Šta je novo?

Dve SIM kartice za isti broj

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Znam da moze, ali me zanima, koji telefon zvoni kada su oba ukljucena ?

Pozdrav!

Interesantno...prvi put cujem da je tako nesto izvodljivo ???
Znam da moze dva broja,tj. dve SIM kartice u jednom telefonu, ali ovo...?!

Postavi pitanje na mobtel-ov forum ( www.mobtel.co.yu/forum ), jerbo sumnjam da iko zna za ovo.
Poz!

Mobtel ovo ne nudi kao uslugu, dok mnogi bolji provajderi to rade.
Strani naravno, koliko znam ni 064/065 to ne nude.

Eventualno mozda neko od crnogoraca, Monet vazi za mrezu koja je mnogo otvorenija za novitete od ovih nasih srpskih.

Uglavnom, moguce je izvesti "nelegalnim radnjama", ali postoji problem da samo jedan telefon zvoni.
Ima i mnogo "grubljih" prica, tipa crkavaju kartice i telefoni kada te provaderi "provale" ali je praksa dokazala da su price glupe i netacne.

Opet, nisam sam probao, sve sto znam procitao sam ovde i na ES forumu, zanima me iskustvo iz "prve ruke".
A verujem da ovde ima ljudi koji rade i ovo sto se strucnije zove kloniranje sim kartice :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Znam da moze, ali me zanima, koji telefon zvoni kada su oba ukljucena ?
Nešto beše 'onaj koji se poslednji prijavio ili zvao', ne sećam se...

Ajd da ne otvaram novu temu posto se govori na neki nacin o "iskoriscavanju" kapaciteta provajdera. Ja sam cuo da postoji GPRS kartica koja se ubaci u komp(ne znam u kojoj izvedbi), sa SIM karticom u njoj naravno, i pritom je moguce otvoriti cak 10 kanala za GPRS (protok se tada krece oko 30kB/s)...E sad, cuo sam da takve kartice koristi vojska za svoje potrebe, a mene interesuje gde se mogu nabaviti.
poz!

Pa zar niko nije cuo za Dual SIM kod mobtela?? Nadjite na sajtu, nemam sad link, ili na www.mobtelsrbija.co.sr

P.S. Ne mozes da zadrzis broj na ovaj nacin, vec ako se odlucis za Dual sim moras da kupis 2 nova post paid broja ... Jedino tako :cry:

A koji telefon zvoni ? oba ? :)

Vama je bas zabavno! :D

npetar je napisao(la):
Znam da moze dva broja,tj. dve SIM kartice u jednom telefonu, ali ovo...?!
Poz!
Koji telefon moze dve SIM kartice ?

ZorMi je napisao(la):
Nešto beše 'onaj koji se poslednji prijavio ili zvao', ne sećam se...

Valjda ko se prvi prijavio na mrežu? Pa mu druga dođe kao klon?

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Pa zar niko nije cuo za Dual SIM kod mobtela?? Nadjite na sajtu, nemam sad link, ili na www.mobtelsrbija.co.sr

P.S. Ne mozes da zadrzis broj na ovaj nacin, vec ako se odlucis za Dual sim moras da kupis 2 nova post paid broja ... Jedino tako :cry:

Procitaj malo bolje sta se trazi, pa cek skapirati da Dual SIM sa time nema veze.

Pozdrav!

Moguce je napraviti klon kartice ali nije moguce da budu obe na mrezi. Kada ukljucis prvi telefon on ce se koristeci informacije (IMSI&KI) iz kartice povezati na mrezu. Kada ukljucis drugi telefon i on ce uraditi isto s tim sto ce onda mreza pretpostaviti da onaj prvi vise nije ziv (iscurela baterija ili bilo sta zbog cega nije mogao da se odjavi). Tako da ako te neko pozove uvek ce zvoniti onaj drugi. Ukoliko sa tog drugog pozoves nekog nece biti nikakvih problema. Takodje ukoliko sa prvog telefona pozoves nekog opet nece biti nikakvih problema. I uvek ce zvoniti onaj telefon koji je poslednji imao kontakt sa mrezom. Problem jedino nastaje ako sa jednog od ta dva telefona razgovaras a sa drugog pokusas bilo kakvu akciju ka mrezi. Onda ce mreza primetiti situaciju da postoje dva uredjaja na mrezi sa istim IMSI&KI ali razlicitim IMEI u isto vreme. A to nikako nije dozvoljeno tako da onda moze da okine neki anti fraud alarm ili tako nesto pa posle toga da bude ni-nu-ni-nu-ni-nu.....

P.S. UPOZORENJE: U KRIVICNOM ZAKONU REPUBLIKE SRBIJE OVO SE ZOVE FALSIFIKOVANJE JAVNE ISPRAVE I ZAPRECENA JE CAK I ZATVORSKA KAZNA. JA NE SNOSIM BILO KAKVU ODGOVORNOST AKO NEKO ZBOG MOG TEKSTA ZAGLAVI NEGDE!!! U PREVODU: DECO, OVO NEMOJTE POKUSAVATI KOD KUCE!!!

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
Procitaj malo bolje sta se trazi, pa cek skapirati da Dual SIM sa time nema veze.

Pozdrav!
Ccccc :p Permutovao sam :)

Ste ce ti uopste to sto trazis? Ne vidim poentu.. :bottle:

Lepo je Krstic rekao, to moze i krivicno da bude.. :party:

Imam telefon ugradjen u auto, i naravno klasican mobilni.
Ne zelim da prebacujem karticu vamo tamo, svaki put kad malo duze sednem da vozim.
A mnogo je prakticnije pricati na speaker-phone dok vozis..

Pozdrav!

Golden je napisao(la):
Koji telefon moze dve SIM kartice ?
Benefon ( I to svi modeli,mislim) ima fabricki prostor za 2 kartice koje se mogu istovremeno koristiti! JA sam koristio na NOKIA-i adapter za 2 kartice ali mana je ta da kada hoces da promenis karticu moras da restartujes aparat (*3370#)! :wall:

Sto ce reci.
Ako imam dve kartice a samo jedan aparat je ukljucen "at the time" nemam brige.
Ql :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Sto ce reci.
Ako imam dve kartice a samo jedan aparat je ukljucen "at the time" nemam brige.
Ql :)

Pozdrav!

Paaa. sve dok neko ne upali drugi fon onda tvoj ispada iz mreze.

Ste ce ti uopste to sto trazis? Ne vidim poentu.. :bottle:

Poenta je u tome da se uzme neka wafer kartica i na nju nabudzi SIM card emulator. On obicno ima opciju da smesti informacije o vise SIM kartica tako da na jednoj kartici mozes imati i 16+ brojeva.

bruyoni je napisao(la):
Paaa. sve dok neko ne upali drugi fon onda tvoj ispada iz mreze.

Alo, uja.
Oba telefona su moja, kartice su moje, broj je moj.
Nema sta neko.
Cini mi se da nisi procitao sve kako valja, a da pride kao i 99% ljudi imas na pameti samo kradju/pozajmljivanje.
Sorry ako gresim.

Pozdrav!

Dejan Krstic je napisao(la):
Moguce je napraviti klon kartice ali nije moguce da budu obe na mrezi.
...

Nije tacno - oba telefona mogu da zovu, a zvoni (ako se dobro secam) samo onaj koji prvi prijavio na mrezu (ili obrnuto - provericu danas pa napisati)...

Desavalo mi se da ukljucim na dva telefona isti broj (greskom) i mogao sam da zovem sa oba aparata...

Dejan Krstic je napisao(la):
...
P.S. UPOZORENJE: U KRIVICNOM ZAKONU REPUBLIKE SRBIJE OVO SE ZOVE FALSIFIKOVANJE JAVNE ISPRAVE
...

Ne razumem zasto: kartica nije JAVNA ISPRAVA... Stavise u privatnom je vlasnistvu? Ko im je kriv kada ne umeju da ih zastite :D

@Paja: A ko je kriv sto banke imaju lose obezbedjenje?

Sasa je napisao(la):
Alo, uja.
Oba telefona su moja, kartice su moje, broj je moj.
Nema sta neko.
Cini mi se da nisi procitao sve kako valja, a da pride kao i 99% ljudi imas na pameti samo kradju/pozajmljivanje.
Sorry ako gresim.

Pozdrav!

Pa moras i na to misliti. Ali nisam mislio na kradju nego ako ti sam npr zaboravis da iskljucis jednu karticu (poslednju prijavljenu, aktivnu) i onda zoves sa one neaktivne vrlo lako moze da aktivira alarme u mobtelu,ptt-u ili ciju vec karticu si kopirao. A ond posle treba da objasnjavas zasto si ti kopirao SIM, njih ne interesuje sto si kopirao svoj broj ti si po nekom tumacenju zakona kopirao ono sto ne sme da se kopira tako da te vrlo lako mogu pozvati na krivicnu odgovornost.

Paja je napisao(la):
... a zvoni (ako se dobro secam) samo onaj koji prvi prijavio na mrezu (ili obrnuto - provericu danas pa napisati)...
...

Proverio sam sto se "primanja" poziva tice - "zvoni" telefon koji se poslednji prijavio na mrezu...

@Paja: A ko je kriv sto banke imaju lose obezbedjenje?

Ne vidim smiley-a u tvom postu :smoke:

Mislim da je mnogo bolja analogija (sto se kloniranja kartica tice) sa recimo CD-ima sa (originalnim) software-om - napravis kopiju, za slucaj da se original osteti/izgubi i sl...

Paja je napisao(la):
Nije tacno - oba telefona mogu da zovu, a zvoni (ako se dobro secam) samo onaj koji prvi prijavio na mrezu (ili obrnuto - provericu danas pa napisati)...

Desavalo mi se da ukljucim na dva telefona isti broj (greskom) i mogao sam da zovem sa oba aparata...

Ja nisam rekao da ne mogu da zovu. Citaj malo bolje. Ja sam rekao da ne mogu da budu na mrezi a to je vec nesto drugo. Pretpostavljam da ti imas znanje samo ono koje si stekao u praksi. Preporucio bih ti da procitas malo tehnicke literature pa se onda neces brukati ovakvim izjavama.

Nazad
Vrh Dno