Šta je novo?

DVI/DVI kabl, gde kupiti

Blade

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Kupio sam monitor koji ima DVI a kabl ne dolazi sa njim. Gde da kupim ovakav kabl u NS?

ima u milenijumu/pinu

a ovi iz bg stvarno... mislim ajd kad ih mrzi da pogledaju location, pa napisu svasta, al kad covek u pitanju napise NS...

Poslednja izmena:
Prevideo sam na kraju recenice NS. A sta ako ne nadje u NS, morace da dodje u BG:D :D

Hvala na odgovorima. Nasao sam u Tehnotronik-u.

Dajte jos neke iz BG.

Takodje me zanima i DVI adapter, dakle onaj sto prespaja obican VGA kabl za monitor (deo koji ulazi u monitor).

Pa sta ce ti jos neki kada u Logo-u imas sve to a jos je i povoljno.

Onaj sto oni prodaju je onaj sa dodatna 4 pina, koji su valjda za analogni prikljucak..

393px-DVI_Connector_Pinout.svg.png

Tako izgleda taj, medjutim meni treba onaj BEZ ta 4 pina sa desne strane (na skici obelezeni C1-C4), da bude samo onaj u sredini kao "minus" sto ovde pise da je C5.
Ne znam zasto prave monitore sa i bez ta 4 dodatna pina.... toliko muke oko je**nog adaptera.

EDIT: evo nasao sam bolju skicu..

277px-DVI_Connector_Types.svg.png

Dakle meni treba ovaj drugi odozdo, sto pise DVI-D (Dual Link).

Poslednja izmena:
ne treba dugacak nego PRAVI...
a nemam pojma koji je od ovih "pravi"... ne svidja mi se sa ovim sto sam uzeo kablom koji je DVI-D (single link), sto cesto napise Check VGA cable... i ono pri boot-u slika nestane pa se vrati... valjda ovaj DVI-D (Dual link) pretposlednji na slici je najbolji?

Dakle prvo izbor, pa onda trazenje... premda ako je ovaj supljikasti sto sam uzeo DVI-D single link zadovoljavajuci necu ga menjati... al' nesto mi se cini da nije.

edit: kod kanibala DVI od 2 m kosta 1300 din:zgran: :trust: :crash:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno