Šta je novo?

Dvd --> Vhs

Velja

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
619
Da li je neko uspeo ovo? Kako "on the fly" skinuti Macrovision zastitu, ili izgrebovati dvd pa onda pustati? Graficka je GF4 MX440 i divx se lepo kopira. Ako neko ima iskustva nek podeli sa nama :)

Pozdrav!

Ja sam to radio ali sa G400DH i specijalnim pečom koji skida tu zaštitu. Macromedia bi trebalo da je implementirana u drajver, a kako je zaobići nemam pojma. U svakom slučaju, rešenje bi mogla da ti bude jedna Matrox G200 kartica, sa TV izlazom. To ćeš pak teško naći, tako da ako ne nameravaš da to radiš često, prvo ripuj DVD, u nižoj rezoluciji ( 352x288 ) pa ga onda prebaci na traku. Što se rezolucije tiče, VHS ionako ne može da zapiše taj kvalitet tako da ne moraš uzalud da trošiš svoje i procesorsko vreme. :) Ako ti to pak treba za neki posao, ja imam samo jedan odgovor: "Matrox" ( G200TV-out/G400DH/G450/G550/Parhelia ). ;)

Dobro, ali par pitanja: kako da izgrebujem dvd u manjoj rezoluciji (koristim za divx smartriper), kako da spojim ili pustim sve vob fajlove bez prekida i jos da izbacim titl?

Magick,
post ti je veoma upotrebljiv za resavanje Veljinog problema :)

Veljo,
Macrovision zastitu skida TVTool, to i sam verovatno znas, ali ti na nesrecu imas GF4MX . Mislim da taj problem nije jos resen. Jedina ideja koje mi pada na pamet je sledece (napominjem da ovo nisam isprobao!!!):
Dakle, izripuj ceo DVD (sve, ne samo "film") na hard sa Smart Riperom, naravno uz skidanje Macrovision zastite. A onda probaj da uradis nesto sa programom DVDStarter

http://www.digital-digest.com/dvd/downloads/dvdstarter.html

i WinDVD-om. Da ti sad ne objasnjavam, tamo sve pise...

Javi da li si uspeo, i mene interesuje.

Ripovanje DVD-a u nizoj rezoluciji ????

To se zove rekompresija btw. Naravno to je totalno bespotrebno. Vecina kartica sa TV izlazom uopste ne koristi makroviziju, prema tome samo pustish i snimash. Ako pak imash tj krsh MX 440 :)p) skinesh DVD na hard uz dekripciju u demakroviziju i pushtash odatle. Win DVD 4 i Power DVD 4 imaju mogucnost pustanja komplet DVD-a sa harda.

Zorro, javljam da je operacija uspela! Program je mali ali me je ipak malo zezao, no uspeo sam. Hvala!
Pijani djavole jesi li siguran da Win DVD 4 i Power DVD 4 mogu to? Ajd ako moze neko blize pojasnjenje?

U Power DVD kliknesh na Select Source ili Ctrl-O, pa Open DVD file on Hard Disk Drive - tu birash prvi IFO fajl.

Kod WinDVD imash opciju 'Play DVD from folder'....

Drunk Devil je napisao(la):
Ripovanje DVD-a u nizoj rezoluciji ????

To se zove rekompresija btw. Naravno to je totalno bespotrebno.
Mislio sam na skaliranje u nižu rezoluciju, što može da se izvede sa nekoliko programčića. Ako Vdub nema tu mogućnost po defaultu, onda sigurno postoji plug-in, ne sećam se više. Radio sam to svojevremeno i sasvim lepo radi, pri čemu se dosta štedi na vremenu prilikom rekompresije.
Vecina kartica sa TV izlazom uopste ne koristi makroviziju, prema tome samo pustish i snimash. Ako pak imash tj krsh MX 440 :)p) skinesh DVD na hard uz dekripciju u demakroviziju i pushtash odatle. Win DVD 4 i Power DVD 4 imaju mogucnost pustanja komplet DVD-a sa harda.
Na to sam i mislio. ;)

Drunk Devil je napisao(la):
U Power DVD kliknesh na Select Source ili Ctrl-O, pa Open DVD file on Hard Disk Drive - tu birash prvi IFO fajl.

Kod WinDVD imash opciju 'Play DVD from folder'....

Naravno, trebalo je samo da se potrudim :whip
To mu dodje sad mnogo komfornije resenje od dvdstarter-a, princip je isti inace.

Vidi ti to, moze i iz WinDVD-a. Nisam ni primetio tu opciju. I jos sam ja taj koji stalno ljudima nabija na nos da citaju "readme.txt" fajlove:p .

Nazad
Vrh Dno