Šta je novo?

Dve verzije Skype-a na jednom racunaru

jaybee207

Cenjen
Učlanjen(a)
05.10.2012
Poena
151
pozdrav svima

kao sto u naslovu pise hteo bih da instaliram dve verzije skajpa na jednom racunaru .

razlog tome je telefon za skype koji se povezuje USB-om , ali je razvoj softwera ostao na skype v4 tako da ne moze da radi sa najnovijim skype-om.

Ono sto bi ja hteo da izvedem , ako je moguce naravno, jeste da instaliram skype v4 sa kojim telefon radi bez greske, i da instaliram najnoviju verziju koju bi koristio na racunaru . v4 moze stojati u pozadini jer je sve moguce raditi preko telefona.

prvi problem je to sto se v4 automatski azurira , pa kao prvo bi bilo pozeljno nekako iskljuciti update.

moja ideja je bila da sa reschack-om promenim parametre same aplikacije tipa naziv i tako nesto sto ne utice na rad programa , da nova instalacija nebih prepoznala da je taj program vec instaliran.. ali nazalost nisam uspeo u tome , pa ako ima neko predlog sta bih mogao menjati od tih parametra neka javi..

ili ako ima neko drugo resenje kako bi dve verzije neometano radile na jednom racunaru (verzija 4, i najnovija verzija)

unapred hvala

hvala na odgovoru

skype portable sa linka koji si ostavio je online installer , ali nije hteo da se poveze sa serverom za preuzimanje instalacije, ali sam na drugom mestu nasao skype portable v4.2 i on radi kako treba .

Medjutim nije moguce pokrenuti oba u isto vreme (instaliran i portable)

kada je pokrenut instalirani skype, i kada se otvori portable javi da je skype vec otvoren. a kada se prvo otvori portable pa instalirani , gasi se portable i pocinje instalacija najnovijeg skype-a ...

verovatno se nesto moze uraditi , samo je pitanje sta

Imam i ja oba i isto ne rade oba u isto vreme.+ što se pre nekog vremena pojavio problem da ne mogu nazvati nikog ni poslati poruku sa stare verzije a mene normalno nazovu i šalju poruke.
Instalirao sam portable samo zato što i dalje ima pretragu skype korisnika.Instalirao sam ga samo zbog pretrage već odavno i zaboravih odakle i kako.

Vrh Dno