Šta je novo?

DVDRW za HP laptop

• Začetnik teme Začetnik teme jaksa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Gde i posto moze da se kupi dvdrw za HP laptop nx5000 (business serija HP laptopa)?

Postojeci kombo je poceo lose da cita dvd diskove.

Probaj u Pinu, imali su ranije optičke uređaje za notebook-ove.

tesko isplativa investicija,bolje kupi nesto externo....

U Asbisu sam ja svojevremeno kupovao barebook racunare u koje si izmedju ostalog mogao da biras pola komponenti. Prodavali su se posebno comno i dvdrw uredjaji - ostaje samo pitanje da li pasuje na taj HP.
Mogu da proverim pa ti javim sutra.

Poslednja izmena od urednika:
imam ja dvd koj sam zamenio dvd rezacem koji je dosao iz usa, pa ako ti treba dvd...(iz d600)

Srgo, moze, proveri 😉

Gorannnne, zanima me, prvenstveno da li je HP i koliko smatras da vredi (detalji na pm)

Pozdrav!

Ovi su drugaciji koliko vidim - idu napred - imaju drugaciju masku - a kod tog HPa je optika sa strane koliko se secam ...

Maska se menja na kompatibilnim uredjajima.
Ponajvise treba paziti na konektor, postoji 3-4 verzije.

civi je napisao(la):
tesko isplativa investicija,bolje kupi nesto externo....

Jesi li ti video kolika je skalamerija "standardni" DVD-RW u nekom eksternom kućištu? Plus što ima još i napajanje (adapter)? Pa to je skoro kao pola laptopa!
A i razlika u ceni i nije preterano velika (cca 30 evra)...

I ja sam bio u istoj dilemi ali ću izgleda ipak da pazarim skuplju/bolju varijantu...

Gde to? U Americi?!?! Ovde externo USB kuciste za 5.25" IDE, plus DVD-RW (bilo koji budjavi) kosta max 100eura (to ako pojma nemas i odes npr. u lupus da kupis sve to)... A koliko ono kosta interni slim DVD-RW?!?

Poslednji put kada sam gledao cene (ne u Lupusu, mada, što da ne i tamo?), USB kućište je bilo cca 30 i kusur evrića, rezač 50 i nešto, to mu dođe skoro 90 EUR, a imao sam ponudu da mi ubace Toshiba DVD-RW u lap iz potpisa za 120 evra. Računica je jednostavna - razlika je bila oko 30 evra...
Sve u svemu, mnogo maltretiranja i tegljenja dodatne skalamerije za isuviše malu razliku u parama (bar meni to tako izgleda). Samo se držim one - "Što ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji..."
Tako sam svojevremeno kao hteo da uštedim u startu kod kupovine ovog lapa, pa se sad maltretiram. Ko mi je kriv...

Poslednja izmena:
Sta si uradio sa originalnim drajvom iz laptopa poshto si ubacio dvdrw? 🙂

Ma ništa, još je u lapu...
Nikako da odvojim pare za taj interni slim DVD-RW - stalno iskrsne nešto preče... Uradiću to čim pre budem mogao jer mi stvarno treba, pošto imam i miniDV kamericu...
Originalni drajv (TSST 24x DVD/CD-RW) sam nameravao da prodam ovde preko Bencha (ako nađem kupca) i da kompenzujem deo para...

Nazad
Vrh Dno