Šta je novo?

dvoglavi ATI 3870x2

nikolas61

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.04.2004
Poena
680
Kao i obicno setup je pomogla firma DPM i dala na test 2 lepe ATI karte 3870X2

SETUP

CPU..... E8400

M/B...... DFI LP UT P35

CPU cooling: LN2

Team Xtreem 2x 512mb 6400CL4,Crucial Ballistix 2x1GB 8500CL5

VGA: ASUS ATI 3870X2 2 kom. (karte nisu bile modovane, 918/1098

HDD: WD 160GB sata,

PSU1: OCZ 520W,

PSU2: Lc-Power Metatron 8700 HYPERION 700W

jos jednom puno hvala DPM

single 3870X2

3Dmark 2001 ....96398

single 3870X2

3Dmark 2003 ....76833

single 3870X2

3Dmark 2005 ....34584

single 3870X2

3Dmark 2006 ....22286

lep gest od te firme ali zasto nisi montiro makar 1 test neke igre np crysis u cf il solo, neg samo kilometri kojekakih markova?
kapiram da koga interesuje ova karta tog interesuje i kolko fps u najzahtevnijoj igri za te novce moze dobiti, te ajde makar test 1 igre ako mos odraditi :wave:

lep gest od te firme ali zasto nisi montiro makar 1 test neke igre np crysis u cf il solo, neg samo kilometri kojekakih markova?
kapiram da koga interesuje ova karta tog interesuje i kolko fps u najzahtevnijoj igri za te novce moze dobiti, te ajde makar test 1 igre ako mos odraditi :wave:

Malo sta ce pomoci taj test u Crysisu kad proc radi na 5.5k :D

shto samo aquamark u CF? gde su markovi i igre u CF-u?

@nikolas61, imam par pitanja.

Ja sam u DPM uzeo onu trecu X2 koju su imali, imao sam malo problema sa napajanjem (LC 550w) tako da sam sada uzeo TT ToughtPower 700w. Jos nisam stigao da testiram sa ovim napajanjem ali sa proslim mogao sam da odradim 3dmark06 samo kada mashina nije oc (u suprotnom gasi se posle 2 sec) i nisam nesto impresioniran (13000). Cak je NFS PS sa istim podesavanjima seckala u odnosu na 3870 koju sam imao pre toga. E sad da li je moguce da zbog nedostatka W prepolovi klokove?? I jos bitnije, vidim na screenshotovima da i za singlu kartu imas eneblovan CF (tako ti pokazuje GPU-z) a sto nisam primetio kod mene. Jel ja moram nesto dodatno da ukljucim, podesim ili sta?? A i jedan GPU se dosta vise zagreva od drugog. Kako da ukljucim oba, ili ti CF? Ajde molim te pomozi mi da resim to.... cimao sam se nedelju dana sa Nenadom (@*******i) da resim ostale probleme (znaci poterao me je maler i to ti je... zamenio sam dve ploce (P5KC i P5E) za 5 dana i sada imam trecu... (P5E ali ovog puta ispravnu), pa memorije pa hdd... sve sam resio samo mi je ostala 3870x2

PS: kako bre hladis taj e8400????????! :)

shto samo aquamark u CF? gde su markovi i igre u CF-u?

kada je sesija sa LN2,nema nista od testova sa igrama,vec su prioritet 3D markovi.

Ostali rezovi sto se tice CF bice na novoj sesiji. ;)

@Arko986

LC 550w je verovatno nedovoljno napajanje ,tako da TT ToughtPower 700w je logican izbor.

Sva podesavanja u okviru CATALYST Control Center-a su na default (osim klokova ,xexe)

E8400 hladim sa tecnim azotom.

Poslednja izmena:
kakav je tvoj subjektivan utisak u vezi ove kartice?? Znaci kako se tebi dopala, da li mislis da vredi, i da li mozda postoji bolja karta za te pare kao i da li ocekujes, mozda, neke bolje drajvere za x2?

kakav je tvoj subjektivan utisak u vezi ove kartice?? Znaci kako se tebi dopala, da li mislis da vredi, i da li mozda postoji bolja karta za te pare kao i da li ocekujes, mozda, neke bolje drajvere za x2?

po meni je odlicna karta,vredi svaku paru,a sto se tice drivera verovatno ce biti u sledecoj verziji sve sredjeno u vezi igara.

:wave:

Kad ce i ostali testovi u u CF 3870X2, ocu da vidim shestocifren broj markova u 3dmark01 :p

sto se tice 3dmark01 ,nema uopste dobitka u broju markova sa dve karte tj. CF,tako da za sest cifara u 3dmark01,jos uvek tesko. :p

Vece su mi sanse za proboj 100K sa jednom kartom uz dobar e8500 koji ce to da potera na 5700MHz.( ili mod 3870X2)

Pre ce biti sest cifara sa CF u 3dmark03,ako nabavim X38 plocu i qx9650.:-devil-:

:type:

Svaka ti cast voltazu!!!

Postoje samo 3 objasnjenja za to:

1. Da procesor nije tvoj?
2. Da imas toliko para da se igras sa proceosrom toiliko vrednim da iams toliko srca za tu voltazu!!!

U svakom slucaju odlican rezultat!
I ako moze pusti ceo test u 3Marku 2001 nemoj samo 1 od 7!!!

Postujem tvoj rad!!!

Jos jednom svaka cast!!!

Postoje samo 3 objasnjenja za to:

1. Da procesor nije tvoj?
2. Da imas toliko para da se igras sa proceosrom toiliko vrednim da iams toliko srca za tu voltazu!!!

U svakom slucaju odlican rezultat!
I ako moze pusti ceo test u 3Marku 2001 nemoj samo 1 od 7!!!

Postujem tvoj rad!!!

Jos jednom svaka cast!!!

ovaj cpu sa testa je licni primerak i trenutno je najbolji u klasi e8400

:banana::banana:

hvala,pozz

Eto ti ga sad. Sto nisu sve vreme u masini bile 2kom 3870x2? Ovo ne rezumem. Zar te ni malo nije zanimao 3Dmark06 sa 2 karte?

3dmark06 @ Vista Ultimate x64 SP1, grafe na defaultu, quad blago uzdignut (tek da se kaze da je oc`ed :))

Prilozi

• 20468.jpg
    20468.jpg
    241.2 KB · Pregleda: 129
@ nicolas.... ja sam imao sa single 3870x2 samo 10999 u 3dmark06 i 19000 i 3dmark05, sa e8200 na 4000Mhz... sta joj je???

@ nicolas.... ja sam imao sa single 3870x2 samo 10999 u 3dmark06 i 19000 i 3dmark05, sa e8200 na 4000Mhz... sta joj je???

To je bas malo. ne znam kako rade 3870x2 karte, tj. da li je CF automatski kativan, ali po rezultatima ispada kao da ti radi samo 1 jezgro. Proveri prvo to.

Bas kao da je jedno jezgro... gpu-z mi kaze da je CF enable i da postoje 2 GPU-s....

sad sam trenutno na faksu, cim se vratim kuci saljem... inace dobio sam za SM2.0 ~ 3900 SM3.0 ~4500... bas bruka. Inace uzeo sam je od nenada (dpm).. nova, naravno proslog ponedeljka kada se i pojavila zvanicno....

Poslednja izmena:
sad sam trenutno na faksu, cim se vratim kuci saljem... inace dobio sam za SM2.0 ~ 3900 SM3.0 ~4500... bas bruka. Inace uzeo sam je od nenada (dpm).. nova, naravno proslog ponedeljka kada se i pojavila zvanicno....

To tacno k'o za 1 jezgro!

Upali 3dmark06 i pusti samo pixel shader test. Ako ti radi cf onda bi trebao da imas oko 650-700fps. Single 3870 ima oko 360 a 2x3870x2 oko 1400. To vam je najbolji nacin da proverite da li cf ili cfx uopste radi posto gpuz zna da slaze samo tako, narocito na visti x64. Ja sam na xp sp2 imao problem sa catalyst AI, imao sam nevidjeno mali score pogotovo u 3dmark06 cpu testu (3000 sa quadom @ 3.7ghz). Dizejblovanjem catalyst AI-a (samim tim i krosfajera) u CCC mi se cpu skor vratio u normalu. Tek prelaskom na vistu x64 stvari su dosle na svoje mesto sto i tebi preporucujem da uradis :)

Cekaj.... diseblovanjem Catalys A.I znaci disablovanje CF?? Otkud ti to?? Ja za cpu test sam imao nerealno mali score, ispod 2000 sa e8200 nasviran na 4Ghz orthos stabilan. A pazite sad ovo... obrisao sam Catalyst 8.3 i stavio onaj koji je dosao uz cd i... da ne poverujes.... na XP SP2 (A.I nije diran) znaci samo drugi driver odradio je 18000 u 3dmark06, SM2 8500, SM3 9000, a cpu score lepo podigao na 4000... eto da CPU score moze zavisiti i od drajvera za graficku. To je bilo bez oc karte, kasnije cu postaviti screenshot svega pa da pogledate. Uradicu isto i za XP SP2 32bit i za Vistu 64bit, taman ce biti dobra komparacija.

Nego recimi @podvarak kako to da onaj A.I toliko utice na fps? Probao sam pixel shader i A.I disable = 420fps, enable/standard = 760, enable/advance = pa cini mi se da bolje drzi tih 760.

Koji Catalyst imas (brend ili Ati i koja verzija) i sta si sve podesavao, ako si nesto podesavao da izvuces max...?

Pozz za @podvarak i @nocolas1 koji je bio spreman da pomogne. Kasnije cu staviti kao sto rekoh i za XP i za Vistu shotove pa da lepo izanaliziramo....

Pa kazem ti, dizejblovanjem AI-a ugasio si neke krosfajer funkcije pa si uradio test sa single gpuom. 8.3 je meni pravio istu frku, sa 8.2 je sve radilo okej al je drugi ati blejao neuposlen u kucistu. Dok se ne pojavi nova revizija drajvera dobitna kombinacija za 2x 3870x2 u mom slucaju je vista x64 i 8.3.

Prvi put kada sam odradio 3dmark06 i kada sam dobio 11000 A.I nije bio diran, stoga on nije bio problem vec Catalyst 8.3

-Reci mi, sa 8.3 i XP isto si imao male scoreove??
-Znaci koristis ATI Catalyst 8.3 (nije asusov mozda... posto meni je sve proradilo na Asus catalyst ali izgleda nije on bio razlog tome vec catalyst 8.2 ili koj vec dolazi uz njega.)
-KOJE SCOROVE IMAS! Jurim te vec neko vreme da pohvatam koje markove imas a ti nikako da se pohvalis. Za 3870x2 i 2x3870x2...

Pozz

Au bre sto si ti ljubopitljiv nesto u poslednje vreme. Pa kazem ti lepo da mi 8.3 na xpu nije radio kako treba pa sam pobegao na vistu. Evo ponovicu jos jednom da me ne pitas opet: 8.3=problems, 8.2=ok al ne radi cfx. Imas ovde okacen 3870x2 cfx na default klokovima par postova unazad a single nisam ni kacio. Searchuj na hwbotu rezove u single 3870x2 karti pa vidi gde se nalazis. Aj uzdravlje!

Meni je skroz logicno da ako neko vec ima 3870x2 i 2/4GB rama ide na Vistu 64bit

Poslednja izmena:
Vrh Dno