Šta je novo?

Dynamode R-ADSL-C2W-EG ADSL+Wireless+LAN router

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kupio sam pre neki dan ovu kinesku spravicu. Podesio sam port forwarding za torrente i jos neke servise ali imam problema sa FTP serverom. Nikako nemogu da podesim ovaj router da mi prosledjuje FTP konekcije na lokalni racunar. Ovaj router ima svoj FTP server koji se javlja umesto da prosledi konekciiju na lokalni racunar.

Slican problem je bio i sa Web serverom koji sam resio tako sto sam podesio interni web server da radi na drugom portu. Slicna podesavanja za FTP ne postoje.

Da li je neko imao iskustva sa ovom spravicom?

Probaj da forvardujesh portove 20 i 21 ali ka unutra.
Znachi bilo koji port >1024 koji gadja 21 (a i 20) jer ne znash uopshte na kom portu ce ti traziti ftp konekciju.

Evo shat kaze ovde:
In active mode FTP the client connects from a random unprivileged port (N > 1024) to the FTP server's command port, port 21. Then, the client starts listening to port N+1 and sends the FTP command PORT N+1 to the FTP server. The server will then connect back to the client's specified data port from its local data port, which is port 20.
From the server-side firewall's standpoint, to support active mode FTP the following communication channels need to be opened:
FTP server's port 21 from anywhere (Client initiates connection)
FTP server's port 21 to ports > 1024 (Server responds to client's control port)
FTP server's port 20 to ports > 1024 (Server initiates data connection to client's data port)
FTP server's port 20 from ports > 1024 (Client sends ACKs to server's data port)

Mada ovde ima neko upustvo za slichan model
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Dynamode/RADSL-C4W-G/FTP.htm

E sad tu ima onih peripetija active/passive mode isl.

Ma nece nikako... Cak i kada sam podesio ftp port na npr 10021 onda sam uspeo da se povezem na server ali nisam uspeo da dobijem directory listing. Isto se desava i u active i u pasive modu.

Nazad
Vrh Dno