Šta je novo?

DVD & TVout

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Znaci trip je sledeci... na racunaru imam dva monitora i tv out... Sve lepo sljaka, medjutim kada pustim DVD ne vidim sliku (film )na TVoutu... ostalo (user interface)se vidi...

Kada TV out namestim kao primarni izlaz onda ne vidim na monitorima... Isto se desava i kada je aktivan i kada nije DVD region free (ima navodno neku opciju za skidanje macrovisie ako je to uopste bitno u mom slucaju...)

Kako prikazati DVD na sva tri uredjaja?

Probao sam PowerDVD, WinDVD i Win XP player... Doduse mislim da ova prva dva nisu bas najsvezije verzije...

Graficka je ATi 7500 serija

Nisam siguran, ali čini mi se nikako. Dva potpuno nezavisna displeja uz funkcionalan TV-out za sada omogućava samo Matrox Parhelia. Da li na tom Radeonu možeš da pustiš sliku i na TV-u i na sekundarnom monitoru nisam siguran, ali mislim da ne.

Da bi ti u isto vreme radila sva tri displej uređaja ( 2 x monitor + TV ) kartica mora imati tri RAMDAC-a, odnosno dva za monitor i jedan poseban TV-encoder čip koji bi pored D/A konverzije vršio i PAL kodiranje. Kol'ko mi je poznato, dva RAMDAC-a u grafičkom jezgru ATi integriše tek od serije 8500, a tvoja kartica najverovatnije ima jedan integrisan ( u grafičkom procesoru ) i jedan eksterni ( na kartici ). Ako kartica ima dva eksterna RAMDAC-a ( jedan od njih je TV-encoder ili je uparen sa njim ) moguće je na TV-u dobiti reprodukciju slike sa jednog od monitora.

Magick, ja sam uspeo da na sva tri ekrana dobijem sliku... znaci vidim desktop i sve programe ok... jedino je problem kada pustim DVD, interfejs od programa (npr PowerDVD) vidim na sva tri ekrana, ali sam film vidim ili na oba monitora a na TVu nista ili je crno na monitorima a radi na TVu... ako ga prebacim u full screen ista stvar...

Znaci meni treba identicna slika na sva tri ekrana, pa mislim da mi nisu potrebna tri ramdac-a

Mislim da ne mozes, pogotovu ne sa tom kartom, trebaju mu tri ramdaca cini mi se zbog overlaya na sva tri monitora da bi pustao video.
Idi na ati.com pa link ka proizvodima pa izaberi 7500 pa klikni na faq, tamo ti tacno pise koje kombinacije monitora i TVa mogu, koje ne.

O.K. kartica može da prikazuje sliku na sva tri displeja, ali kakvu sliku? Poenta je upravo u tome što je Dušan rekao. Teško će ti to proraditi, čak i ako kažu da je podržanu, u šta sumnjam. Ipak, poslušaj Duška i pogledaj njihov saj. ;)

Prosurfovao sam po ati.com... izgleda da je overlay moguc samo na primarnom displeju... Kako mi se chini, ako TV stavim kao primarni, onda ova dva monitora postaju sekundarni i obrnuto...

Da li je neko uspeo da sa ATi grafickom karticom prikaze DVD i na monitoru i na TVoutu?

Nazad
Vrh Dno