Šta je novo?

DynDNS i SBB???

Učlanjen(a)
17.10.2003
Poena
619
Otvoren DynDNS nalog, setovan TP-LINK da propusta port i da update-uje ipadresu na DynDNS, propusten port na WinFW-u, dignut IIS da prihvata po istom portu...
I sve savrseno radi za port 80, za ostale netce :(

Ima li neko ideju gde bi mogao biti problem?

Otvoren DynDNS nalog, setovan TP-LINK da propusta port i da update-uje ipadresu na DynDNS, propusten port na WinFW-u, dignut IIS da prihvata po istom portu...
I sve savrseno radi za port 80, za ostale netce :(

Ima li neko ideju gde bi mogao biti problem?

Da li si i ostale portove forwardovao, imam isti setup (SBB+DynDNS) i sve radi?

koji je TP-link, posto moj 642 ima u sebi podesavanje za DynDNS?
takodje, imas aplikaciju DynDNS koja radi kao Winservis i koja automatski update-uje promenjen IP...

Forwarduj i ostale portove i proradiće.

@SeRPeNT Nisam, forvardujem samo onaj port koji zelim da koristim...

@IzNoGooD 642G. kao sto napisah, podesen je i uredno salje na DynDNS info o promeni adrese...

@DariusIII Ne kapiram u cemu je stos. :( Sta dobijam time sto forward-ujem i ostale portove ako je vec frowardovan onaj koji zelim da koristim?

Ajde lepo ti nama napiši koje sve portove, osim 80, još koristiš.
Svaki port koji želiš da koristiš moraš forwardovati na lokalni IP servera/računara.

[TP] [WinFW] [IIS na 192.168...]
80 80 80

i tako radi, ako umesto porta 80 stavim neki drugi (81, 8008...) u toj varijanti ne radi:

[TP] [WinFW] [IIS na 192.168...]
81 81 81

Van svoje mreze pokrenem nekawebadresa:81 i ne dobijem nista :(

Za http pristup TP-u se koristi port 8080.

A jel ti podesen IIS da prima konekcije po portovima razlicitim od porta 80? I jel ti registrovan domen za te neke druge adrese. Jel one lepo upucuju na tvoju ip adresu? Probaj samo za pocetak da chekiras DMZ ka tvom racunaru, pusti sve portove i videces odmah da li je do rutera ili ne. Naravno ovo je samo za test pa posle vrati.

Poslednja izmena:
Pustim sve portove ali i dalje ne radi :(

Nakaci komp direktno na modem, ako ni onda nece, onda imas problem sa kompom. Firewall i slicne gluposti. Inace koji je operativni sistem u pitanju? Ugasi fw skroz u servisima.

Poslednja izmena:
WinXP Pro. Propustao sam port na WinFW ali hajde pokusacu da ga oborim komplet pa da vidim kako se ponasa.

Oborio WinFW i sve radi na "ne 80" portu ;)
Dignem ponovo WinFW predefinisem sve na neki deseti port (ukljucujuci i WinFW) i sve radi :bottle:
Sta god da je bilo u pitanju: DRUGARI HVALA NA POMOCI ;) :wave:

Nema to veze sa Microsoftom, ali ajde, neka bude.

@DariusIII Neko drugo drugo objasnjenje? Ako njie do WinFW-a, do cega bi moglo da bude...

Zanimljivo... restartovan racunar (u setovanjima WinFW-a ostao exception za port koji sam izabrao) i opet ne radi :mad:
Kao da ne kapira exception (don't allow exceptions nije cekirano) i kao da se WinFW ne podize kako treba kad se u servisima stopira pa startuje :d

Ajde instaliraj neki kršten firewall, batali taj windowsov.

Nazad
Vrh Dno