Šta je novo?

DynDNS problem?

• Začetnik teme Začetnik teme Sale
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sale

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
660
Hoću da osposobim uTorrent Web UI da mogu da pristupim uTorrentu sa udaljene mašine.

Web UI sam lepo podesio i sa LAN-a mu normalno pristupam bilo sa samog računara preko locahost-a (127.0.0.1) bilo preko lokalne IP adrese (192.168.1.x). Međutim ako hoću da mu pristupim preko javne IP adrese bilo direktno ili preko domena registrovanog na DynDNS-u, to ne radi.

Imam ruter, za mašinu na kojoj je uTorrent prebačen je u DMZ mod, znači svi portovi su dostupni, ali i dalje ne radi. Da li neko ima neku ideju?

EDIT: Samo da dodam da recimo setup-u rutera mogu normalno da pristupim preko javne IP adrese ili kucanjem mog xxx.dyndns.org domena. Prema tome, pretpostavljam da je nešto na relaciji ruter <-> računar.

EDIT 2: S obzirom na razvoj događaja tj. lokalizovanje problema na pomenutoj relaciji, molim moderatora da promeni topic subject u "uTorrent Web UI problem?
Izvinjavam se i hvala unapred.

Poslednja izmena:
Rešio sam problem, pa evo da odgovorim sam sebi možda nekom nekad pomogne.

Ruter mi ne podržava loopback konekciju, što znači da ne mogu sa LAN-a da pristupim računaru u LAN-u preko javne IP adrese. Ko razume, shvatiće 😀

U svakom slučaju, za test mi je poslužio poslužio mobilni sa koga sam sasvim normalno pristupio Web UI-u preko javne IP adrese i svog DynDNS domena.

Moze li mi neko reci koji DynDNS domeni (besplatni po mogucstvu) su se pokazali kao najpouzdaniji ???

Pa imaš dyndns.com i no-ip.com , oba servisa rade ok. Možda ima još neki, ali nisam tražio.

Nazad
Vrh Dno