Šta je novo?

dx 9

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Pretpostavljam da ste svi instalirali dx9, na karticama koje max podrzavaju db8.1. Moze li i u kojoj meri da smeta dx 9 na ukupne performanse video sistema, s obzirom da su kartice optimizovane za dx8?

Malo je sporije sa dx9 nego sa dx8.1 u 3dmarku2001 ali nista znacajno. Cini mi se da se Radeon 8500 sa catalist 3.1 bolje snalazi od GF4Ti sa dx9. Na masini u kojoj je Ati sam instalirao dx9, ali na ovu gde je GF4 samo iz nuzde, jer nascar racing2003 zahteva dx9.

Razlika u brzini postoji ali se meri promilima a ne procentima...Recimo 50-100 bodova u 3DMarku01, znaci nista vredno pomena i sekiracije:)

Broz je napisao(la):
Recimo 50-100 bodova u 3DMarku01, znaci nista vredno pomena i sekiracije:)

Nekima je ta razlika za infarkt:D :D :D

Meni neradi 3Dmark 01 SE sa DX9, kaze dx 8.1b nije instaliran?

Jer radi mozda ver 330 sa DX9?

Ver. 330 ti treba !

Mare je napisao(la):
Meni neradi 3Dmark 01 SE sa DX9, kaze dx 8.1b nije instaliran?

Jer radi mozda ver 330 sa DX9?

...da da,trebao bi ti update na 330

I onda radi?

Ima li neko direktan link (samo patch) pa da ga prosledim na GO?

Ma moj 3DMark je build 200 i radi sa dx9!! :) :)

samo sto ovaj misli da imam DX 8.0 (po sis infou u 3dm01-200):D :D

Ajde kad je tema otvorena da vas pitam jedno idiotsko pitanje - kako instalirati dx9 :p ???? Ma koliko i odakle pokusavao i ma sta iskljucivao, i ma koliko puta disable-ovao proveru M$ logoa uvek prilikom instalacije na samom pocetku kopiranja dx9 fajlova doceka me poruka "Could not pass M$ Logo testing, press ok to cancel". Sta da radim, proklet da je ?

Ja sam ga isntalirao bez problema mada sam posle toga formatirao hard, a uopste mi 9-ka ne treba pa nisam to radio ponovo mada kazem ti bez problema.

Ji 4Tze je napisao(la):
a zasto bi neko instalirao dx9 na dx8.1 kompatibilnu kartu ?
Pa mozda zato, jer DX8.1 ima neki bag, zbog koga, posle nekog vremena izbaci te iz igre.

TazDeVil je napisao(la):
Pa mozda zato, jer DX8.1 ima neki bag, zbog koga, posle nekog vremena izbaci te iz igre.

bas lepo receno:p :D :D

Ji 4Tze je napisao(la):
a zasto bi neko instalirao dx9 na dx8.1 kompatibilnu kartu ?

recimo.... Splinter Cell zahteva DX9... sta onda???

A koje drajvere koristis?

Creative originalne sa njihovog sajata 30.82. OS: Win98 SE. Nisam testao ove nove 40.xx jer nema potrebe...ovi super funkcionisu i super su stabilini.

Mozda da napomenem da sam ipak instalirao dx9 na W2k serveru samo da bi mogao da testam 3dMark 2003. :D I na kraju dobio score od nekih 850 poena. Inace igirice igram iskljucivo na Win98 SE posto koristim dual boot.

dx9 ce ustvari trebat tek 2004 ?type; dotle ce dx8.1 odlicno da se bakce sa svim igrama. Jedino ako imas novu karticu sa dx9 podrskom ili ako ti dx8.1 nefunkcionise kako treba iz nekog razloga.

E da, zna li ko imali gdje dx9 uninstaller za w2k ?

Pa prva dx9 igra, ovaj novi aquanox treba da se pojavi za tri cetiri nedelje, a to je slozices se, u ovoj tekucoj 2003.

Napokon ce vlasnici dx9 karti moci da se hvale kako uzivaju u preteranoj grafici sa dx9 powerd efektima!!

Inace podmornice kako kazu ce biti sastavljene od 10000 poligona svaka, a tek svetlosni zraci sto dolaze ispod zatalasane povrsine okeana i prelamaju se na objektima pod vodom...

alokiN je napisao(la):
Pa prva dx9 igra, ovaj novi aquanox treba da se pojavi za tri cetiri nedelje, a to je slozices se, u ovoj tekucoj 2003.

Napokon ce vlasnici dx9 karti moci da se hvale kako uzivaju u preteranoj grafici sa dx9 powerd efektima!!

Inace podmornice kako kazu ce biti sastavljene od 10000 poligona svaka, a tek svetlosni zraci sto dolaze ispod zatalasane povrsine okeana i prelamaju se na objektima pod vodom...
I sad ti meni kazes da ja sa dx8 kartom necu videti nesto sto ti hoces sa dx9 kartom,ma daj covece do juce sam sa mx -icom igrao sve naslove i istovetna je slika sem sto ne obradjuje pixel shadere,odnosno alsfalt ne svetluca,jak razlog da das 200 eura,jos manja je razlika izmedju dx8 idx9 karte,marketing brate ,marketing.E sad ako hoces da se hvalis da imas dx9 kartu,toje sasvim druga stvar.

Bre ljudi pa svima su usta puna marketinga. Nije bas tako. DX9 je nesto najnovije i ko hoce najnovije to je uvek kostalo i to je sve...
Ne daju ljudi pare jer misle da ce videti Bog zna sta nego jer zele najnovije, najsavremenije, najbrze a ATi RadeOn to jeste. Ko nije video radeta na delu moze da se tesi da je nV prikaz isti ali vara se. Ja sam bio jedan od njih ali sad sam na Atiju i kako stvari stoje - nema nazad na nV jer je razlika dramaticna u prikazu dvd/divx, IQ, brzina...sve je tu....konacno.

cholak je napisao(la):
I sad ti meni kazes da ja sa dx8 kartom necu videti nesto sto ti hoces sa dx9 kartom,ma daj covece do juce sam sa mx -icom igrao sve naslove i istovetna je slika sem sto ne obradjuje pixel shadere,odnosno alsfalt ne svetluca,jak razlog da das 200 eura,jos manja je razlika izmedju dx8 idx9 karte,marketing brate ,marketing.E sad ako hoces da se hvalis da imas dx9 kartu,toje sasvim druga stvar.

Ne znam na osnovu cega si zakljucio da imam dx9 kartu al' nema veze!!

Sto se tice razlike izmedju dx7 i dx8 karata, pa neki ljudi jednostavno imaju razlicitu moc zapazanja i kriterijume pri ocenjivanju grafike.

Dx 8.1 tek treba da se omasovi kroz novije igre, tj. u potpunosti "sazri".

Broz je napisao(la):
Bre ljudi pa svima su usta puna marketinga. Nije bas tako. DX9 je nesto najnovije i ko hoce najnovije to je uvek kostalo i to je sve...
Ne daju ljudi pare jer misle da ce videti Bog zna sta nego jer zele najnovije, najsavremenije, najbrze a ATi RadeOn to jeste. Ko nije video radeta na delu moze da se tesi da je nV prikaz isti ali vara se. Ja sam bio jedan od njih ali sad sam na Atiju i kako stvari stoje - nema nazad na nV jer je razlika dramaticna u prikazu dvd/divx, IQ, brzina...sve je tu....konacno.

E bre kad ti se da izvines digne nema nazad... Ko je ovde uopste spominjao kvalitet prikaza 2D-a na nV-u ili Ati-u?????????
Mislim no hard filings i sl. ali kad krenete da velicate neke stvari jer ste delimicno u pravu ...

Ma naprotiv. Nisam ja u fazonu digo mi se na nV pa cekam po svaku cenu da se smisle i izbace nesto sto ima smisla...Uzeo sam ono sto je u tom momentu bilo bolje i to je to...
Nisam lojalan nV ni malo, kao ni ATiju samo hocu za ulozen novac najbolje moguce resenje...

Broz je napisao(la):
Ma naprotiv. Nisam ja u fazonu digo mi se na nV pa cekam po svaku cenu da se smisle i izbace nesto sto ima smisla...Uzeo sam ono sto je u tom momentu bilo bolje i to je to...
Nisam lojalan nV ni malo, kao ni ATiju samo hocu za ulozen novac najbolje moguce resenje...
Apsolutno se slazem i kao ponosni vlasnik nV kartice nazalost moram da priznam da kako trenutno stoje stvari Radisha je ipak nesto malo bolje resenje za kupovinu, a naslovi za njega tek dolaze, a da li ce tako i ostati vreme ce pokazati. Imam utisak da ce ovakva situacija potrajati neko vreme, a onda ce ATI spustiti cene kako je vec i najavio sto ce biti pocetak velikog pada nV-a. Samo se nadam da ce se na vreme trgnuti i povratiti sa nekim jakim adutom kao sto su se svojevremeno probili sa TNT i ustolicili sa GF karticama. U suprotnom, zavrsice ka 3dfx :rocket:

Broz je napisao(la):

Ja nesto neznam da nV ima neku kartu u cenovnom rangu od 350 i kusur evra?

FX kosta 450$ na www.newegg.com a na istom tom mestu 9700pro kosta ispod 300$, dakle 50% razlike samo za sta pitam se?

Nazad
Vrh Dno