Šta je novo?

dvi to vga adapter

wild1waltz

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2005
Poena
319
kupio sam dva dvi to vga adaptera da povežem tv preko kompjutera. ni jedan ne daje sliku na tv-u čemu može da bude problem.
da naglasim, povezujem samo kompjuter i tv.

pokušao sam i preko oba adaptera da spojim monitor na vga ulaz i takođe ne dobijam sliku. kakve su šanse da sam kupio dva neispravna adaptera?!

Pre bih rekao da je problem u grafičkoj.Imaš sliku na monitoru preko dvi,a nema preko dvi2vga?

na monitoru imam sliku samo kad ga povežem direktno, bez adaptera. sa adapterima nema slike.

Postoje 2 DVI a. DVI-I i DVI-D sa koga ne može na VGA. Proveri u uputsvu koji su. primarni je verovatno I a sekundarni D.

kartica ima dvi i gva izlaze, ali imam samo dvi kabl, drugi je bačen, nije mi do sad trebao? da li bi bilo razlike da probam na dvi izlaz sa integrisane. iskreno, mrzi me da otvaram kućište i otkačinjem grafičku

Ne može i jedno i drugo zajedno, morao bi da bar u biosu prebaciš na IGA intrgrisanu grafiku

Konfuzan si.. koje izlaze imas na grafickoj, koji kabl imas i kakve ulaze imas na TV-u? Koja graficka je u pitanju,

na grafičkoj su dvi i vga izlazi. kabl je dvi , tv ima vga ulaz (za ostale nemam kablove). grafička je 5770

Čekaj, ti stavljaš DVI-VGA adapter na kraj kabla koji ide u televizor?

na grafičkoj su dvi i vga izlazi. kabl je dvi , tv ima vga ulaz (za ostale nemam kablove). grafička je 5770
ТВ има VGA, графичка има VGA и уместо да повежеш директно ти се јебаваш са адаптерима :D

Čekaj, ti stavljaš DVI-VGA adapter na kraj kabla koji ide u televizor?

da. samo taj kabl sam sačuvao :(
ali ni monitor koji ima i dvi i vga ulaz neće da radi ni sa jednim od adaptera kad ga spojim na vga ulaz. radi samo direktno na dvi.

kabl je dvi.

Poslednja izmena:
Pa naravno da neće da radi...
DVI kabl propušta samo digitalni signal, tako da ti adapter tu apsolutno ništa ne pomaže.
DVI-VGA adapter radi samo u slučaju da imaš DVI-I izlaz na grafičkoj karti i da adapter ide direktno u nju, a onda iz adaptera VGA kabl dalje.

Zašto lepo ne kupiš običan VGA kabl i rešiš bede i sebe i nas?

Poslednja izmena:
Pa naravno da neće da radi...
DVI kabl propušta samo digitalni signal, tako da ti adapter tu apsolutno ništa ne pomaže.
DVI-VGA adapter radi samo u slučaju da imaš DVI-I izlaz na grafičkoj karti i da adapter ide direktno u nju, a onda iz adaptera VGA kabl dalje.

Zašto lepo ne kupiš običan VGA kabl i rešiš bede i sebe i nas?

zato što sam se u subotu uveče setio da experimentišem. :D
u svakom slučaju hvala na strpljenju i pomoći.

DVI-I MOŽE na analog a DVI-D NE MOŽE. Pogledaj u uputstvima za video kartu koji su connectori. Takođe neke video karte mogu da imaju mogućnost da samo jedan konektor bude povezan na analog dok drugi mora da bude digitalan, (Asus 7850) recimo.

Nazad
Vrh Dno