Šta je novo?

Dvosmerni satelitski link

Sunjalo

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2004
Poena
601
Poslednjih dana sam malo svrljao po netu i gledao ovako nesto ali nisam bas skontao pa ako ima neko ko se razume u ove stvari neka mi odgovori !!!

Sta je potrebno za ovu vrstu veze, kod nas jedna lokalna igraonica ima od pre nekoliko dana dvosmerni link i kako cujem sljaka mnogo dobro !!!

Znaci ako znate sta je potrebno od opreme i koja je cena napisite ovde.

oprema je preskupa,mesechno placanje je isto skupo,a i ne verujem da bolje radi od neke iznajmljene veze..

...

Imao sam to djubre od veze koje kosta ko suvo zlato.
Moj ti je savet zaboravi na to.

Sunjalo? Ruma?
Zar za dvosmerni satelit nije potrebna i neka dozvola drzavnih organa (ministarstvo telekomunikacja? Nesto drugo?) ?!?

PJ je napisao(la):
Zar za dvosmerni satelit nije potrebna i neka dozvola drzavnih organa (ministarstvo telekomunikacja? Nesto drugo?) ?!?
Jeste, ako te uhvate. A ne znam kako mogu da te uhvate, OK imas veliku antenu pa sta?

PJ je napisao(la):
Sunjalo? Ruma?

Da Sunjalo Ruma a ti si ?

Trebalo je to ranije, ali kazem ti lik je to ubacio u igraonicu koja je raspad i ima 10 kompova, ne verujem da je dao toliki kesh posto je retard :)

Znaci ima neka fora e sad kako i sta hmmmmm !!!

evo mojih saznanja

cena opreme: MNOOOOOOGOOO (za nase uslove [3000-5000 $] )

pretplata: pa zavisi dali uz paket dobijas FiXnu IP adresu i koji upload/download zakupis

dozvola: da za sada je potrebna

e sad dali se isplati? pa zavisi .... ako neko ima dobar server i hoce da mu on bude na netu 24/7 ....onda se MOZDA i isplati

ako neko hoce ovo cisto da bi imao brz dl .... neka uzme jednosmerni,
ili jos bolje neka kombinuje jednosmerni sa wireless ili kablovskim netom..

kosta 10 puta manje, a radi isto...
(jos ako dokupite prioritete radice i bolje :) )

Vrh Dno