Šta je novo?

DVD vs DVD !?

• Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja
D

deki30

Guest
Zanima me da li ima razlike u kvalitetu pustanja DVD-a kao odvojene komponente i DVD-a kao dela kompjutera. Napominjem da imam Sony 72cm na kome se vide sve razlike. Planirao sam da uzmem Pioneer
444.
Imam Radeon 64MB VIVO. Da li sa DVD-om kao delom kompjutera dobijam isti kvalitet slike na TV-u?

I koji mi DVD predlazete?

Pozdrav

deki30

deki30 je napisao(la):
Zanima me da li ima razlike u kvalitetu pustanja DVD-a kao odvojene komponente i DVD-a kao dela kompjutera. Napominjem da imam Sony 72cm na kome se vide sve razlike. Planirao sam da uzmem Pioneer
444.
Imam Radeon 64MB VIVO. Da li sa DVD-om kao delom kompjutera dobijam isti kvalitet slike na TV-u?

I koji mi DVD predlazete?

Pozdrav

deki30

Razlika je vise nego uocljiva.
Svi DVD-i na racunaru su softverski, posto ih softver vozi, dok svi plejeri kao komponente su hardveski.
Mada na komponenti neces nikada imati taj nivo kontrole nad DVD-om, slika je jedno 3x bolja.
Moj savet su Sony modeli, mada mozes i da ides na Marantz, svaki moze da se odkljuca da buze zone free, jedino sto je problem je daljinac, koji ces morati da vezbas da bi ga naucio kako radi :)
X-wave nije lose resenje, ceka se flesh BIOS-a da bi mogao da cita i divx filmove, sto kada se bude pojavilo bice ludilo.
Sony je oko 500-600 EURO, Marantz 350-450 EURO, X-wave 170-200 EURO.

Re: Re: DVD vs DVD !?

laxduke je napisao(la):
Razlika je vise nego uocljiva.
Svi DVD-i na racunaru su softverski, posto ih softver vozi, dok svi plejeri kao komponente su hardveski.
Mada na komponenti neces nikada imati taj nivo kontrole nad DVD-om, slika je jedno 3x bolja.
Moj savet su Sony modeli, mada mozes i da ides na Marantz, svaki moze da se odkljuca da buze zone free, jedino sto je problem je daljinac, koji ces morati da vezbas da bi ga naucio kako radi :)
X-wave nije lose resenje, ceka se flesh BIOS-a da bi mogao da cita i divx filmove, sto kada se bude pojavilo bice ludilo.
Sony je oko 500-600 EURO, Marantz 350-450 EURO, X-wave 170-200 EURO.
Pazi ovako. Posto sam vlasnik Sony DVD-a mogu o kvalitetu slike, tona i ostalih stvari samo da kazem reci hvale. ALI ako hoces coveka da upropastis i osudis na dodatan trosak od oko cirka 125 EUR koliko kosta otkljucavanje jednog SONY-a (promena cipa - gubitak garancije) onda samo napred. Inace da ne bi bilo zabune ovog mog SONY-a je kupio moj cale, pa sam zbog toga bio prinudjen da uzmem DVD za komp ne bi li mogao da gledam ostale zone. Moj savet ti je da uzmes Yamahu, Marantz, Denon, NAD ili Aiwu jer su svi obicnim zahvatom preko daljinca zone free sto i mislim da ti je cilj, a ne da se zlopatis kao ja. Od gore pobrojanih mozda ti Aiwa za kes koji ulozis pruza najvise, a bas ako hoces da nadjes neki best buy DVD overi engleski What Hi Fi pa ces tu naci neke odgovore. Inace kucna i komp varijanta su NE UPOREDIVI.

Pozdrav

Uf zaboravih na cene. Laxduke malo ga pretera sa tim cenama Sony-a, zavisi od modela ali imas ih od 300 EUR pa na dalje, a za tu cifru maltene uzimas vec bilo koji drugi koji sam ti gore naveo.

golum je napisao(la):
Uf zaboravih na cene. Laxduke malo ga pretera sa tim cenama Sony-a, zavisi od modela ali imas ih od 300 EUR pa na dalje, a za tu cifru maltene uzimas vec bilo koji drugi koji sam ti gore naveo.

Napisao sam cene za Sony modele koje vredi kupiti, dok te Sony modele za <300 EURO ne racunam.
Kada vec kupujes nesto kvalitetno, onda ne stedis.
Ako kupujes za ~300 EURO, onda X-wave, Marantz....

Re: Re: DVD vs DVD !?

laxduke je napisao(la):

Za sve modele ili za....?
A od kada se to "zvanicno" ceka? :) Da ne bude da cekamo jos 10 godina :(

Re: Re: Re: DVD vs DVD !?

PJ je napisao(la):
Za sve modele ili za....?
A od kada se to "zvanicno" ceka? :) Da ne bude da cekamo jos 10 godina :(

To vec ne znam.
Znam samo da smo probali da pustimo neke divx filmove, i da nam je dao foldere, i izcitao je extenzije (vob, avi..), krene da ih pusti, i crn ekran :(

Ma daj...
Nema sanse da pokrenes DiVX na DVD-player-u...

Mogao si da vidis strukturu direktorijuma, zato sto (verovatno) podrzava MP-3, pa omogucava da se pronadju pesme...

Inace, moja preporuka za DVD (standalone) je NAD - T531
imas ga u 4Audio, za nesto preko 300EUR...

Dakle, zanima me vase misljenje o DVD player Marantz DV 4200.
Cena mu je oko 380 €. Vredi li te pare ?!
Takodje, ako neko ima preporuku u cenovnom rangu do 400 €. Uslov da ga ima kod nas.

Hvala unapred
Pozdravljam,

Nazad
Vrh Dno