Šta je novo?

dvr 109 pioneer ... problem :)

StormScion

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2005
Poena
380
Sry sto spamujem ali eto ... jednostavno sporo mi radi . Bash sporo ... npr ja ubacim cd on dok ne provali da treba da pocne da radi treba mu 100 god a i kada pocne ide sporo ... tj nece da radi brzo odma nego tek kada dodje do pola ... neki program mi treba ili jednostavno je losh ?

thx

1. Proveri da li si stavio ATA-66 kabl na DVD-RW
2. Proveri da ti DVD-RW ne radio u PIO modu

Meni takodje Pinoneer 109 sporo prepoznaje diskove, mada ostalo radi ok, ali se dosta zaglupi kad ubacim dvd, pilo prazan, bilo pun.

"1. Proveri da li si stavio ATA-66 kabl na DVD-RW
2. Proveri da ti DVD-RW ne radio u PIO modu"

izvini sto pitam glupa pitanja , ali da znam ne bi smarao ovde :) ...

1. Kako mislish ata 66 ... pa stavio sma jedini koji moze u njega :) onaj siroki kao za ata hardove ...
2. Kako to da proverim ? i sta je to ... ako nije problem :)

za 2. u zavisnosti koji operativni sistem koristis ... u u svakom slucaju treba da dodjes do Device Manager-a ... u Windows 2000 ... My Computer ... pa Control Panel ... pa System ... pa Hardware ... pa Device Manager ... .... a zatim otvoris Ide ATA/ATAPI controllers .... i pod njim Primary Ide Channel ili Secondary Ide Channel ... naravno u zavisnosti na kojoj grani ti je uredjaj ... sto mozes videti kada ukljucis masinu ... nesto od Primary Slave, Secondary Master ili Secondary Slave ..... ili ako znas dal je povezan posebnim kablom ili koristis isti kabl kao i za HDD ... ako je isti onda je zasigurno Primary Slave .... odnosno otvaras Primary Ide Channel .... a ako je na razlicitom onda je definitivno Secondary ... otvaras Secondary Ide Channel .... u svakom slucaju mozes otvoriti oba i zakljuciti gde je tvoj uredjaj .... ... treba jos samo da kliknes na Advanced Settings i pod njim da pogledas sta pise pod Current Transfer Mode ... Ultra DMA Mode ... ili PIO Mode ... .... ako je Ultra DMA Mode ... problem je u necem drugom .... ... u svakom slucaju ti pod Transfer Mode izaberi DMA if avaible ....

ultra dma 4 je mod nameshten sam po bios defaultu ... ima li josh neko neku ideju

thx

Fleshuj ga... Meni radi mnogo bolje sa novim firmverom. (i to fabrickim)

Imao sam isti problem da potpuno nov tesko cita i da pri rezanju izbacuje neke greske.
Odneo sam ga na reklamaciju.
Ako te bude zezao i nakon flasha idi menjaj.

Ja sam imao problema sa Pioneerom 109 dok je stojao na istoj IDE grani sa CDRWom, nije hteo da cita, pucao pri rezanju, zaglupljivao mi komp, itd. Kada sam ga stavio samog, radi kao satic...

thx ...

flashovao sam ga nije pomoglo pre nego sto sam postovao ... izvini sto smaram ali ne znam kako da promenim cd rw na kojoj je ide grani :) ... izvini ne znam mnogo :)

StormScion je napisao(la):
thx ...

flashovao sam ga nije pomoglo pre nego sto sam postovao ... izvini sto smaram ali ne znam kako da promenim cd rw na kojoj je ide grani :) ... izvini ne znam mnogo :)

Moras da otvaras kuciste i da premestas kablove, ako ces da menjas ide granu, ili na istoj ide grani da menjas poziciju master/slave (tu samo promenis jumpere).

Nazad
Vrh Dno