Šta je novo?

DVD sa USB prikljuckom

vanyadds

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
619
Pre neki dan vidim tipa koji na zadnjem sedistu auta ima kutiju sa uredjajem koji umesto DVD drajva ima fioku za HDD i to je neki P.R.C made HDD Player. I naravno po natpisu na kutiji cita sve formate...nazalost ime nije bilo brend tako da ga nisam ni zapamtio. znali ko nesto vise o tome jerbo evo guglam par dana i nista
Interesuje me dali je neko kacio eksterni HDD na ove DVD uredjaje sa USB prikljuckom i kakva su iskustva...
Teorijski dali se iplati modovati naprimer XORO 2100 (ili neki jeftini DVD sa USB prikljuckom) tako sto bi se umesto DVD-a stavila fioka sa HDD

Pre neki dan vidim tipa koji na zadnjem sedistu auta ima kutiju sa uredjajem koji umesto DVD drajva ima fioku za HDD i to je neki P.R.C made HDD Player. I naravno po natpisu na kutiji cita sve formate...nazalost ime nije bilo brend tako da ga nisam ni zapamtio. znali ko nesto vise o tome jerbo evo guglam par dana i nista
Interesuje me dali je neko kacio eksterni HDD na ove DVD uredjaje sa USB prikljuckom i kakva su iskustva...
Teorijski dali se iplati modovati naprimer XORO 2100 (ili neki jeftini DVD sa USB prikljuckom) tako sto bi se umesto DVD-a stavila fioka sa HDD

Bilo koji hdd (pa i 2.5") u takvim uslovima eksploatacije (konstantno drmusanje i temperaturni ekstremi) neće dugo potrajati. Bolje se drži ti flash memorije.

U tom slučaju, odgovor je - da. I usb flash memorija i usb hdd su mass storage device, tako da ako prepoznaje flash - prepoznavaće i hdd, Ostaje ti samo da nabaviš neki jeftini usb->ide interfejs.

Hvala i ja sam nesto tako mislio.... samo sam se pitao kako se ti uredjaji (Xoro, Mustek, Philips ..koji imaju USB) naprimer snalaze sa DviX filmovima (hard 80 Gb sa naprimer 100 DviX filmova) i dali postoji neka granica u velicini memorije HDD koji bi se tako stavio (ja imam par 3,5" kucista koji nevide hardove preko 160 i 250Gb)

Xoro 2100 sa USBom se snalazi sasvim pristojno. imash chak i topic na ovom forumu. potrebno je samo da USB uredjaj bude FAT32 i active.

naravno, nema dovoljno snage da izgura neki veci Handy, tako da HDD mora da ima svoje napajanje.

Vrh Dno