna crevca kao neki geek" a onda "riba bukvalno odbija musterije svojim neznanjem tako da bi itekako trebalo malo da se edukuje"...ipak ne bi trebalo da prodaje nesto o cemu veze nema :S:

Pa dobro...
Ovo i nije tako strasno... :d
Ja skoro, negde na zelenjaku, upadoh u neku radnju, (ubijem vreme, dok ja i ortak cekamo ortakinju) i dolazi lik i trazi kabl da poveze dva racunara...
-Pa sad... Moram da znam kako hocete da povezete... Ima tu vise vrsta...
-Pa... Mreza... (ubavujem se ja sa Lan...)
-Da, da... U redu... Ali postoji tu vise kablova, koji vama treba...
-Paaaa... (lik gleda po fonu, pa kaze, ponosno) UTP!
-Aham... samo momenat... (pomera se od "standa" koji je pun utp kablova i na kojem nista drugo ne stoji, odlazi do kompa) Da... Imamo... Ali, da li vama treba ukrsteni ili pravi?
Lik, naravno, nema dve blage o cemu ovaj prica... I prodavac tu krene objasnjava o mogucim kurslusima ako slucajno izabere pogresan kabl... Na sta se ubacujem ja...
-Ako je za dva racunara, onda uzmes ukrsteni... A i ako se predjes, odes do najblize elektricarske radnje, odseces vrh i promenis redosled zica, stavis novi "chinch" i dobijes pravi...
-Ali neee... To ne ide tako.... (pokusava da me prekine)
-Nama profesor danas tako pricao na fakultetu... :\

Elem, epilog je da lik nije znao koji je koji kabl... :\
I verovatno mi je ispozdravljao familiju kada izadjoh, ali..... :D

I da... Tu je uvek ona situacija "C2D ima 4 jezgara... 2 puta duo..." :d

Budimo iskreni, nije takva situacija samo u radnjama za PC opremu - isto je i u farbarama, i drugim specijalizovanim trgovinama gde rade ljudi koji nemaju pojma o materiji, niti ih interesuje da nauce.

Lik gleda u monitor i kaze mi da trenutno nemaju robu; ja mu odgovorim da sam video na sajtu da ima; on pogleda ponovo i rece: "Jeste, ima." Ubi se zajedno sa gazdom koji te zaposlio.

Eeeeeeehhhhhhh breeeee, pa i ja sam piglu, zaboravio sam ostatak price :D, bio sam zapanjen prethodno iznesenim cinjenicama :D

Naime iz nekog razloga sam za plocu izabrao p5b (nekako mi prirasla za srce :D), i reko stavi to i uzivaj... I zove me i kaze da mi je rekla da ASUS ne drze jer se sve njihove ploce pregrevaju i crkavaju aaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahaha, tu sam vec poludeo bio skroz naskroz... Ali sam se ipak nekako iskontrolisao da je ne pozovem i ne castim je nekim atributima koji joj svakako pristaju :D

Elem, jedno je sigurno, kod njih ne bi uzeo komp pa bukvalno zivot da mi zavisi, da ne spominjem shto je ista konfa skuplja jedno 60-70 evra skuplja nego ista u eurolinku, ali shta cesh :), ipak imaju unikatne memorije, pa to mozda dize cenu :wall:

@Siki:
sto nisi stavio drugaru Celerona 420? :D za net i mp3 i on je prepuna kapa. sta ce mu 2 jezgra, samo si izbio coveku 25e iz dzepa :d

a i to za ploce znam. jedan lik koji drzi firmu misli da su MSI ploce shit i bukvalno ne radi sa njima :d hahahaha

:D:D:D...stvarno neznam sta ti bi.Necu da reklamiram,ali trebao si odma da odes u eurolink,gigatron itd...Ili jos bolje,lepo od gajbe da narucis sve to :smoke:

@Siki:
sto nisi stavio drugaru Celerona 420? :D za net i mp3 i on je prepuna kapa. sta ce mu 2 jezgra, samo si izbio coveku 25e iz dzepa :d

a i to za ploce znam. jedan lik koji drzi firmu misli da su MSI ploce shit i bukvalno ne radi sa njima :d hahahaha

Pa zamisli situaciju da sam rekao celeron, pa osecam da bi prva pomisao u njenoj glavi bila - ah pa to se prodavalo pre 16 godina :D:D
Ne verujem shta sam slushao ceo dan :)

:D...stvarno neznam sta ti bi.Necu da reklamiram,ali trebao si odma da odes u eurolink,gigatron itd...Ili jos bolje,lepo od gajbe da narucis sve to :smoke:

Ma fora je shto ne uzimam komp za sebe... Svakako se ne bi baktao sa takvim pajserima, to je 100% sigurno ;)

Poslednja izmena:
Pa zamisli situaciju da sam rekao celeron, pa osecam da bi prva pomisao u njenoj glavi bila - ah pa to se prodavalo pre 16 godina :D:D
Ne verujem shta sam slushao ceo dan :)
mislis da ona radi 16 godina u komp. firmi? :D

haha, u pravu si, mozda bi slicno rekla i za celerona :) mada te to ne rasterecuje krivice sto si ortaku kupio prebrz procesor za njegove potrebe :p
:wave:

Vrh Dno