Šta je novo?

DVD shrinkovanje

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
Znam da je verovatno noob pitanje, ali sa u tom polju jako tanak.
Hitno mi treba savet koji program da koristim da sabijem nekig 3gb materijala na nekih do 400mb, a da kvalitet ostane shto bolji jer to treba da uploudujem na net.
Da imam vishe vremena na raspologanju prelistao bih forum i net, ali an zalost zuri mi se jako, pa ako moze neki tip na brzaka bio bih mu jako zahvalan.

Mozda sa Vegasom u mp4 30 MB DV avi kada kompresujes bude 4,.. MB - 100MB 12.5... MB mp4 - 1GB otprilike 125 MB - 3 GB oko 350 MB . Onaj prvi podatak je sto posto tacan pa ako sam i dalje dobro racunao to je to . Naravno rezolucija 720x576 Wide . Vegas nije besplatan a mozda ima nekih free konvertora da ti to zavrse . Pozdrav !

Staxrip, MeGUI ili XMedia Recode su dobri programi za to. Od kodeka bih preporucio x264 za video i AAC za audio. Dace ti najbolji kvalitet u odnosu na ostale kodeke pri istoj izlaznoj velicini fajla. MP4 ili MKV kao kontejner.

zahvaljujem na savetima. upravo sam preuzeo neophodni video materijal i bacam se u kompresiju.

krenuo sam od staxrip-a, u pitanju je odbojkashka utakmica, koje setovanje mi je optialno da odaberem za to, ima ih mali milion, a nemam vremena da probam u svakom :(

Poslednja izmena:
Probaj default, tj. Divx Plus profil. Idi da Config codec da bi odabrao jednoprolaznu ili dvoprolaznu kompresiju. Dvoprolaznu koristi kada ti je bitna velicina izlaznog fajla a jednoprolaznu (CRF, Constant Quality, 18-26) ako ti nije bitna velicina izlaznog fajla. Manje CRF vrednosti znace bolji kvalitet i veci fajl.

zavrshio sam poslic, okacheno na net, hvala svima jsoh jednom puno na pomoci. koristio sam neki preset sa dva prolaza, ok je ispalo.

Lepo je kada se covek zavrsi nesto i onda se zahvali . Mnogima i ova jedna reci daje nadu da jos uvek ima vise normalnih ljudi (aludiram na neke emisije na TV-u) . Pozdrav za demiosa i ilidana !

Nazad
Vrh Dno