Šta je novo?

DVR uredjaj za video nadzor u mrezi

CoyoteKG

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
29.01.2011
Poena
259
Prijatelj me zamolio da pokusam da mu namestim sledece. Malo mi je to komplikovano, nemam bas neka iskustva, ali posto je odlican prijatelj moracu da se potrudim.

Ima 4 racunara u kuci, od kojih je jedan u kancelariji. DVR uredjaj, jos ne znam koji je proizvodjac i model, ima na sebi ulaz za mrezni kabl, se takodje nalazi u kancelariji.

Da li postoji mogucnost da se taj DVR uredjaj spoji na switch koji je u toj kancelariji, pa da moze sa njegovog laptopa tj. TVa koji je HDMI kablom zakacen za laptop, a nalazi se u dnevnoj sobi povremeno da nadgleda sta se desava. Takodje bi dok je u kancelariji isto zeleo da gleda zbivanja u njegovoj radnji.
Cak je njegova zelja da kad ide na raznorazne sajmove, da moze da se zakaci iz hotela preko interneta sa laptopom da bi proverio stanje. Mada sumnjam da ima toliko dobar upload i da je to moguce?

Evo skice otprilike kako to izgleda.

Pretpostavljam da je potreban neki software za taj nadzor...?

Moze sve to, zavisi i koji je dvr i kakve su mu mogucnosti, ali cim ima LAN konekciju verovatno je namenjena za to.
Iz lokalne mreze samo u browser ukuca IP dvr-a (verovatno ima neki default koji mora pisati negde na njemu, a posle moze da se promeni)
Spolja mu se pristupa preko spoljasnje IP adrese, ako je promenljiva onda se podesi neki dyndns servis da vezuje trenutni IP za na primer adresu mojafirma.dyndsn.org i sa rutera se forvarduje prot 80 na IP DVR-a, da bi moglo da se pristupi web interfejsu.
Upload moze da bude problem, sto vise to bolje, ali svaki dvr bi trebao da ima podesavanje kvaiteta koji salje kroz mrezu zavisno od raspolozivog uploada.

Za pocetak samo se uloguj u web interfejs i sve ce biti jasno :)

Ili vodi ženu sa sobom pa da nebrine:d

tnx @Lappy
Uspeo sam da rasim, ali sam imao dosta problema.

Ajd napisacu ovde, mozda nekad nekom zatreba...

Nasao sam lako koja je IP adresa i kad sam pokusao preko IE da se zakacim, izbacio je problem sa ActiveX kontrolama. Tek kad sam sve enejblovao uspeo sam. To sam resio za minut.
Problem je nastao kad sam trebao spolja, odnosno preko interneta da se zakacim na DVR.
Forwardovao sam port 80 i posle toga sam uspeo da dodjem do Log in stranice, ali kad bih ukucao pass, nista ne bih uradio... Izbacilo bi mi samo login failed... Posle 2h guglanja saznao sam da moram da forwardujem pored tzv Web porta 80, i neki Media port koji je na ovom uredjaju bio 9000. Tek kad sam to odradio, i stavio "mojafirma.dyndns.org" u trusted sajtove, tek onda sam uspeo da se logujem....

Sada radi savrseno

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno